Ràdio Barberà

Feliç Dia Mundial de la Ràdio!

Aquest dilluns, 13 de febrer, es celebra el Dia Mundial de la Ràdio i a Ràdio Barberà ens afegim a la commemoració d’aquesta jornada.

A proposta d’Espanya, la Conferència General de la UNESCO va proclamar aquesta data l’any 2011 amb l’objectiu d’elevar el coneixement entre el públic i els mitjans de comunicació sobre la importància de la ràdio; encoratjar als dirigents per establir i donar accés a la informació a través de la ràdio; així com millorar i promoure la creació de xarxes i la cooperació internacional entre els organismes de radiodifusió.

El 2012, l’Assemblea General de les Nacions Unides va votar a favor de recolzar el Dia Mundial de la Ràdio com un Dia Internacional de l’ONU, consolidant la seva importància a nivell global. Precisament es va establir que aquesta celebració es realitzés el 13 de febrer, ja que és el dia en què va néixer la Ràdio de les Nacions Unides al 1946.

L’edició d’aquest any del Dia Mundial de la Ràdio té per lema “La ràdio ets tu”, una crida a una major participació de les audiències i les comunitats a la planificació i gestió de les emissores de ràdio.

 

Al 2016 l’audiència de la ràdio va superar a la de la televisió o el telèfon mòbil, i un 94 % dels adults l’escolten setmanalment. Actualment el nostre planeta compta amb més de 800 milions d’emissores en els països en desenvolupament i com que més de la meitat de la població mundial no té accés a Internet, la ràdio continua sent el mitja de comunicació més accessible.

L’any passat més de 380 emissores en 80 països diferents van organitzar esdeveniments per a celebrar el Dia Mundial de la Ràdio.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *