Informació local

El TMC viu una “Revolta de Bruixes”

Aquest dissabte, 11 de març, el Teatre Municipal Cooperativa va acollir la representació del muntatge “Revolta de Bruixes” de la Kompanyia Lliure. L’equipament cultural va ser el marc de la posada en escena de l’obra de Josep Maria Benet i Jornet on s’expliquen els fets que succeeixen en una empresa, durant la nit, entre les treballadores de la neteja i el vigilant. Elles, reivindiquen un augment de sou acord a les hores treballades, ell no vol problemes en el seu torn.  Per a fer força, decideixen organitzar-se i plantejar les seves reivindicacions d’una original manera: treballant les mateixes hores però més a poc a poc. Però tot i que la seva lluita comenci unificada, les mateixes diferències entre elles pot fer que aquesta trontolli.

Escrit entre 1971 i 1975, el text original pretenia mostrar el conflicte ideològic viscut a Espanya en els últims anys de la dictadura franquista. Però tot i el context temporal, que es manté a l’obra, la temàtica segueix vigent en els nostres dies motiu per el qual es fàcil que el públic s’identifiqui amb els diferents personatges.

Aquesta identificació amb la temàtica de l’obra també ha estat clau en la resposta del públic que empatitza fàcilment amb uns o altres personatges.

Una de les principals característiques del text de Benet i Jornet és la manera en com moltes de les escenes estan compostes, doncs en moltes ocasiones el públic es exposat a la simultaneïtat de diversos diàlegs sobre l’escenari, una particularitat que també ha comportat certa dificultat per a les actrius.

La figura de la dona és la que porta el pes específic de l’obra, ja no només per el número de personatges femenins, sinó perquè a la revolta obrera se li suma la reivindicació de gènere.

Un altre de les característiques que marquen aquest muntatge és que amb l’estrena d’aquesta obra es produïa el debut de les noies de la Kompanyia Lliure.

El públic del Teatre Municipal Cooperativa va poder gaudir d’aquest muntatge de la Kompanyia Lliure on la reivindicació laboral es barreja amb les tessitures de la vida de cadascun dels personatges per arribar a un final inesperat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *