Informació local

Fibrobarberà celebra el Dia Internacional de la Fibromiàlgia

El 12 de maig se celebra el Dia Internacional de la Fibromiàlgia i el síndrome de la Fatiga Crònica. Per a commemorar aquesta data  l’associació Fibrobarberà ha instal·lat durant tot el matí d’aquest divendres un punt d’informació sobre aquestes malalties a la plaça de la Vila de la nostra ciutat. També han dut a terme una xocolatada i han ofert diversos productes realitzats per els i les membres de l’entitat amb l’objectiu de recaptar diners.

A més, l’alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster ha estat l’encarregada de llegir el manifest per a commemorar aquesta data.

Reconeguda per la Organització Mundial de la Salut el 1992, la fibromiàlgia és una condició crònica i complexa que causa dolor generalitzat no articular, un esgotament profund, i també una varietat d’altres símptomes.

Molt lligada a la fibromiàlgia, trobem el síndrome de fatiga crònica, un desordre debilitant caracteritzat per una fatiga profunda que no millora amb el descans i que pot empitjorar per l’activitat física o mental.

La presidenta de l’associació de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica Fibrobarberà, Carmen Navarro explicava què es reivindica en una data com aquesta.

Aquestes malalties les pateixen entre el 3 i el 4% de persones només a Catalunya i el 5% dels habitants a nivell estatal. Nou de cada deu persones afectades són dones.

A la commemoració del Dia Internacional de la Fibromiàlgia i el síndrome de la Fatiga Crònica se li afegeix la celebració del 10è aniversari  de l’associació de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica Fibrobarberà. Una dècada plena de treball, però de la qual Carme Navarro en feia una valoració molt positiva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *