Entrevistes

El TMC viatja en el temps amb la màgia de “Lucis et umbrae”

Aquest passat dissabte 7 d’octubre, la màgia i l’il·lusionisme van ser els protagonistes al Teatre Municipal Cooperativa amb l’espectacle “Lucis et Umbrae” de Sergi Buka.

De la mà d’un calidoscopi i tres germanes perdudes en l’huracà de la història, els espectadors van fer un viatge a través del temps per reviure les meravelloses sessions de llanterna màgica i de fantasmagoria dels inicis del segle XIX.

Hores prèvies al l’espectacle, Sergi Buka ens explicava perquè va escollir precisament la llanterna màgica per a confeccionar aquest espectacle:

“Lucis et Umbrae” és una peça multidisciplinar amb uns ingredients escènics de luxe, en què la música dialoga amb l’il·lusionisme i un relat de llum i ombres. Aquesta inusual proposta és una ocasió privilegiada per veure en moviment una col·lecció històrica de plaques per a llanterna màgica, autèntiques joies del pre-cinema.

A més de l’il·lusionisme de Sergi Buka, barbarencs i barbarenques van poder gaudir de la música de Jordi Sabatés, encarregat de composar les peces, i les quals van ser interpretades en directe amb piano; dels textos de Victoria Szpunberg, i per últim, de la interpretació de l’actriu Rosa Serra.

Sergi Buka comentava i detallava com va ser el procés de crear aquest espectacle que es sustenta en la barreja de totes aquestes disciplines:

Tot i el pas dels segles la màgia segueix despertant molt interès, tal i com afirma Sergi Buka que ens explicava com aquesta és una disciplina universal i alhora cíclica:

La perpetuïtat de la màgia és un dels motius per els quals “Lucis et Umbrae” està tenint tant bona acollida per part del públic:

La temporada de tardor del TMC continuarà el proper dissabte 28 d’octubre amb l’espectacle Rhümia de Rhum & cia.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.