Informació local

La periodista Aina Torres reivindica la figura de Montserrat Roig

El passat dimarts, 21 de novembre, la Biblioteca Municipal Esteve Paluzie va acollir l’acte de presentació del llibre “Montserrat Roig. La memòria viva”. Aquesta activitat, organitzada pel Kol·lectiu de Dones de Barberà i l’EAB–CUP i inclòs en el programa del 25 de novembre, Dia internacional contra la violència vers les dones, va comptar amb la presència de la periodista, escriptora i l’autora de l’obra, Aina Torres i Rexach.

Una vintena de barbarencs i barbarenques van poder conèixer les principals característiques del llibre i com ha estat el procés de creació.

“Montserrat Roig. La memòria viva” aprofundeix en la vida i l’obra de l’escriptora a través de la literatura, el feminisme, el periodisme i la memòria històrica. El resultat és un homenatge emotiu alhora que una reivindicació necessària de la plena vigència literària, social i política d’una veu imprescindible per entendre el passat i enfocar el futur.

Aina Torres va efectuar una descripció molt acurada de la personalitat de Montserrat Roig. Un dels aspectes a destacar va ser la seva decisió de convertir-se en escriptora com a un punt d’inflexió a la seva vida i les dificultats que li va comportar el fet de ser dona.

Un altre dels aspectes que s’accentuen a l’obra és l’acèrrima defensa de Montserrat Roig del món de la cultura i la importància que li donava a la influencia i valor que aquesta té en la resta dels àmbits de la societat.

L’acte va cloure amb la intervenció d’algunes de les persones assistents i posteriorment Aina Torres va signar diversos exemplars del seu llibre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *