Informació local

“Dansa de mort”: les misèries més humanes sobre l’escenari

El dissabte 25 de novembre el Teatre Municipal Cooperativa va tancar la temporada de tardor amb dos espectacles.El primer d’ells era el muntatge “Dansa de mort” de la Sala Muntaner. La desgraciada vida d’un matrimoni burgès conformat per dues persones fracassades va impregnar el teatre de la tensió que els personatges de Ricart (interpretat per l’actor Lluís Soler) i l’Alícia (interpretada per l’actriu Mercè Arànega) emanen durant tota l’obra.

En aquesta ocasió Jordi Casanovas ha adaptat l’obra d’August Strindberg per a situar-la en un context més espanyol, però la veritable essència i força de la historia segueix residint en els seus personatges, com explicava al micròfons de Ràdio Barberà l’actor Lluís Soler.

La monotonia de la vida gris d’en Ricart i l’Alícia es veu trencada per la visita del cosí d’aquesta (interpretat per Carles Martínez). Marit i muller troben en ell un interlocutor per confiar-li l’infern on viuen. Aquest infern arrossega el visitant i es troba envoltat en aquest remolí de misèries.

Una historia tan humana provoca, inevitablement, que el públic empatitzi en moltes ocasions amb els personatges, però alhora el marc històric en el que va ser creada l’obra no pot evitar que es creï una certa distancia amb les reaccions dels espectadors actuals.

Aquesta no era la primera vegada que Lluís soler visitava Barberà del Vallès. Al mes de març ja ho va fer, però en aquesta ocasió amb l’obra “El Bon pare” de la qual en guarda un gran record.

“Dansa de Mort” tancava la temporada de tardor dels espectacles nocturns del Teatre Municipal Cooperativa. Però el diumenge, 26 de novembre, el punt i final el posava l’espectacle familiar “Cinemúsica” de la companyia Viu el Teatre.

“Cinemúsica” és un petit homenatge al cinema mut, en el qual la música en directe guia per una història d’històries plena d’emocions que recorden escenes úniques del cinema en blanc i negre. Un viatge proper i familiar, pensat per compartir amb els infants amb l’objectiu de percebre sensacions a través dels sons, la imatge i el moviment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.