Entrevistes

“L’electe” inicia la nova temporada del TMC

El passat dissabte, 27 de gener, es va iniciar la nova temporada del Teatre Municipal Cooperativa i ho va fer posant el llistó ben alt. Els reconeguts actors de l’escena catalana, Abel Folk i Roger Coma van portar a la nostra ciutatL’electe, una comèdia creada per el també actor Ramon Madaula i dirigida per Jordi Casanovas.

A “L’electe”, Coma interpreta un jove polític que acaba de ser escollit president de la Generalitat, però hores abans de pronunciar el seu discurs d’investidura li apareix un terrible tic que li deforma la cara cada vegada que intenta pronunciar-lo. Per poder solucionar aquest problema, només disposa d’unes hores en las que l’ha d’ajudar un peculiar psiquiatra, interpretat per Folk, que intentarà arribar a fons de la qüestió.

Durant més d’una hora el públic va poder gaudir d’un àgil i intel·ligent text, que en ocasions frega una còmica absurditat i que tots dos actors reforcen amb les seves interpretacions que saben portar al seu terreny, reflectint la bona relació que hi ha entre ambdós. Ells mateixos ho van explicar a Ràdio Barberà moments previs a l’inici de la funció.

Tot i que en un principi sembla una comèdia lleugera, que fa d’una relativa desgracia un tema hilarant, en realitat Madaula ha omplert tota l’obra de subtils matisos de crítica política i social.

Evidentment, el fet de tractar un tema com la política és un altre dels reclams de “L’Electe” tot i que el marc actual ha influït de diverses maneres a la resposta del públic vers el muntatge.

Però no només la política en sí és la protagonista de “L’Electe”, doncs les mateixes debilitats de l’ésser humà, totalment supeditat a una societat que cada vegada demana més d’ell, és una altra de les essències que Madaula ha volgut deixar en evidencia a través d’un muntatge elegant i divertit.  Una diversió que el públic barbarenc va demostrar trencant el silenci del teatre amb rialles i amb un fort i llarg aplaudiment amb finalitzar l’obra.

Actualment “L’Electe” es troba de gira per diverses poblacions de Catalunya, un fet que agrada als actors, els quals a més comentaven les diferencies que es poden arribar a trobar vers els diversos tipus de públics.

“L’Electe” va ser l’obra que va donar el tret de sortida a la nova temporada del Teatre Municipal Cooperativa, però el cap de setmana a més també va acollir l’espectacle familiar “El llop ferotge” de la companyia del Príncep Totilau, un muntatge que va agradar tant a grans com a petits.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.