Informació local

Terratrèmol Produccions apropa la figura de Caterina Albert al TMC

Aquest passat dissabte, 10 de març, la temporada de teatre i el programa d’activitats en commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, van coincidir al Teatre Municipal Cooperativa amb l’obra “Víctor català, la senyoreta de L’Escala”. Amb aquest muntatge la companyia Terratrèmol Produccions va aconseguir fer molt més propera al públic barbarenc la figura de l’escriptora catalana Caterina Albert.

Com a punt de partida, la discriminació de gènere. A través del teatre, la música en directe, la dansa, les videoprojeccions i la narració se’ns presenta la història de la Victòria, una nena del segle XXI que és víctima, novament, de distincions pel seu gènere.

“Víctor català, la senyoreta de L’Escala”, es centra, doncs, en la vida de l’escriptora Caterina Albert, la qual va haver d’usar el pseudònim de “Víctor Català” per a poder realitzar la seva obra literària. La figura de l’autora, tant des d’una veu femenina com des de la del seu alter ego, és el fil conductor ideal per a denunciar, una vegada més, la discriminació de gènere que han patit i pateixen tantes dones.

Un dels majors reclams d’aquest espectacle és la sinergia de les diferents disciplines que convergeixen sobre l’escenari i que s’integren a la perfecció. A través de la música i les paraules dels textos de la mateixa Caterina Albert, l’elenc aconsegueix que el públic poc a poc es traslladi al món de l’escriptora, on va haver de lluitar contra el conflicte que li plantejaren contínuament  la societat del moment i les seves ganes d’escriure.

Les interpretacions musicals de Magí Canyelles, Pau Vinyoles i Francesc Cardona, la dansa de Mar Ollé i els diàlegs de Rosa Martínez, Montse Miralles i Roger Cònsul es complementen i aporten un ritme constant a l’espectacle, que aconsegueix mantenir l’atenció del públic durant l’hora que dura aproximadament. Unes disciplines que es van haver de treballar molt per a que juntes creessin una obra coral com “Víctor Català, la senyoreta de L’Escala”.

L’espectacle va arrancar els aplaudiments d’un públic barbarenc, que durant l’obra es va mostrar molt participatiu i que a més a més es va posar d’en peus per a mostrar la seva satisfacció vers aquest muntatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *