Entrevistes

Maria Arnal i Marcel Bagés, passat i present a través de la música

La música va ser la protagonista aquest passat divendres, 20 d’abril, al Teatre Municipal Cooperativa el qual va ser l’escenari del concert de Maria Arnal i Marcel Bagés que van presentar a la nostra ciutat el seu disc “45 cerebros y un corazón”.

La vocalista de Badalona i el guitarrista de Flix continuen la cadena de transmissió de la música popular de la millor manera possible: tot creant cançons pròpies que s’incorporen al seu projecte de remescla de gravacions de camp, arxius digitalitzats i fonoteques de la Península Ibèrica.

Abans del concert, Ràdio Barberà va poder parlar amb la parella de músics, i concretament Maria Arnal explicava la importància del folklore als diferents temes del disc.

La veu de la Maria Arnal i la guitarra d’en Marcel Bagés aconsegueixen crear un clima propi que arrossega al públic a un peculiar món en el que el record, el present i el futur es barregen vestits de melodies, llums i ombres.

Però més enllà de la forma, s’amaga la lletra de les diverses cançons, moltes de les quals tenen un component comú, la memòria històrica. Una memòria molt present que es converteix en una de les principals reivindicacions del disc.

 

“45 cerebros y un corazón” ha estat un dels discos clau de l’any 2017. Ha tingut molt bona acollida tant de públic com de crítica, aconseguint guardons com el de Millor Single Nacional per la revista Rockdelux, Obra Artística de l’any segons els lectors i lectores de Time Out, el Premi Altaveu o el premi Enderrock de la crítica al Millor disc de cançó d’autor de 2017.

Darrerament, han triomfat a la desena edició dels Premios MIN de la Música Independiente, amb els guardons de Millor àlbum nacional, Millor cançó per ‘Tú que vienes a rondarme’, Millor artista emergent i Millor àlbum pop 2017.

Però tant en Marcel com la Maria defenen que un dels seus principals secrets és aconseguir que el treball es basi sobretot en la diversió.

Rere un segon bis sol·licitat per els aplaudiments d’un públic entusiasmat va finalitzar el concert de Maria Arnal i Marcel Bages els quals van delectar el Teatre Municipal Cooperativa amb un so innovador però amb matisos de tradició popular ibèrica.

 

Join the discussion

  1. Pingback: Escuchando a Maria Arnal y Marcel Bagés - Un arma precisa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.