Entrevistes

L’esperit de Mozart envaeix el TMC

Aquest dissabte, 12 de maig, el Teatre Municipal Cooperativa va acollir un peculiar concert de música clàssica, l’espectacle “Íntims Mozart” de Proyecto Beta.

El públic barbarenc, que en aquesta ocasió es situava en el mateix escenari amb el sextet de músics, va poder gaudir d’un concert on la intimitat va ser la nota més destacada.

El muntatge va apropar el TMC a la música i persona que s’amaga darrere de la figura del nen prodigi que ha perdurat al llarg del temps, doncs el propi Mozart, interpretat per Jordi Romaguera, va ser qui va anar descobrint petits bocins de la vida que hi havia amagada dins les cartes que escrivia el músic austríac. Un particular i acurat espectacle del qual Proyecto Beta se’n sent molt orgullós.

Evidentment la gran protagonista d’”Íntims Mozart” és la música clàssica. Una disciplina, que tot i que últimament una mica oblidada per el públic més general, sap com transformar-se en espectacles com aquest per arribar a aquelles persones que encara no han tingut el plaer de gaudir-la en directe.

Amb poca llum, un espai certament reduït i un silenci únicament trencat per les notes sorgides dels instruments, aquest espectacle aconsegueix una veritable intimitat amb el públic, que el trasllada al segle XVIII i que aconsegueix que s’impliqui totalment en el concert. Però d’aquesta experiència no només en gaudeixen els espectadors, sinó també, els mateixos intèrprets.

Rere el concert, ningú es va moure de la seva cadira, per a gaudir, en aquell moment, d’una distesa xerrada amb els músics i amb en Jordi Romaguera, que van escoltar les opinions dels diferents espectadors i contestar totes les preguntes que dissabte van sorgir sobre l’escenari del TMC.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *