De ben a prop

Entrevista amb Laura Ibars, Berta Cama i Marisol Caro a “La meitat del saber”

Com cada setmana el “De ben a prop” es va posar ahir dimarts les ulleres liles de la perspectiva de gènere amb l’Espai “La meitat del Saber“.  En aquesta ocasió amb una entrevista a tres bandes per explicar el Pla Intern de l’Ajuntament per a la Igualtat de Gènere i, en especial, la figura de les persones referents de cada secció.

Amb aquest propòsit, el presentador Jordi Martín va parlar amb la Tècnica de la Secció d’Educació, 1ª Infància i Família, Laura Ibars, la directora de la Biblioteca Municipal Esteve Paluzie, Berta Cama i la cap de l’Oficina de Polítiques de Gènere, Marisol Caro Zambudio.

Podeu recuperar l’entrevista completa a continuació:

Pla per a la Igualtat de Gènere

Precisament van explicar en profunditat com la secció d’Educació, l’Oficina de Polítiques de Gènere han col·laborat recentment en l’organització d’una trobada coeducativa amb el professorat. L’objectiu era que les persones docents coneguessin millor els recursos que la biblioteca pot posar al seu abast en aquesta tasca. També va haver-hi una conferència oberta amb dues expertes en coeducació com la Marina Subirats i l’Empar Tomé.

A més, Caro, Ibars i Cama van exposar com els canvis professionals i personals que està suposant l’experiència com a persones referents, amb formacions en micromasclismes o llenguatge inclusiu i espais on posar-ho en comú.

Ibars va valorar el desenvolupament dels projectes coeducatius “Coeducació com a clau de l’èxit educatiu“, que arrencar el curs 2016-17, i “Cada persona és única i irrepetible“, que va sorgir d’un grup de treball del Consell Municipal d’Educació. Per la seva banda, Cama va exposar la revisió que s’està realitzant del catàleg, la creació d’un racó coeducatiu a l’àrea infantil i d’un racó de feminisme, coeducació i noves masculinitats, entre altres accions a la Biblioteca Municipal Esteve Paluzie. “Vull una biblioteca feminista igual que Barberà és una ciutat feminista”, va afirmar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *