Entrevistes

Les violències sexuals remouen el TMC

La companyia Les Impuxibles ha tornat a visitar Barberà del Vallès aquest passat dissabte, 24 de novembre, en aquesta ocasió amb l’espectacle “Aüc. El so de les esquerdes“, un muntatge novament interdisciplinar que no va deixar indiferent ningú.

Aquesta és una proposta de Carla Rovira, Clara Peya i Ariadna Peya, que compta amb cinc intèrprets al damunt de l’escenari, aquestes últimes, Júlia Barceló, Maria Salarich i Olga Lladó.

‘Aüc. El so de les esquerdes’ tracta les violències sexuals, que s’invisibilitzen per desconeixement, convivència o horror i que són diverses i molt més extenses del que volem imaginar. Moments previs a l’espectacle vam poder parlar amb la Clara i l’Ariadna Peya les quals ens van explicar d’on va sorgir la idea de l’espectacle i quin procés han seguit fins arribat a aquest resultat.

Com ja va succeïr amb “Limbo”, muntatge que van portar al Teatre Municipal Cooperativa la passada temporada, Les Impuxibles barregen so, paraula i moviment per a fer arribar el seu missatge al públic.

En aquesta ocasió, l’espectacle, que parteix de testimonis reals, no parla només de violacions o assalts sexuals, sino que aborda també les violències menys evidents però omnipresents. Un tema certament complicat però que Les Impuxibles tracten a través de les emocions amb sensibilitat i tacte.

‘Aüc. El so de les esquerdes’ és un muntatge directe, que incideix directament en el públic, plantejan-li diverses situacions i alhora fent-lo reflexionar sobre la violència masclista en tots els àmbits de la vida.

Rere el muntatge el Teatre Municipal Cooperativa no es va buidar, doncs ja s’havia anunciat prèviament que la companyia oferiria un col·loqui amb les persones assistents. En aquest es van canviar impressions, es va felicitar a les actrius i cadascú va poder manifestar el seu parer en una sessió que va satisfer molt a ambdues parts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *