Entrevistes

Una surrealista història es converteix en un fidel retrat de la societat a “El tràmit”

El passat dissabte 19 de gener el Teatre Municipal Cooperativa va donar el tret de sortida a la seva nova temporada amb l’obra “El tràmit” de la companyia Anexa, un muntatge teatral ple de cares conegudes, de Fernando Trias de Bes Mingot.

“El tràmit” és una comèdia esbojarrada i enginyosa on res és el que sembla. Ens planteja el major dels absurds, tot reflexionant sobre els límits de l’ambició i constatant que la informació, efectivament, és poder. Alhora serveix de dura crítica a la nostra societat, on a través d’una surrealista història, fa palesa la mesquinesa de la humanitat sobretot quan hi ha diners pel mig.

A través de les còmiques interpretacions de Àlex Casanovas, Mònica Glaenzel, Xavier Serrano, Xavier Ripoll, Cesc Casanovas i Susanna Garachana, “El Tràmit” explica l’experiència de tres especialistes (un metge, una psicòloga i un físic), els quals han estat requerits per una unitat d’intel·ligència de l’Estat per a encarregar-los un peritatge insòlit: esbrinar si el Saturnino és, com diu, un alienígena. Una obra en la qual, tal com ens explicaven Alex Casanovas i Xavier Serrano, s’hi han trobat molt còmodes.

La història d’aquest muntatge descansa sobretot en una crítica a una de les parts més obscures de la nostra societat, un fidel retrat del nostre país.

“El tràmit”, que es va estrenar a Barcelona el passat mes de setembre del 2018, ara es troba de gira per les diverses poblacions de Catalunya on està rebent una molt bona resposta per part del públic.

“El tràmit” amaga una profunda reflexió sobre la societat i sobre les pròpies reaccions humanes davant certs escenaris. Així doncs, rere un final que de ben segur no va deixar indiferent a ningú, van esclatar els aplaudiments al TMC en aquesta primera vetllada de la nova temporada de l’equipament barbarenc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *