Entrevistes

El Festival Zero apropa les arts escèniques a Barberà

Els passats 22, 23 i 24 de febrer, el Teatre Municipal Cooperativa ha acollit un any més el Festival Zero, una iniciativa de l’associació Teatres en Xarxa, de la qual en forma part la nostra ciutat amb el suport de la Diputació de Barcelona. La finalitat del Festival Zero és oferir espectacles de proximitat física amb el públic que creïn la vivència d’una experiència personal, gairebé immersiva, amb un aforament reduït respecte a la capacitat habitual de la sala, i que es realitzen en espais no convencionals dels equipaments teatrals.

L’edició d’enguany del Festival Zero ha presentat tres espectacles ben diferents. Divendres a la tarda era el torn de “A mí no me escribió Tennessee Williams (porque no me conocía)” de Roberto G. Alonso, amb dramatúrgia de Marc Rosich. En aquest muntatge una dona d’edat indefinida explica les seves recances. Amb un gust especial per la hipèrbole sentimental, exposa les desil·lusions que l’han convertida en la persona que és ara, i s’emmiralla en la desmesura de les heroïnes de Tennessee Williams o les dives de la cançó. Moments previs a la realització de l’espectacle, en Marc Rosich i en Roberto G. Alonso, explicaven quines són les principals particularitats de l’obra.

Dissabte va ser el torn de Les Impuxibles, aquesta companyia multidisciplinària tornava a visitar una vegada més la nostra ciutat en aquesta ocasió per a presentar “Painball”, el seu primer espectacle de carrer.

La segona edició del Festival Zero finalitzava a Barberà del Vallès, el diumenge amb “Espera“, un espectacle participatiu de circ de carrer de la companyia Eia en què es convida el públic a viure de prop les acrobàcies que tenen lloc a l’escena. En una atmosfera atemporal, els i les acròbates converteixen el moviment en artesania,  guanyant-se la confiança del públic per recórrer en conjunt el camí que va de les tradicions i els rituals populars fins als paisatges més contemporanis. La seva creadora, Franscesa Lissia, es mostrava molt feliç de formar part d’una iniciativa com el Festival Zero:

Una vegada més, barbarencs i barbarenques van poder gaudir del teatre d’una manera ben diferent amb la nova edició del Festival Zero. Espectacles propers, duts a terme en espais peculiars, que provoquen que el públic formi part d’ells com un element propi més de cada muntatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *