Informació local

Marcela Lagarde desborda l’aforament de la sala Salvador Allende

Rere les activitats i mobilitzacions del passat divendres 8 de març a Barberà del Vallès, la nostra ciutat va continuar commemorant el Dia Internacional de les Dones amb més activitats. El dissabte 9 de març era el torn d’un dels plats forts del programa organitzat pel consistori barbarencs en col·laboració amb diverses entitats del nostre municipi. La Biblioteca Municipal Esteve Paluzie va acollir la conferència “Feminisme i sororitat: estratègies per a transformar la societat”, a càrrec de la catedràtica de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, antropòloga, política i una de les feministes més reconegudes internacionalment, Marcela Lagarde y de los Ríos.

La Sala Salvador Allende es va omplir de gom a gom, deixant inclús alguns ciutadans i ciutadanes fora, per haver complert amb l’aforament de l’espai.

La xerrada va començar amb la presentació de la ponent per part de la regidora de Col·lectius Socials, Mireia Sánchez Pi. A continuació, en la seva primera intervenció, Marcela Lagarde es mostrava agraïda de dur a terme aquest acte i alhora gratament sorpresa en descobrir que Barberà és Ciutat Feminista.

Durant la xerrada Largade va explicar com el feminisme no és només un moviment social i polític que lluita contra les desigualtats de gènere, sinó una manera d’entendre i estar a la vida, que ens indica el nivell de democràcia que hi ha en una societat.

Segons Lagarde, incorporar la mirada feminista a la nostra societat és bàsic i necessari per a una veritable transformació i per erradicar el patriarcat que encara impera en totes les cultures. Aquesta mirada la poden i l’han de tenir tant dones com homes, ja que tothom surt guanyant.

Lagarde va explicar com el feminisme i la sororitat són estratègies claus per a provocar una transformació social, sense que siguin una amenaça pels homes.

Rere l’exposició de Lagarde, es van realitzar diverses preguntes per part del numerós públic assistent i posteriorment l’acte va finalitzar amb una gran i llarga ovació. A continuació, aquelles persones que van voler van poder adquirir l’últim llibre de Marcela Lagarde, la qual els va signar i comentar amb les persones assistents.

Podeu escoltar la xerrada íntegra de Marcela Lagarde a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.