Entrevistes

“Per les dones valentes!”

Aquest passat diumenge, 10 de març, el Teatre Municipal Cooperativa va ser l’escenari del muntatge “Shirley Valentine” de la companyia Focus, interpretat per la coneguda actriu catalana Mercè Arànega. A més de formar part de la temporada de teatral, el muntatge també estava inclòs al programa municipal d’activitats del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones. El públic barbarenc va gaudir d’allò més d’aquesta obra plena d’humor, malenconia i alhora, molta passió per viure. Un monòleg carregat d’emocions, que tot i ser estrenat per primera vegada fa 40 anys, encara segueix vigent a la nostra època.

La Shirley és una mestressa de casa que té una relació rutinària amb el seu marit i la filla i el fill que ja han marxat de casa. Una dona dedicada a la família que sempre viu en segon lloc. Arran del regal que li fa una amiga, decideix recuperar la seva independència i lluitar per la seva llibertat, reubicant els seus objectius i les seves metes a complir.

La Shirley no deixarà passar l’ocasió i es converteix en la protagonista de la seva vida, recuperant així la seva força vital. Al voltant de tota l’acció la protagonista realitza diverses reflexions al voltant de la seva vida, les quals l’ajuden a prendre unes decisions o altres. Mercè Arànega comentava com de vegades calen aquestes reflexions, tant en dones com en homes.

Des que va veure l’obra a Argentina fa 30 anys, Arànega sempre ha volgut interpretar aquest paper.

A la pregunta de quina ha estat la resposta del públic fins ara, Arànega no dubtava i es mostrava molt satisfeta vers la reacció d’aquest en totes les representacions que ha dut a terme.

No va trencar la tònica el públic barbarenc, el qual va acompanyar el monòleg amb rialles i aplaudiments en els moments més humorístics o més reivindicatius. A més, al final gran part del públic es va posar dempeus mentre obsequiava a l’actriu amb una llarga ovació i aquesta es mostrava molt agraïda, acompanyant l’aclamació de barbarencs i barbarenques amb un enèrgic crit: “Per les dones valentes!”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *