Entrevistes

Barberà viatja a l’Europa de l’Est a través de la música i la tradició

Bona part del públic barbarenc del TMC es va posar dempeus el passat divendres, 3 de maig, per a ballar les últimes peces tocades per la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra i per a, finalment, dedicar-los-hi una gran ovació. La formació, composada per 7 artistes de 6 nacionalitats diferents, va delectar el públic assistent amb gairebé dues hores de concert.

El folklore tradicional dels Balcans, l’Orient Mitjà i la Mediterrània és el segell que caracteritza la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra. En aquesta ocasió el TMC va gaudir de peces de Rússia, Romania i inclòs, es van acostar més al nostre país amb cançons reivindicatives castellanes o una cançó de bressol catalana.

Moments previs a l’inici del concert, Ràdio Barberà va poder parlar amb 3 dels seus membres. L’acordionista italià, Mattia Schirosa, va explicar l’origen d’aquesta peculiar formació.

Una de les grans particularitats que té la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, és precisament que està conformada per músics de diverses nacionalitats. El clarinetista sabadellenc, Dani Carbonell i Mattia Schirosa, un fet que alhora aporta un valor afegir a la seva música.

La formació internacional musical amb base a Barcelona està despertant l’interès arreu del món amb interpretacions genuïnes de la música tradicional de l’Europa de l’Est. Tant és així que, durant l’estiu també oferiran el seu espectacle als Estats Units, Polònia, Bòsnia i Hercegovina, i Albània. Tot i això, aquesta és un tipus de música que al nostre país s’està introduint de forma paulatina.

Durant gairebé dues hores el públic barbarenc va gaudir d’allò més de les diferents peces que va interpretar la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra i que va aconseguir que el TMC es transportès a l’Europa de l’Est a través de les intenses interpretacions, les notes i els instruments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *