Informació local

Resultats i valoracions de les Eleccions Municipals 2019 a Barberà del Vallès

El PSC ha estat la força més votada a Barberà del Vallès en aquestes eleccions municipals celebrades aquest diumenge. Una jornada en la qual es va registrar una participació del 61,97%, un 5,99% més respecte a les Eleccions Locals de l’any 2015, en les que un 55,98% de l’electorat es va acostar a les urnes.

A continuació podeu escoltar les valoracions que van realitzar els i les diferents representans dels partits polítics en el programa Especial eleccions Municipals 2019 que va dur a terme Ràdio Barberà:

 

La llista encapçalada per Xavier Garcés ha obtingut el 25,60% dels vots, es a dir, 3.941 en nombres absoluts. Els socialistes repeteixen així com a primera força en els comicis municipals, però a més sumen un nou regidor al ple, arribant a un total de set. La segona força més votada, i novament repetint posició respecte els anterior comicis municipals del passat 2015 ha estat la PCPB, la qual ha obtingut 3.352 vots, un 21’77% del total. El partit municipal també ha augmentat el seu nombre de regidors en un, assolint-ne sis.

Una de les sorpreses de la nit electoral sorgia amb els resultats d’ERC al consistori barbarenc. I es que els republicans es situaven com a tercera força, doblant el nombre de regidors de 2 a 4, en rebre un 15’72% dels vots, es a dir 2.421. Per una altra banda, Podemos, que en les anteriors eleccions van concórrer dins la coalició Junts per Barberà, manté els dos regidors i en aquest comicis obté el 9,52% dels vots (1.466 vots). El mateix nombre de regidors, dos, obtenia Ciutadans, fet que els permet entrar per primera vegada a la història al consistori barbarenc. I es que la llista encapçalada per Javier Pérez ha obtingut 1.424 vots, es a dir el 9,25%.

Els cinc partits restants queden fora del plenari barbarenc. Algunes formacions van estar a punt de poder obtenir un regidor, com va ser el PP o l’EAB-CUP, percentatges de les quals es van acostar en diverses ocasions al 5% necessari per a obtenir un regidor. Sorprenia que finalment el PP, només aconseguia 4’73% (728 vots), fet que provocava que els populars perdessin els seus dos regidors actuals i es quedessin fora del ple.

Per una altra banda, sorprenia que també quedés fora l’altre partit que ha conformat la coalició de Junts per Barberà en aquesta legislatura i que a més ha format part de l’equip de govern. Així doncs l’EAB-CUP, només aconseguia un 4,38% (674 vots).

Una altre dels fets destacables de la nit, era la pèrdua de representació de Barberà en Comú, nova nomenclatura del que ha estat el grup municipal Recuperem Barberà, fonaments del qual sempre tingut presència al ple municipal. Així, amb només 643 vots, es a dir un 4,18%, es queden fora del consistori per primera vegada.

Novament aquesta legislatura no hi haurà representació de la dreta nacionalista catalana, i Junts per Catalunya tampoc obtenia els suficients vots per a obtenir algun regidor. Concretament la llista de Núria Ramon aconseguia 302 vots, un 1’96%, i es quedava com la força menys votada al nostre municipi. Algun vot més ha obtingut la llista de Vox, que es presentava per primera vegada a les eleccions municipals a la nostra ciutat i quedava finalment en penúltim lloc. Assolia el 2’29% dels vots, es a dir 353.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *