Font: Ajuntament de Montcada i Reixac
Informació local

Barberà, Badia, Cerdanyola, Ripollet i Montcada i Reixach reclamen l’Hospital Ernest Lluch

Els alcaldes de Barberà del Vallès, Xavier Garcés; Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón,  Montcada i Reixac, Laura Campos, Ripollet, José Mª Osuna, i Badia del Valès, Eva Menor han realitzat aquest dilluns, 25 de novembre, una roda de premsa davant els terrenys de l’antiga fàbrica Redosa per a reclamar un compromís públic de la Generalitat per fer realitat la construcció de l’hospital Ernest Lluch que ha d’atendre una població de més de 200.000 habitants que pateix una situació sanitària insostenible.

El primer a intervenir va ser l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Cordón el qual manifestava la importància d’aquest equipament sanitari, sobretot davant un futur creixement del municipi cerdanyolenc. Des de Ripollet, el seu alcalde, José Maria Osuna, destacava que aquest és un projecte que ja fa massa anys que es reclama, i es que concretament es va iniciar fa més de 10 anys quan es va decidir situar-lo als terrenys de l’antiga fàbrica de Redosa, punt de trobada entre Montcada, Ripollet i Cerdanyola.

Per la seva banca, l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos lamentava que en tot aquest temps encara no s’hagin pogut reunir amb la nova consellera de Salut, Alba Vergès. Per la seva part l’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, va destacar que els ajuntaments ja van avançar diners per a dur les primeres fases d’aquest projecte i que l’equipament sanitari ja és una necessitat imperiosa per a la zona.

Des de Badia del Vallès, l’alcaldessa Eva Menor, feia palès que a més de la ciutadania directament beneficiada amb el nou hospital, aquest també repercutirà en la resta de municipis ja que descongestionarà altres centres hospitalaris de la zona.

Segons els primers projectes l’Hospital Ernest Lluch ha de disposar de 200 llits, amb un cost de 70 milions d’euros i hauria d’haver estat en marxa l’any 2010. En el moment de l’anunci de la construcció de l’hospital, el 2006, es va confirmar que les obres s’iniciarien el 2007. Però no va ser així. Dos anys més tard, la llavors consellera de Salut, Marina Geli, anunciava novament l’inici de les obres per a l’any 2009, però únicament es va enderrocar l’antiga fàbrica.

Ara ja fa setmanes que els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats estan treballant per a coordinar-se novament i reclamar una reunió amb la consellera de Salut Alba Vergés, per posar en marxa de nou la construcció de l’Hospital Ernest Lluch.

Font fotografia: Ajuntament de Montcada i Reixac.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *