Entrevistes

“Los monólogos de la vagina”, un magnífic inici de temporada

“Los monólogos de la vagina” van donar el dissabte 18 de gener el tret de sortida a la nova temporada del Teatre Municipal Cooperativa. L’espectacle que la companyia Anexa representava per primera vegada amb públic va assolir un gran èxit a Barberà.

“Los Monólogos de la vagina”, és basa en l’obra homònima escrita al 1996 per la feminista estatunidenca Eve Ensler. Des de llavors aquesta obra, formada per un nombre variable de monòlegs, s’ha interpretat en moltes ocasions arreu del món.

El públic barbarenc la va poder gaudir en aquesta ocasió a través de les interpretacions de Meritxell Huertas, Alícia González Laá i Aina Quiñones.

Els monòlegs tracten temes relacionats amb la vagina, bé sigui a través del sexe, l’amor, la violació, la menstruació, la mutilació, la masturbació, el naixement, l’orgasme o els diferents noms que té la vagina o, simplement, com un aspecte físic del cos. I es que tot i estar al s.XXI “vagina” encara és una paraula tabú en els nostres dies tal i com ens van afirmar les tres actrius.

Tot i que el text es del 1996 i aquest s’ha anat adaptant als nous temps, no perd la seva essència i el seu missatge continua vigent en els nostres dies. I es que “Los monólogos de la vagina” aconsegueix portar l’espectador a través d’un viatge en el qual passa de riure i gaudir de l’humor del text i de la interpretació de les actrius, per acabar, a través d’aquesta, en una intensa reflexió sobre l’actual situació de les dones al món.

Rere un impactant final, el TMC es va posar d’empeus per obsequiar amb una gran ovació les tres actrius. El seu agraïment també el van poder plasmar rere l’espectacle, doncs es va dur a terme un petit col·loqui entre el públic, l’elenc i el director de l’obra, Edu Pericas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.