Entrevistes

“La dona del 600”, un viatge entre l’humor i el drama

Barberà va tornar a gaudir el dissabte 25 de gener del millor teatre. En aquesta ocasió la companyia Bitò va portar al Teatre Municipal Cooperativa l’obra “La dona del 600”. Sota la direcció de Pere Riera, l’obra compta amb les interpretacions de Mercè Sampietro, Àngels Gonyalons, Jordi Banacolocha, Rosa Vila i Pep Planas, un elenc que no va deixar indiferent a ningú al teatre barbarenc.

Tal com ens van explicar dos dels seus protagonistes la Mercè Sampietro i Jordi Banacolocha “La dona del 600″ destaca sobretot per la seva delicada barreja d’humor i drama que arriba al públic.

“La dona del 600” ens explica la història d’en Tomàs, un home vidu de més de setanta anys al qual el metge l’obliga a estar-se del cafè, la llet, la sal i els greixos. Viu sol i passa les hores com qui compta estels a mitjanit. Un bon dia, la seva filla Montse li fa un regal inesperat: la maqueta d’un Seat 600.

Ella, que és metgessa sense fronteres i passa més temps lluny que no pas a prop, ha pensat que el regal mantindrà en Tomàs entretingut reconstruint una còpia a escala del vehicle que van tenir a casa durant tant de temps: El “confit”, com ells n’hi deien. És el nom amb què la Carme, la seva dona, va batejar el 600 el dia que, fa un munt d’anys, en Tomàs va dur a casa aquell cotxe petit i bonic per convertir-lo en un membre més de la família.

Evidentment, si hi ha un protagonista per sobre dels demés és el 600 que situat al centre de l’escenari es converteix en el marc de totes les escenes i situacions i ajuda a l’espectador a viatjar a través d’elles. I es que el 600 es converteix en aquesta obra en un símbol, molt més que un simple vehicle.

Com desitjaven tant Sampietro com Banacolocha, el públic barbarenc va riure i va plorar, i sobretot va gaudir d’aquesta vetllada de teatre que va finalitzar amb un llarg aplaudiment.

A continuació podeu escolat l’entrevista íntegre a Mercè Sampietro i Jordi Banacolocha.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *