Entrevistes

La realitat del Mediterrani a través dels ulls d’ “El metge de Lampedusa”

El passat dissabte 8 de febrer el Teatre Municipal Cooperativa de Barberà del Vallès va acollir una nova proposta teatral. En aquesta ocasió es tractava de l’obra “El metge de Lampedusa”, una producció de Temporada Alta, Teatre Lliure i Punt Produccions Teatrals, protagonitzada per Xicú Masó.

“El metge de Lampedusa” és el testimoni del doctor Pietro Bartolo, fill de Lampedusa, el qual durant 26 anys ha estat dels primers en assistir a les persones refugiades que han anat arribant a l’illa. A través d’un cru relat, el públic s’acosta a la vertadera realitat de la crisi de les persones refugiades que dia rere dia intenten salvar les seves vides a través del Mediterrani.

Xicu Masó es posa en aquest cas en la pell d’una persona real, l’autor del llibre “Llàgrimes de sal”. Aquest és un recull de les memòries de Pietro Bartolo a l’illa de Lampedusa. Amb un format molt amable, com qui estigués parlant amb un grup d’amics, Masó relata aquestes memòries, una complexa tasca que aconsegueix posar noms, cares i personalitzar l’anomenada crisi de les persones refugiades.

A través d’ “El metge de Lampedusa” el públic barbarenc va poder acostar-se a una realitat que moltes vegades passa massa desapercebuda pels mitjans de comunicació i la societat en general. Xicu Masó destacava aquesta funció social del teatre, explicar i per fer entendre la necessitat real que hi ha de què aquesta catàstrofe arribi al màxim de gent possible.

Al final de l’obra, el públic barbarenc va quedar impactat i rere un segons de silenci va arrancar a aplaudir per agrair al protagonista d’”El metge de Lampedusa” la seva interpretació, la seva proximitat i sobretot la seva sensibilitat al tractar una realitat tan crua com la situació al Mediterrani.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *