Informació local

Actualització: Noves mesures preventives pel coronavirus

L’Ajuntament de Barberà del Vallès ha ampliat el ventall de mesures d’àmbit local,  fins al proper divendres 27 de març, per contenir l’expansió del Covid-19 i protegir els col·lectius més vulnerables.

L’Ajuntament de Barberà del Vallès ha informat aquest dijous al vespre del tancament al públic els equipaments municipals, excepte dependències essencials com Policia, Registre OAC o les visites concertades de Serveis Socials.

El Comitè Municipal d’Emergències per risc de Coronavirus Covid-19, integrat per membres del Govern de la Ciutat i els responsables tècnics dels diferents departaments, després de les mesures adoptades pel Govern d’Espanya i per la Generalitat de Catalunya, ha pres diversos acords.

Així doncs, es suspenen totes les activitats educatives de la ciutat. A més s’han tancat al públic tots els equipaments municipals: instal·lacions esportives, culturals com el TMC, el Casal de cultura i la Biblioteca Esteve Paluzie; tots els espais joves, casals de la gent gran i centres cívics. De la mateixa manera també resten tancats al públic l’ajuntament, la secció d’Educació ubicada a la plaça de la Vila, les dependències del carrer Marquesos de Barberà, la torre d’en Gorgs, Serveis de Territori i Medi Ambient (C/ Circumval·lació) i Sabemsa (companyia d’aigües ubicada també al C/ Circumval·lació). També es suspèn l’atenció personal a l’OAC de Ca n’Amiguet.Tot i això les gestions d’atenció ciutadana es podran fer per via telemàtica o telefònica (93 729 71 71).

Per una altra banda, s’anul·la el Mercat No sedentari Setmanal dels dilluns al matí des del proper dia 16 fins al 23 de març.

Tot i això es mantenen obertes al públic diverses dependències municipals, únicament per urgències i registre com l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de C/ Dr. Moragas, la Policia Local, els Serveis Socials i l’Oficina Municipal d’Habitatge.

En el comunicat emès per l’Ajuntament de Barberà aquest dijous al vespre també es decreta el manteniment dels serveis essencials per a la ciutat, com la policia local, la recollida de residus i el servei de neteja viària.

A més, es reforça el Servei d’Atenció a la Gent Gran per prendre les mesures necessàries per a l’atenció de les persones grans que viuen soles o en situació de vulnerabilitat.

Queden tancats tots els centres educatius de Catalunya, inclou escoles bressol, escoles, instituts, universitats i centres de formació professional. Des de l’Ajuntament de Barberà es prendran mesures per garantir la suficiència alimentària de les famílies que tinguin fills o filles amb ajuts de menjador escolar.

Segons el comunicat totes aquestes mesures tenen una durada de 15 dies, però es podran ampliar en cas que la situació sanitària ho requereixi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *