Informació local

Covid-19: darrera hora

Actualitzat el 05/06/2020 a les 14.20h

Tot i l’excepcional situació que s’està vivint, Ràdio Barberà continuarà seguint l’actualitat de la situació del COVID-19 al nostre país. Per aquest motiu a través d’aquest article us oferirem les actualitzacions pertinents tant en l’àmbit local com estatal al voltant del coronavirus.


Divendres, 5 de juny – 14:20h

 • Barberà del Vallès passarà a la fase 2 de la desescalada el dilluns 8 de juny. Així ho ha fet saber el ministre de Sanitat, Salvador Illa, aquest divendres al matí on ha comunicat el passi de fase de Barcelona i tota la seva àrea metropolitana.
 • A partir del 8 de juny l’Hospital Taulí torna a permetre les visites a pacients seguint les mesures corresponents. Així, el centre sanitari recorda que no s’ha d’acudir a l’hospital si es presenta algun símptoma de coronavirus, si fa menys de 14 dies que s’ha tingut contacte estret amb alguna persona infectada o amb sospita d’infecció i si s’ha patit la infecció i encara es tenen símptomes o se n’ha tingut fa menys de 14 dies. Només es permet una visita al dia per pacient i aquest designarà els familiars autoritzats a visitar-lo. La visita s’ha de realitzar dins l’habitació, evitant estar en espais comuns i cal portar mascareta.
 • La Diputació de Barcelona posa a l’abast de la ciutadania un gran ventall de recursos virtuals sobre l’estalvi i l’eficiència energètica en la celebració de la Setmana de l’Energia del 22 al 26 juny. L’objectiu és explicar i ajudar a fomentar l’estalvi i l’eficiència energètica en un moment en què la gent està passant moltes més hores a casa, fet que ho fa encara més necessari. Així, des de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona s’han creat i adaptat diversos recursos d’educació i sensibilització ambiental com a recursos virtuals oberts i no territorialitzats. Aquelles persones interessades poden accedir a través d’aquest web.
 • El Servei d’informació i suport emocional a la ciutadania del Vallès Occidental ha atès 3.322 persones des del 30 de març l’1 de juny, tant en la línia oberta gratuïta com en les trucades de seguiment que es fan a persones vulnerables de la comarca. El 88% de les atencions realitzades han estat per a acompanyament emocional i s’ha detectat entre aquestes la necessitat d’un acompanyament especial en els processos de dol sense comiat. Des del servei també s’ha pogut fer acompanyament a 656 persones que viuen soles a les quals s’ha fet un seguiment durant tot aquest període. Aquest servei segueix actiu i funciona cada dia de les 9h fins a les 21h. Per accedir-hi cal trucar a la línia gratuïta 900 29 35 34.
 • El Departament de Salut informa que fins ara hi ha hagut un total de 67.700 casos positius acumulats de coronavirus a Catalunya. Des de l’inici de l’epidèmia un total de 4.076 persones han estat ingressades de gravetat (actualment són 127) i s’han donat 38.501 altes hospitalàries. A més, 1.655 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació i 14.025 persones residents han estat confirmades com a positius de coronavirus.

Divendres, 5 de juny – 10:40h

 • L’Ajuntament de Barberà tallarà de nou al trànsit diversos carrers durant dissabte i diumenge tal i com s’ha realitzat en els darrers caps de setmana.
  Així el carrer Verge de l’Assumpció, Nemesi Valls, Josep Armengol i Anselm Clavé estaran tallats de dissabte 6 de juny a les 8h fins al 8 de juny a les 8h. El passeig Doctor Moragas i l’Avda. Generalitat, de dissabte a les 16h fins dilluns a les 8h i finalment la Via Sant Oleguer (només un carril, el del costat del Parc de Ca n’Amiguet), de dissabte a les 16 h fins dilluns 8 de juny a les 8 h.
 • L’Escola Pau Picasso obre les preinscripcions per al seu Casal d’Estiu que es realitzarà del 22 de juny al 31 de juliol. Des de l’organització manifesten que es necessita arribar a un mínim de 40 infants per setmana per a poder realitzar el casal. A més asseguren pendre totes les mesures de seguretat i incloure totes les recomanacions i obligatorietats de cara a monitors i monitores, infants i famílies, una vegada establertes oficialment les normatives.
 • A data 1 de juny, 8.151 persones treballadores estan afectades per 510 ERTO a Barberà del Vallès. Segons el Departament de Treballa s’han registrat 439 ERTO per força major i 71 per causes econòmiques, tecniques, organitzatives o productives.
 • Segons l’Informe de l’Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental, un total de 154.363 persones estan a l’atur o en situació d’ERTO a la nostra comarca, es a dir, el 34% de la població activa, que seria de 451.812 persones al mes de maig. Sis municipis concentren dos terços del total de llocs de treball afectats, entre els que es troba Barberà del Vallès amb el 8,8%. La nostra població també es posiciona entre els primers municipis de la comarca amb una major incidencia dels ERTO.
 • El proper 8 de juny tornarà a obrir les seves portes el local del “Reparat millor que nou”, el servei gratuït d’autoreparació i intercanvi d’objectes de l’AMB. Es seguiran estrictament totes les mesures de seguretat personal que marca la dinàmica del desconfinament: caldrà portar mascareta en tot moment, i és obligatori rentar-se les mans amb solució hidroalcohòlica en entrar i sortir del local. A més també caldrà tenir en compte diverses mesures a l’hora de portar els objectes que podeu consultar aquí.
 • L’AMB ha començat a instal·lar i activar aquests dies les primeres noves parades dobles d’autobús a la metròpolis de Barcelona, en localitzacions amb una alta afluència de línies i un elevat nombre d’usuaris. Així, tot i que será una única parada, amb un únic codi i nom, tindran dos punts. D’aquesta manera, es podran aturar dos autobusos alhora i així tots dos podran fer pujar i baixar els passatgers simultàniament. Cadascun dels punts de parada o pals estarán senyalitzats amb una banderola i el número corresponent.
 • La Diputació de Barcelona celebra el 40è aniversari de la creació del Servei del Medi Ambient. Per aquest motiu des del seu web han realitzar un recull de 40 propostes per un futur sostenible, col·laboratiu, net, just, igualitari i verd. Podeu consultar-les aquí.
 • La Generalitat ha aprovat la rebaixa de les taxes de les universitats públiques catalanes, les quals disminuiran un 30% per a tots els estudiants el curs que ve. Així el preu del crèdit matriculat per primera vegada en els estudis de grau serà de 17,69€ (coeficient d’estructura docent A), de 25,04€ (coeficient d’estructura docent B) i de 27,67€ (coeficient d’estructura docent C). Així, la matrícula d’un grau estàndard de 60 crèdits costarà entre 1.061 i 1.660 euros, segons el títol.  
 • LA USTEC impugna davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l’obertura de centres educatius catalans en la fase 2 del procés de desescalada. El sindicat majoritari entre el professorat considera “un perillós error” el retorn perquè hi veu riscos i afirma que aquesta decisió unilateral d’Educació ha estat “prematura”. En un recurs contenciós administratiu, el sindicat demanda mesures cautelars i cautelarísimas perquè puguin tancar els centres que ja han obert, en el termini més breu possible.
 • Segons l’Ajuntament de Sabadell aquest mes de juliol estarà enllestit un estudi geotècnic sobre cada un dels trams afectats del riu Ripoll per la llevantada del mes d’octubre. D’aquesta manera, es comptarà amb una diagnosi sobre l’estat de situació dels camins de la llera i es podrà començar a abordar la seva rehabilitació.
 • La temperatura mitjana anual a Catalunya ha augmentat 1,7 ºC des de 1950. El comportament de la precipitació no és tan clar, i el seu valor mitjà anual mostra una tendència a la disminució (-1,6 %/decenni), però és un valor sense significació estadística. L’única estació de l’any amb una tendència estadísticament significativa és l’estiu, amb una clara disminució de la precipitació de gairebé el 6 % per decenni.

Dijous, 4 de juny – 14:15h

 • Les llars d’infants municipals de Barberà del Vallès no reobriran en la fase 2 de la desescalada. Segons un comunicat publicat al web municipal de l’Ajuntament de Barberà “les tutores dels infants matriculats a les Llars d’Infants Públiques Municipals es van posar en contacte amb les famílies per saber com estaven i conèixer les seves necessitats amb relació a aquesta possible obertura”. Després d’un anàlisi “de les mesures requerides en les instruccions del Departament d’Educació i les necessitats manifestades per les famílies, s’ha pres la decisió de no obrir les Llars d’Infants Públiques Municipals per a l’atenció presencial a infants fins a l’inici del pròxim curs escolar 2020-2021“.
 • El programa Voluntariat per la llengua del Centre de Normalització Lingüística Vallès Occidental 3 ha gestionat durant el confinament més de 30 parelles lingüístiques virtuals. Aquestes han pogut seguir amb les les converses per mitjà de videoconferència o videotrucada. Des del passat mes de març s’ha incrementat considerablement el nombre de parelles lingüístiques virtuals, des d’inici d’any s’han creat 451 parelles lingüístiques virtuals a tot Catalunya, 340 de les quals s’han format durant la crisi de la COVID-19.
 • La Universitat Autònoma de Barcelona posa en marxa un estudi transnacional per identificar els principals factors de risc i de protecció per a la salut mental de la població de diferents països d’Espanya i d’Amèrica Llatina durant la pandèmia.
 • Des de l’inici de la declaració de l’estat d’alarma, l’Agència Catalana del Consum ha rebut un total de 2.172 reclamacions per afectacions derivades per les mesures preses per fer front a la COVID-19. Un 61,7% de les reclamacions rebudes estan relacionades amb l’àmbit del transport aeri, principalment són per afectacions per la cancel·lació de vols, ja sigui per la negativa de la companyia aèria en el reemborsament de l’import del bitllet, per omissió d’informació o bé per absència de resposta cap a les persones consumidores.

Dijous, 4 de juny – 11:25h

 • El Ple Municipal aprova, en sessió extraordinària, el Pacte Local per la reconstrucció i recuperació social i econòmica de Barberà del Vallès dotat amb més de 3 milions d’euros. El document s’ha aprovat amb els vots a favor de Ciutadans, ERC i el PSC, i les abstencions de Podemos i de la PCPB.
 • Les plantilles de Nissan estant protagonitzant aquest matí una marxa lenta amb els seus vehicles des de les plantes de Zona Franca, Sant Andreu de la Barca i Montcada i Reixac cap a l’avinguda Diagonal, i en el seu recorregut per aquesta avinguda protestaran davant el consolat japonès. Aquesta és una nova acció reivindicativa després que la passada setmana rebessin la notícia del tancament de la fàbrica, que deixa al carrer els 3.000 treballadors de la fàbrica, i afecta més de 20.000 llocs de treball indirectes que en depenen. Aquestes mobilitzacions están creant retencions en moltes vies de l’àrea metropolitana.

Retencions a la C-17

 • L’AMB i la Fundació BCN Formació Professional han activat la campanya “Prepara’t per aterrar al món professional, amb l’FP aviat podràs volar”. Aquesta pretén potenciar la modalitat dual, impulsar el sector logístic i posar fi als rols de gènere existents a l’FP. La preinscripció als cicles de grau mitjà s’ha obert aquest dimarts i fins el dia 8 de juny, mentre que les preinscripcions als cicles de grau superior tindran lloc entre el 10 i el 17 de juny.
 • La Diputació de Barcelona obre una nova línia de subvencions per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques d’autoconsum elèctric en edificis municipals amb un import global de 800.000 euros. La convocatòria té com a objectiu dotar al territori i als ens locals d’instal·lacions d’autoconsum capaces de reduir els consums energètics dels edificis, amb la conseqüent reducció de les seves emissions de CO2 i dels costos inherents a la compra d’energia elèctrica.
 • La Diputació de Barcelona ha concedit 4.926 ajuts econòmics del Catàleg de Serveis 2020 per un import de més de 40 milions d’euros. Els governs locals de la província tenen fins al 19 de juny per acceptar els ajuts atorgats, que pot ser en la seva totalitat o de forma parcial, degut a la situació provocada per la COVID-19. El Catàleg conté 343 recursos d’assistència i cooperació local: 163 tècnics (47%), 105 econòmics (31%) i 75 materials (22%) i és un dels instruments d’assistència i cooperació local del Pla Xarxa de Governs Locals.
 • Els municipis de Rubí, Mollet, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac i Ripollet no reobriran les escoles bressol municipals el proper dilluns, quan està previst que l’Àrea Metropolitana passi a la fase 2 de desescalada. Els motius es basen en la dificultat de poder garantir les condicions que ha fet públiques el Departament d’Educació i per tant assegurar “la seguretat sanitària dels infants, les famílies i els docents”. 
 • El Congrés ha aprovat la sisena i última pròrroga de l’estat d’alarma amb els vots favorables de Cs i PNB. Amb 177 vots a favor, 155 en contra i 18 abstencions, la cambra baixa ha autoritzat mantenir l’estat d’alarma fins al 21 de juny. Amb aquesta pròrroga el govern assegura que les restriccions de mobilitat continuaran a tot l’Estat fins aquesta data, tot i que, a partir de la fase 3, les autonomies podran permetre moviments entre províncies o regions sanitàries, tal com va assegurar aquest dilluns el ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Dimarts, 3 de juny – 14:05h

 • Barberà del Vallès rebrà 111.556,55€ del Pla de Xoc per a la reactivació econòmica i social de la província que ha posat en marxa la Diputació de Barcelona. La quantitat es troba inclosa en el programa ‘Cap municipi enrere’, en el qual es dotaran amb 15 milions d’euros diversos municipis perquè els ajuntaments puguin pagar les despeses que han hagut d’afrontar durant l’emergència.
 • L’Ajuntament de Barberà activa la situació de pre-alerta del Pla de Protecció Civil Municipal, a causa de risc de pluges per avui dimecres.

 • L’Oficina de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Barberà del Vallès obre una nova edició del Taller virtual per a dones: Recursos feministes en temps de confinament. Aquesta és la cinquena edició que es porta a terme en les darreres setmanes, ja que totes les places disponibles a les anteriors edicions s’havien omplert.
  El taller té per objectiu oferir i compartir recursos i estratègies feministes a les dones, per augmentar la seva capacitat d’afrontament a l’actual Estat d’Alarma i confinament, i, les conseqüències que s’està derivant d’aquesta situació.
  El taller està format per 5 sessions. La propera s’iniciarà dijous, 4 de juny, d’11 a 12.15h.
 • El personal sanitari del Parc Taulí ha tornat a protagonitzar una nova concentració del moviment “Sanitàries en lluita” per a reclamar unes condicions laborals dignes i una sanitat 100% pública. En aquesta ocasió les persones treballadores del centre sanitari sabadellenc han tallat aquest migdia la Gran Via per a fer sentir les seves reivindicacions.

Dimarts, 3 de juny – 10:10h

 • Avui dimecres a les 19h l’Ajuntament de Barberà del Vallès celebrarà un ple extraordinari, novament de manera telemàtica. La crisi al voltant de la covid-19 serà la protagonista i a la sessió plenària es tractarà la repercussió que ha tingut vers la ciutadania el període de confinament causat pel coronavirus així com les mesures i accions preses durant la pandèmia, es realitzarà una anàlisi del procés de desescalada.
 • El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya confirma que Barberà del Vallès juntament amb Castellar, Ripollet, Cerdanyola, Santa Perpètua i Rubí rebran 1.300 euros per cada alumne que van tenir les escoles bressol municipals durant els cursos escolars del 2012 al 2015. Així la totalitat de quantia que ha de rebre el nostre municipi ascendeix a 690.000 euros. Segons publica el Diari de Sabadell, fons municipals, denuncien que si es comptabilitzen els diners que la Generalitat ha deixat de costejar des del curs 2011-2012 la factura pendent arriba als 1,5 milions d’euros.
 • La Diputació de Barcelona posa en marxa un pla de mesures per garantir i incrementar les aportacions econòmiques per a ens locals, entitats i creadors en la seva activitat cultural. En la seva globalitat, aquest any el pressupost és de 104 MEURS. Les principals mesures estan encaminades a actuacions en la gestió i programació dels equipaments escènics municipals, el suport a la creació local, la continuïtat de les Festes Majors, la captació de públic per als museus locals o l’adquisició de nous fons per a les biblioteques a les llibreries de proximitat, entre d’altres.
 • Aquest dimarts l’AMB ha tornat a activar el servei metropolità d’aparcaments d’intercanvi P+R i es torna a instaurar, als cinc municipis metropolitans que ja el fan servir, el control d’aquestes àrees d’estacionament regulat directament vinculades a l’ús del transport públic. Aquest ja té més de 4.700 usuaris registrats, dels quals més de 4.005 són usuaris actius d’alguna de les zones d’aparcament en servei.
 • El Consell Metropolità ha aprovat el Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat), així com la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) associada. L’objectiu principal del primer és garantir la màxima protecció i conservació d’aquest espai natural, de vital importància per a la metròpolis de Barcelona. Per això, la nova planificació proposa un augment dels espais lliures de més de 700 ha i es projecta una nova estratègia per a l’ús públic. El nou Pla defineix un model basat en dos eixos fonamentals: la preservació de la biodiversitat i la potenciació dels serveis ecosistèmics en el marc d’una gestió dinàmica i adaptativa.
 • El sector pirotècnic es mostra molt satisfet amb el fet que finalment el proper 23 de juny es pugui celebrar la revetlla de Sant Joan. Tot i que reconeix que la cancel·lació de les falles i les festes majors, li ha fet perdre el 75% de la facturació anual, confia a poder remuntar gràcies a aquesta cita. Tot i que la previsió és ingressar 12 MEUR, un 25% menys que el 2019, des del sector consideren que seria un “èxit” i destaquen la importància de poder salvar els 3.000 llocs de treball que depenen d’aquesta campanya. El fet que per la revetlla la majoria de pobles de Catalunya puguin estar en la fase 3 de la desescalada, ha estat determinant perquè el Govern hagi donat llum verda perquè es pugui gaudir d’aquesta festa en un “format més petit” i amb noves mesures de seguretat.

 • El Govern aprova ajuts de 5 milions d’euros per als professionals de la cultura i de 6 milions per a les beques i les activitats de lleure de l’estiu. L’objectiu del primer ajut és pal·liar la situació de vulnerabilitat dels treballadors de l’àmbit cultural que acreditin una reducció dràstica i involuntària dels seus ingressos econòmics com a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19. I pel que fa a les activitats de lleure educatiu, el Govern augmentarà la cobertura de les beques per garantir l’accés de les famílies en situació de vulnerabilitat.
 • La Generalitat ha suspès l’entrada de noves sol·licituds dels ajuts al pagament del lloguer davant el gran nombre que s’han presentat en només dues setmanes (14.395) i les quals ara s’iniciarà la seva valoració i es concediran per ordre d’entrada. El Govern central va assignar a Catalunya una partida de 14,5 milions d’euros per dedicar a aquests ajuts que segons indica la Generalitat s’ha demostrat insuficient . Per aquest motiu el govern català ha reiterat en diverses ocasions la necessitat que el Govern de l’Estat dupliqui la quantitat del fons COVID-19 per a ajuts al pagament de lloguers fins a assolir els 29 milions d’euros per a Catalunya.

Dimarts, 2 de juny – 14:05h

 • Barberà del Vallès ha registrat un augment en el seu índex d’atur aquest mes de maig. Concretament el nombre de persones aturades s’ha incrementat en 48 i ara el nostre municipi compta amb 2.077 persones sense feina.
 • L’Ajuntament de Barberà del Vallès engega una nova oferta de tallers per a adolescents i joves de Barberà del Vallès, del 22 de juny al 31 de juliol. Cada taller tindrà una durada quinzenal: així, a cada quinzena, es pot triar un dels 10 tallers d’estiu, sense repetir l’anterior. Qualsevol persona entre 12 i 29 anys de Barberà del Vallès que estigui interessada a inscriure’s als tallers podrà fer-ho del dia 2 al 15 de juny de manera on-line.
 • El Servei de Primera Acollida de Persones Nouvingudes i el Servei d’Assessorament Jurídic d’Estrangeria de Barberà continuen prestant els serveis a la ciutadania de manera telefònica i telemàtica. A partir d’avui dimarts els serveis disposen d’una línia telefònica de contacte directe (673 919 512) per sol·licitar cita prèvia. També es pot realitzar a través del correu electrònic acollida@bdv.cat. El servei de cita prèvia funciona de dilluns a divendres de 8.30 a 14.30 hores.

 • La Diputació de Barcelona ha posat a disposició del món local un nou web que inclou un recull normatiu de les activitats de lleure, d’higiene i desinfecció, com també recursos educatius, guies, preguntes freqüents i altres recomanacions que ajudin a organitzar aquest estiu, i des d’una perspectiva municipal, activitats de lleure amb equitat, qualitat i amplitud, alhora que amb la màxima seguretat.

Dimarts, 2 de juny – 10:15h

 • L’Ajuntament de Barberà realitza una declaració institucional d’urgència sobre la decisió adoptada per l’empresa automobilística Nissan de cessar la seva activitat industrial a Catalunya. En aquesta el consistori mostra el seu suport a la plantilla de Nissan que es troba en vaga indefinida des del passat 4 de maig i insta a totes les institucions al més alt nivell (Govern de la Generalitat i Govern central) a promoure totes les accions necessàries per interpel·lar la direcció de Nissan i exigir el ple compliment dels seus compromisos.
 • Des d’aquest dilluns s’ha reprès el còmput dels terminis administratius dels processos de selecció de personal suspesos per l’Estat d’Alarma de l’Ajuntament de Barberà del Vallès. Aquests s’iniciaran a partir de l’estat en què es trobaven just abans de la suspensió i pel termini restant.
 • El Consell Comarcal del Vallès Occidental programa dos tallers gratuïts sobre consum responsable i eficiència energètica a la llar per la Setmana del Medi Ambient que es commemora a l’entorn del 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient. Des de l’ens comarcal es vol incidir en diferents aspectes que treballa habitualment, com el consum responsable, l’ús de la biomassa com a energia renovable, la qualitat de l’aire, l’eficiència energètica o el turisme sostenible. El 3 de juny a les 18 hores es farà el taller “Apunta’t al consum sostenible” i el 4 de juny a les 18 hores serà el torn del taller “Consells d’eficiència energètica a la llar”.
 • Aquest divendres 5 de juny s’obre el període de preinscripció pel proper curs 2020-2021 de l’Escola Municipal de Música. Les famílies interessades poden consultar tota la informació i accedir al formulari d’Inscripció Ciutadana a través d’aquest enllaç. Per a més informació, es poden posar en contacte amb l’Escola Municipal de Música per correu electrònic a l’adreça emm@bdv.cat.
 • Amb l’entrada en vigor de l’Estat d’Alarma es van suspendre tasques com la cura de les zones enjardinades de la ciutat, el manteniment dels escocells de l’arbrat, així com la intensitat de la neteja viària. Des de l’àrea de Territori i Medi Ambient de l’Ajuntament de Barberà del Vallès i el departament municipal de Jardineria, s’ha dissenyat un pla de desbrossada d’escocells, marges i solars, així com la represa del ritme habitual de la neteja viària que ja s’està començant a executar i que s’anirà aplicant en diferents fases, contemplant tots els barris de la ciutat i la zona industrial propera al casc urbà. 
 • El moviment #Recuperemelscarrers convoca aquest vespre a la ciutadania a les 20h a la plaça de la Vila a una concentració. Entre les reivindicacions de l’acte es troba “una economia al servei de la vida, i no del capital; la distribució de la riquesa i la defensa dels serveis públics; situar els drets fonamentals fora de la lògica dels mercats i els beneficis; una societat feminista i la plena sobirania popular”. La convocatòria s’ha dut a terme en centeners de municipis de Catalunya i es repetirà cada dimarts a les 20h.

 • Creu Roja continua amb el repartiment de targetes d’ajut de menjador a Barberà del Vallès. Aquestes estan precarregades per tal que les famílies beneficiàries, a les quals s’ha fet una valoració prèvia, puguin comprar aliments de manera normalitzada. El finançament de les targetes va a càrrec del Pla Creu Roja Respon.

 • La Diputació de Barcelona ha adjudicat aquest any 7 milions d’euros en el conjunt de municipis la demarcació per actuacions destinades a la prevenció d’incendis forestals. D’aquest import total, 2,7 milions d’euros corresponen a la reparació i manteniment de 2.450 km de camins i de punts d’abastament d’aigua, ambdós estratègics, de 284 municipis, i 949.600 euros per executar franges de protecció contra incendis forestals i tractament de la vegetació de les parcel·les públiques en urbanitzacions i nuclis de població.
 • El Consell Metropolità de l’AMB ha aprovat una moció en què l’AMB es compromet a oferir ajuts a la ciutadania i als comerços per pagar el tribut metropolità, com ja fa amb la tarifa social de l’aigua o amb les prestacions per fer front a l’impacte de la crisi de la COVID-19. Prèviament s’ha desestimat una altra moció presentada pel grup Ciutadans, en què es demanava la suspensió del tribut metropolita. I per una altra banda, també s’ha aprovat l’empadronament de totes les persones residents als municipis metropolitans, independentment de si tenen llar o no, per garantir-los l’accés als serveis municipals.
 • El Departament de Salut proposa que a partir de dilluns vinent, 8 de juny, la regió sanitària de la ciutat de Barcelona i les metropolitana sud i nord (a la qual pertany Barberà del Vallès) passin a fase 2 del desconfinament. En aquesta, l’única franja horària que es manté és la reservada als majors de 70 anys i persones vulnerables. I és l’etapa en què tornen a obrir les escoles i altres centres educatius. També es permet accedir a l’interior dels restaurants fins a ocupar un 40% i poden obrir cinemes i teatres, amb una tercera part de l’aforament. També es poden celebrar casaments amb fins a 100 persones a l’aire lliure o 50 en espais tancats, i enterraments amb un màxim de 15 assistents en espais tancats i 25 en oberts.

Divendres, 29 de maig – 14:05h

 • Èxit en la recollida d’aliments promoguda per l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Barberà. Durant tot aquest matí la ciutadania s’ha apropat a la plaça de la Vila per a fer les seves donacions que es destinaran a aquelles famílies més vulnerables a causa de la crisi sanitària. L’entitat s’ha mostrat molt agraïda amb els barbarencs i barbarenques.

 • Tenint en compte l’impacte socioeconòmic de la pandèmia, el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha sol·licitat al govern de la Generalitat que les targetes moneder puguin seguir sent vigents els propers mesos d’estiu, en període no lectiu. El president de l’ens, Ignasi Giménez, assegura que es planteja “aquesta petició al Govern per tal de poder afrontar la delicada situació de moltes famílies en l’escenari post-Covid i així garantir que aquests infants segueixen rebent una alimentació adequada”.
 • Residus Vallès adapta les activitats de commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient, que es celebra el 5 de juny, al format virtual i d’aquesta manera, oferirà un programa d’activitats al llarg de tota la setmana. Així, del dilluns 1 de juny al divendres 5 de juny, a les 17h, es durà a terme un taller o activitat online amb una temàtica relacionada amb la gestió dels residus, la reutilització, o el reciclatge. Les activitats estan pensades per a un públic familiar i per a persones interessades en la matèria. Es faran a través de la plataforma ZOOM que permet la interacció del públic assistent. Caldrà fer inscripció a través d’aquest enllaç.
 • L’Hospital Parc Taulí posa en marxa la primera Unitat Funcional de la Covid de l’Estat per coordinar amb els CAP el tractament dels pacients amb seqüeles per covid-19. El seu objectiu és permetre el seguiment dels pacients amb seqüeles de la malaltia vírica, algunes de les quals poden aparèixer després d’haver patit la malaltia tot i fer-ho de manera lleu o asimptomàtica. Paral·lelament, la unitat ha potenciat un estudi basat en proves serològiques a un miler de persones, entre pacients i personal sanitari, per conèixer si s’han generat anticossos. Segons el primer resultats, el 90% dels malalts generen anticossos i entre el 5 i el 10% dels asimptomàtics.

Divendres, 29 de maig – 10:20h

 • L’Ajuntament de Barberà tallarà de nou al trànsit diversos carrers durant dissabte, diumenge i dilluns, aquest últim per ser festiu, tal i com s’ha realitzat en els darrers caps de setmana.
  Així el carrer Verge de l’Assumpció, Nemesi Valls, Josep Armengol i Anselm Clavé estaran tallats de dissabte 30 de maig a les 8h fins dimarts 2 de juny a les 8h. El passeig Doctor Moragas, l’Avda. Generalitat i la Via Sant Oleguer, de dissabte 30 de maig a les 16h fins dimarts 2 de juny a les 8h.
 • El Consell metropolita i la Diputació de Barcelona s’han adherit a una declaració institucional en suport a tot el personal en vaga indefinida de l’empresa Nissan, després que la companyia ha adoptat la mesura de clausurar els seus centres de treball al territori metropolità, situats a la Zona Franca (Barcelona), Montcada i Reixac, Sant Andreu de la Barca i els centres del Prat del Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat. En el document s‘insta a totes les institucions del més alt nivell (Govern de la Generalitat i Govern central) a promoure totes les accions necessàries per interpel·lar la direcció de Nissan i exigir el ple compliment dels seus compromisos.
 • Les oficines que l’Agència Tributària de Catalunya té distribuïdes per tot el territori tornaran a obrir les seves portes el proper 1 de juny. La ciutadania que vulgui rebre atenció presencial o fer qualsevol tipus de tràmit en aquestes oficines, des d’avui poden demanar cita prèvia a la seu electrònica atc.gencat.cat o al 012. També hauran de sol·licitar dia i hora a través d’aquests canals els contribuents que necessitin ajuda a l’hora de confeccionar la declaració de l’impost sobre el patrimoni.
 • El Govern, Pimec, Foment, CCOO i UGT han realitzat un comunicat conjunt sobre el tancament de Nissan. En aquest manifesten el rebuig a l’anunci de tancament dels centres de treball de la companyia Nissan Motor a Catalunya i la “greu preocupació per l’impacte econòmic i social que pugui tenir”. A més, insten a Nissan a “reconsiderar la decisió per responsabilitat davant dels seus treballadors i treballadores, davant de les empreses proveïdores i davant del territori que l’ha acollit els últims 40 anys”. Finalment es comprometen a “continuar treballant per mantenir l’activitat de Nissan i el seu parc de proveïdors a Catalunya i posen en valor la unitat d’acció de les diferents administracions, patronals i sindicats per evitar que es confirmi el tancament definitiu dels centres de treball a Catalunya”.
 • Segons l’Informe de resultats de l’enquesta Comerç i Covid-19, realitzada per la Diputació de Barcelona aquest mes de maig, el 56% dels ajuntaments manifesta haver organitzat taules de treball sectorials específiques amb el sector del comerç per tal d’informar de la situació, copsar l’estat anímic i, també, recollir propostes per dur a terme de manera conjunta. Entre les principals demandes realitzades des del sector es troba l’ajornament de terminis de taxes i tributs així com les subvencions individuals per fer front a la baixada d’ingressos. També destaca la petició que fa el comerç per tal que els ajuntaments impulsin accions per obrir nous canals de distribució (servei a domicili, comerç en línia); un àmbit que s’ha incrementat exponencialment en els dies de confinament.
 • Sanitat unifica les regions sanitàries de Barcelona, la Metropolitana Nord (en la que es troba Barberà del Vallès) i la Metropolitana Sud a partir del proper dilluns 1 de juny, les quals es mantindran a la fase 1. Aquesta nova mesura significa hi podrà haver desplaçaments en aquesta zona, més enllà dels que ja es poguessin fer per feina

Dijous, 28 de maig – 14:15h

 • El Consell Comarcal del Vallès Occidental demana a Nissan que recuperi els compromisos amb la plantilla i eviti el tancament de les plantes. Segons un comunicat el consell “insta el Govern de la Generalitat i el govern de l’Estat a promoure totes les accions necessàries per interpel·lar la direcció de Nissan i exigir el compliment dels seus compromisos així com perquè s’emprenguin totes les accions necessàries per preservar l’activitat industrial de la comarca i de Catalunya”.
 • El Departament de Salut informa que fins ara hi ha hagut un total de 65.901 casos positius acumulats de coronavirus a Catalunya. Des de l’inici de l’epidèmia un total de 4.034 persones han estat ingressades de gravetat (actualment són 164) i s’han donat 37.555 altes hospitalàries. Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 13.817 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus.

 • El servei de zona blava a Barberà del Vallès tornarà a estar actiu en la Fase 2 de la desescalada, la previsió de data d’entrada en aquesta fase és el proper 8 de juny. En aquest moment entraran en funcionament els nous parquímetres, els qual seran desinfectats periodicament. Tot i això, es recomana rentar-se les mans el més aviat possible o utilitzar solucions hidroalcohòliques immediatament després.
 • La Diputació de Barcelona ha aprovat aquest dijous la primera fase del Pla de Xoc per a la reactivació econòmica i social de la província. Ho ha fet amb l’aprovació del programa ‘Cap municipi enrere’, dotat amb 15 milions d’euros, perquè els ajuntaments puguin pagar les despeses que han hagut d’afrontar durant l’emergència. Amb l’aprovació d’aquest programa, la Diputació ja ha mobilitzat 30 milions d’euros dels 100 previstos al Pla de Xoc per fer front, de forma imminent, als efectes de la COVID-19.

Dijous, 28 de maig – 10:10h

 • S’obre la convocatòria de subvencions per al pagament del lloguer per facilitar l’accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer. Aquestes es destinen a les persones físiques que, a més de complir els requisits de les bases de la convocatòria, siguin titulars d’un contracte de lloguer de l’habitatge que constitueixi el seu domicili habitual a Catalunya. També s’obra la convocatòria de subvencions per al pagament del lloguer per facilitar l’accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a persones de 65 anys o més en risc d’exclusió social. La quantia mensual de la subvenció es determina per la diferència entre l’import del lloguer que paga la persona arrendatària i l’import que hauria de pagar segons els seus ingressos per considerar-se un lloguer just. Les sol·licituds es presentaran preferentment per mitjà electrònic a través del web de tràmits de la Generalitat de Catalunya o mitjançant cita prèvia a l’Oficina Municipal d’Habitatge a partir del 28 de maig de 2020 i fins el 3 de juliol de 2020.

 • Nissan tanca la planta de Barcelona i deixa a l’atur a 3.000 persones, a més d’afectar més de 20.000 llocs de treball indirectes que en depenen. Així ho ha anunciat avui dijous el president de Nissan Europa, Gianluca de Ficchy, als sindicats. Es confirma doncs, els plans de la l’aliança Nissan-Renault, que passen per marxa d’Europa.
 • Un equip d’investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona planteja dissenyar una vacuna contra la covid-19 basada en complexes que imitin les seves partícules víriques. L’objectiu és generar aquestes partícules a partir de fragments de proteïnes del virus que tinguin en la seva superfície antígens del SARS-CoV-2. Tot plegat perquè puguin induir la creació d’anticossos. La iniciativa, que ja s’ha posat en marxa, aplega l’experiència de diferents grups de recerca, centres i serveis cientificotècnics. El finançament de la investigació, que s’ha xifrat en 130.000 euros, s’obtindrà a través d’una campanya de micromecenatge que ha impulsat la UAB.
 • La Generalitat presenta el Pla del lleure educatiu 2020 i anuncia que el Departament destinarà enguany un total d’11 milions d’euros al sector, el que suposa duplicar la inversió prevista inicialment. Aquesta quantia es destinarà a la cobertura de les beques per a famílies en situació de vulnerabilitat o que hagin patit d’una manera més directa l’impacte econòmic de la covid-19, per a finançar les mesures de seguretat i protecció que s’hauran de prendre de manera excepcional, per la compre de material de protecció i per a la contractació per part de les entitats d’un total de 140 professionals de reforç durant sis mesos.
 • L’AMB està treballant en una proposta d’acord metropolità, amb els 36 ajuntaments, per planificar la nova mobilitat metropolitana després del coronavirus. El pla està centrat en 4 grans eixos amb 21 mesures prioritàries. Aquesta proposta d’acord recull la creació de 74,5 nous quilòmetres de Bicivia, 70 dels quals són tàctics i d’execució immediata, i 33 projectes de connectivitat per als vianants.
  També demana a les administracions competents l’execució de 41 km de carril bus-VAO de connexions metropolitanes preferents i preveu la creació immediata, entre AMB i ajuntaments, de 35 km de carrils bus urbans tàctics.
 • Aquest cap de setmana, els dies 30 i 31 de maig, arriba una edició virtual del Bioblitz Metropolità de l’AMB que s’adapta a les mesures derivades de l’estat d’alarma causat per la COVID‑19. Es tracta de la tercera edició d’aquesta jornada de ciència ciutadana que pretén potenciar la participació ciutadana a través de les xarxes socials per fer censos de biodiversitat. L’AMB anima la gent a penjar fotografies a les xarxes socials de diferents espècies de flora i fauna que observin quan passegin pels parcs i platges metropolitans en les franges horàries corresponents i seguint les mesures de seguretat i sanitàries indicades per les autoritats competents.
  Els participants hauran de publicar la fotografia al seu perfil de Twitter o Instagram, etiquetar-hi el perfil @parcsplatgesAMB, fer servir els hashtags #BioblitzMetropolità20 i #CiènciaCiutadana, i indicar en quin parc o platja s’ha fet l’observació en qüestió i el nom de l’espècie, si es coneix.
 • El proper dilluns 1 de juny Moventis canvia la franja horaria de la línia LB1 de Barberà del Vallès


Dimecres, 27 de maig – 14:20h

 • L’Ajuntament de Barberà del Vallès ha convocat un minut de silenci avui dimecres a les 12 hores, per tal de testimoniar el condol de la ciutat per aquelles persones que han mort durant aquestes setmanes de crisi sanitària.
 • Des de l’inici de la situació d’emergència sanitària, sis dels espais de fabricació digital del Vallès Occidental han produït més 8.000 viseres de protecció, gairebé 7.000 protectors d’orelles per a les mascaretes, més de 600 obridors de portes o 67 ulleres. El conseller de Desenvolupament Econòmic i alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, posa de manifest l’agraïment per part de l’ens supramunicipal per “la tasca feta per tots aquests espais i la col·laboració de totes les entitats i empreses que han contribuït durant aquestes setmanes, fent donacions de material, oferint els seus productes i serveis per intentar combatre les conseqüències econòmiques i socials que ha generat la Covid-19”. Per a poder seguir elaborent material s’ha activat una campanya de micromecenatge Makers del Vallès contra la COVID-19, liderada pels laboratoris d’innovació oberta de la Universitat Autònoma de Barcelona, els UAB Open Labs. 
 • La Diputació de Barcelona es reuneix telemàticament amb una setantena de responsables, en l’àmbit dels recursos humans, dels ajuntaments més grans de la província. L’objectiu d’aquestes sessions és que els governs locals comparteixin les seves experiències en la gestió de la crisi sanitària.
 • Des del 16 de març al dia 15 de maig s’han comptabilitzat 913 casos nous de dones en situació de violència masclista als diferents serveis oferts per la Generalitat de Catalunya. El primer mes i mig de confinament el servei permanent telefònic 900900120 va veure un increment d’un 88% les trucades respecte els mesos anteriors i, des de l’inici del confinament les treballadores dels Serveis d’Intervenció Especialitzada han fet 7.894 atencions telemàtiques a dones en situació de violència masclista. Així mateix a la Direcció General de Policia (Mossos d’Esquadra) s’han rebut 1.537 denúncies per violència de gènere, un 31% menys que el mateix període de l’any anterior i s’han registrat 1.957 incidents per violència de gènere, el que representa un 33% menys que el mateix període de l’any anterior.

Dimecres, 27 de maig – 10:25h

 • Tot i que no està permesa la pràctica esportiva a les instal·lacions esportives municipals ubicades a l’aire lliure, l’Ajuntament de Barberà està iniciant les tasques per poder complir amb totes les mesures higièniques i garantir la seguretat de totes aquelles persones que faran ús de les instal·lacions. Entre aquestes primeres accions es troba la instal·lació de cartells informatius, treballs de neteja i desinfecció, l’organització de torns a través de la cita prèvia i l’adequació de l’aforament. 
 • Amb l’entrada a la fase 1 de desconfinament, a partir d’avui s’estableixen noves indicacions per a l’accés a l’Horta municipal. Així l’Ajuntament de Barberà informa que l’aforament està límitat a una persona per parcel·la, només es pot accedir un sol cop al dia i durant un màxim de 3 hores; no es poden utilitzar els lavabos, taules, piques ni aixetes i cal mantenir la distància de seguretat de 2 metres, en cas de no poder cal utilitzar mascareta. A més, cal portar gel hidroalcohòlic del 60-70% i desinfectar-se les mans abans d’entrar i de sortir del recinte.
 • El Departament de Salut informa que fins ara hi ha hagut un total de 65.303 casos positius acumulats de coronavirus a Catalunya. Des de l’inici de l’epidèmia fins ara, un total de 4.016 persones han estat ingressades de gravetat (actualment són 187) i s’han donat 37.254 altes hospitalàries. A més, 2.505 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació i 13.797 persones residents han estat confirmades com a positius de coronavirus.

 • Actualment hi ha 40 persones hospitalitzades a l’Hospital de Sabadell a causa de la covid-19. A més, 9 es troben a la UCI. Des del passat divendres han mort 4 persones, de manera que la xifra acumulada arribat a 352 des de l’inici de la pandèmia i s’han donat 7 altes.
 • El moviment “Sanitàries en lluita” ha convocat per avui dimecres concentracions als centres sanitaris per una sanitat pública. Aquestes es duran a terme a diversos equipaments sanitàris, entre ells, l’Hospital Taulí que la realitzarà a les 12h. 
 • La Fundació Barberà Promoció actualitza el document amb les mesures econòmiques de suport per a persones autònomes i empreses. Aquesta és una guia de totes les mesures en àmbit nacional, català i metropolità per tal d’estar al corrent de les mesures econòmiques arrel de l’estat d’alarma decretat per el COVID-19.

 • L’Organisme de Gestió Tributària crea noves línies telefòniques per atendre les consultes i prestar l’assistència tributària que demanin les persones contribuents. Respecte a l’Oficina de Barberà del Vallès,  es pot contactar a través dels telèfons 934 729 172 / 674797487 i del correu electrònic: orgt.barbera@diba.cat.

 • El Govern ha aprovat una línia d’ajuts de 5 milions d’euros a microempreses i autònoms per al manteniment de l’ocupació. La mesura consisteix en un ajut del 50% del salari mínim interprofessional per a un màxim de tres treballadors durant sis mesos, sempre que es mantingui el 100% de la plantilla anterior a l’estat d’alarma i, com a mínim, durant els 12 mesos següents al reinici de l’activitat.
 • L’AMB impulsa una bústia ètica per facilitar la denúncia de possibles males pràctiques a l’administració. L’objectiu d’aquesta eina telemàtica és garantir la participació ciutadana i protegir els empleats i terceres persones que detectin i comuniquin una possible mala praxi dins de l’administració metropolitana, i alhora garantir l’anonimat i evitar qualsevol represàlia.
 • El Govern de la Generalitat està treballant conjuntament amb el món local per elaborar un document que garanteixi “un mínim comú denominador” per als ajuntaments que hagin de prendre decisions sobre reobertures de piscines i platges. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat que l’executiu prepara amb les entitats municipalistes i diputacions aquest text per acompanyar i oferir als consistoris uns “mínims” amb criteris homogenis per decidir.
 • L’Ajuntament de Badia del Vallès impulsa l’aplicació mòbil “Lacompra”, una plataforma gratuïta perquè els comerços de la ciutat, els restaurants i els productors locals puguin oferir comandes en línia.

Dimarts, 26 de maig – 13:45h

 • La Biblioteca Municipal Esteve Paluzie torna a obrir les seves portes aquest dijous 28 de maig. Ho farà amb un horari adaptat a les actuals circumstàncies:
  • Dilluns i dimarts de 16.30h a 19.30h
  • Dimecres, dijous i divendres de 10:00h a 13:00h

  A més els matins de 10 a 11h o les tardes de 19 a 19.30 seran franges horàries on es donarà prioritat a la gent gran. En aquesta fase 1 els usuaris i usuàries poden agafar documents en préstec amb cita prèvia, demanar informació bibliogràfica, a través de mitjans telemàtics o telefònics, retornar els documents en préstec a l’espai habilitat a la porta de la Sala Salvador Allende, els quals quedaran en quarentena durant 14 dias. 

  L’ús de la mascareta és obligatori i la Biblioteca proporcionarà gel desinfectant a les persones usuàries que ho desitgin abans de fer qualsevol gestió de préstec o retorn.

 • A partir del proper dimarts dia 2 de juny, es reobren les instal·lacions de la Deixalleria Municipal, per a persones usuàries particulars, en el seu horari habitual, a més del petit comerç i la petita indústria, que ja estaven utilitzant el servei des del passat 4 de maig. Des del consitori es sol·licita prendre les mesures d’higiene i seguretat necessàries que marquen les autoritats, per tal de realitzar un accés a les instal·lacions i una deposició dels residus de forma segura.
 • El Consell Comarcal del Vallès Occidental reforça l’Oficina d’Habitatge per atendre les noves convocatòries d’ajuts al pagament de lloguer per a la població de 12 municipis de la comarca i facilita els tràmits telemàtics.
 • El Departament de Justícia ha establert torns de matí i tarda en uns 200 jutjats de Catalunya, entre els que es troba el de Cerdanyola del Vallès, per garantir les distàncies de seguretat de dos metres entre treballadors i evitar la propagació de la COVID-19. Com a norma general, al matí treballarà entre el 70 % i el 80 % del personal; i a la tarda, entre el 20 % i el 30 %. Malgrat el canvi de fase i l’augment de personal, els jutjats continuaran prestant, de moment, els serveis essencials, que són les guàrdies, les mesures i les ordres de protecció de menors i dones, el funcionament dels registres civils, els aixecaments de cadàvers o les actuacions amb detinguts.

Dimarts, 26 de maig – 10:05h

 • L’Ajuntament de Barberà informa la ciutadania de la desinfecció periòdica dels polsadors dels semàfors que funcionen a demanda de la ciutadania. A través d’uns cartells es recomana que tot i estar desinfectats s’utilitzi algun estri/paper/guant per tal de polsar, i rentar-se les mans el més aviat possible o utilitzar solucions hidroalcohòliques immediatament després.
 • Aquest dilluns el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha reobert les seves portes amb la reincorporació de personal en llocs de treball essencials presencials. A la seu s’han fet diferents actuacions per preparar la tornada amb la màxima seguretat i protecció per a tothom.
 • L’AMB, a través de l’Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL) i de la Societat Urbanística Metropolitana de Rehabilitació i Gestió, SA (REGESA) ha acordat la possibilitat d’ampliar el termini per al cobrament dels lloguers de pisos, locals i places d’aparcament fins a finals de juliol. L’objectiu és ajudar les famílies, empreses i botigues per alleugerir l’ofec econòmic davant la situació actual. L’AMB també ofereix l’opció que els llogaters puguin fer efectives les mensualitats corresponents a aquesta pròrroga en un termini de fins a dos anys.
 • La Generalitat demanarà que a partir d’aquest dilluns 1 de juny s’unifiquin les regions sanitàries de Barcelona, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud, actualment totes tres en fase 1 en considerar que tenen una evolució epidemiològica semblant. Per tant, com que seran una única regió, es permetrà la mobilitat entre tots els municipis de les regions sanitàries de Barcelona ciutat i les àrees metropolitanes sud i nord; una circumstància que també servirà per esponjar l’alta densitat de Barcelona.

 • Els horaris de la PAU, que enguany es celebrarà durant 4 dies, s’han distribuït en franges horàries que eviten al màxim les permanències innecessàries a les seus de les proves. La nova distribució horària segrega les matèries més nombroses, tant les comunes com les de modalitat, de la fase general repartint-les en tres dies, alhora que estableix tres franges d’examen per dia: 9h, 12h i 15h hores. L’objectiu de reduir les franges d’examen a tres és justament evitar, al màxim possible, permanències innecessàries dels estudiants en les seus d’examen i impedir aglomeracions en les franges de descans, atès que a la tercera franja baixa considerablement el volum d’alumnat.
 • Segons el Gremi comarcal d’Hosteleria i Turisme de Sabadell i Vallès Centre, el qual representa també establiments de Barberà del Vallès, el 20% no podran continuar la seva activitat rere aquests dos mesos de confinament.
 • Finalment l’Hospital Temporal Vallès Salut es mantindrà fins a finals d’any, tal i com es va sol·licitar des del Taulí. Així ho ha decidit el Departament de Salut, des del qual s’afirma que tant aquest hospital de campanya com l’instal·lat a Fira Sabadell es mantindran a l’espera d’avaluar les seves necessitats a llarg termini. L’objectiu és estar preparats per una possible segona onada de contagis que podria coincidir amb la grip , i alhora minimitzar l’impacte als hospitals que estan recuperant la seva activitat ordinària. La resta es tancaran durant aquest mes.

Dilluns, 25 de maig – 13:40h

 • L’empresa Moventis reestructura els horaris en les diferents línies que tenen parada a Barberà del Vallès a partir d’aquest dilluns 25 de maig. Podeu consultar tots els canvis aquí.
 • La plataforma Digemprèn de la Diputació de Barcelona posa en marxa noves formacions per a persones emprenedores amb la finalitat de proporcionar continguts sobre temes relacionats amb el comerç online. Aquestes s’adrecen tant a persones que tenen un comerç físic a peu de carrer i volen obrir un negoci digital, com a persones creadores locals, professionals que dissenyen i creen productes de consum i que volen disposar d’un nou canal de venda online. A través de cursos gratuïts i miniguies, les persones interessades podran aprendre i millorar les seves habilitats i fer créixer els seus negocis.
 • La Diputació de Barcelona obre les inscripcions a la 9a edició del programa Accelera el Creixement – Especial post Covid-19. Fins al 6 de juliol les empreses es poden sumar a aquest programa de creixement empresarial impulsat per PIMEC i la Diputació de Barcelona. En aquesta edició s’ha ajustat en aquells aspectes on les empreses han de prestar la màxima atenció després de la crisis econòmica pels efectes de la Covid-19.
 • La Generalitat presenta un Pla de desconfinament de les residències de gent gran per garantir la màxima prevenció per evitar contagis durant les diverses fases del Pla de desconfinament. Aquestes fan referència a les visites de familiars, acceptació d’ingressos, recuperació de l’activitat interna dels centres i els criteris generals d’aïllament i sectorització.

Dilluns, 25 de maig – 10:30h

 • El Ple municipal aprova diferents modificacions a les ordenances fiscals per facilitar l’activitat del comerç de proximitat amb motiu de la pandèmia de la COVID-19. Entre elles es troben la ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres, la taxa per expedició de documents administratius, la d’atorgament de llicències urbanístiques o de la taxa per la qual es regulen els serveis dels mercats municipals i el mercadet setmanal, entre altres.
 • Aquest dilluns, 25 de maig, torna el mercadet setmanal. La ciutadania barberenca pot apropar-se a comprar a les parades de fruites i verdures, sempre amb les corresponents mesures de seguretat.
 • L’Ajuntament de Barberà posa en marxa una nova campanya sobre la vespa asiàtica. A través del seu web municipal s’informa sobre aquesta espècie i les passes a seguir en el cas de detectar-la en el municipi.
 • El Consell Comarcal alerta d’un augment de les situacions de violència contra les dones en el confinament. Entre el 16 de març i el 19 d’abril, última dada disponible, s’han registrat un 67% més de trucades que durant el mateix període de l’any anterior. En aquest període, s’ha passat d’una mitjana de 2,2 trucades al dia a més del doble,  4,8 trucades de mitjana al dia. Des del Consell Comarcal s’ha reforçat la difusió de tots els serveis d’atenció a la dona i les maneres de donar a conèixer les situacions de risc.
 • La setmana del 18 al 22 de maig, la primera de la fase 0 ampliada a la metròpolis de Barcelona, el Bus Metropolità ha superat per primera vegada el 20 % de la demanda respecte d’un dia habitual anterior a l’estat d’alarma i la crisi de la COVID-19. Amb l’increment progressiu de la demanda i el canvi de fase, l’AMB recorda que cal mantenir la distància de seguretat al transport públic i la necessitat d’un canvi d’hàbits perquè es reparteixi la demanda al llarg del dia i no hi hagi hores punta. A partir d’avui, amb la fase 1, l’AMB torna a incrementar l’oferta del Bus Metropolità. El diürn oferirà l’equivalent al 80 % de l’oferta habitual d’un dia feiner.
 • El Departament de Salut informa que fins ara hi ha hagut un total de 64.818 casos positius acumulats de coronavirus a Catalunya. D’altra banda, hi ha un total de 222.599 casos possibles d’infecció de coronavirus. Des de l’inici de l’epidèmia fins ara, un total de 4.015 persones han estat ingressades de gravetat  (actualment són 210) i s’han donat 37.145 altes hospitalàries. A més, 2.689 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació. Respecte a les persones residents un total de 13.714 han estat confirmades com a positius de coronavirus i 36.417 són casos sospitosos.

 • Després de tres setmanes de vaga indefinida a la fàbrica de Nissan de Montcada i Reixac, la multinacional té previst anunciar la decisió respecte les seves 4 plantes catalanes el proper 28 de maig.
 • La Generalitat ha establert les mesures per a la reincorporació progressiva als centres de treball del personal de l’Administració. Així, es preveu mantenir el teletreball com a forma preferent durant totes les fases del desconfinament. Per als serveis que s’hagin de prestar de forma presencial, es preveuen mesures de flexibilitat horària i de reorganització interna, així com permisos de conciliació per al personal amb fills menors o persones dependents a càrrec.

Divendres, 22 de maig – 14:00h

 • Des de l’inici de l’estat d’alarma la Policia Local de Barberà del Vallès ha interposat 320 denúncies per trencar el confinament o les mesures de les fases de desescalada.
 • Es reobren les oficines dels Serveis Socials Municipals amb serveis mínims. Per tal de mitigar la incidència de la COVID-19, les visites amb les treballadores i educadores socials seran programades i amb cita prèvia. Així, es pot contactar trucant de dilluns a divendres de 10 a 13 hores al telèfon 93 729 71 71, o bé, dirigint un correu electrònic, amb les dades de contacte i la demanda a s.socials@bdv.cat.

 • L’Institut Català de les Dones ha editat la “Guia d’ajuts per a dones en situació de violència masclista”, amb la voluntat de ser recollir en un únic document els ajuts disponibles per a dones en situació de violència masclista per tal de contribuir a la millora de la seva autonomia i avançar en garanties respecte al dret bàsic de les dones a viure una vida lliure de violències.

 • Un 29% dels catalans ha augmentat la despesa en compres presencials, principalment en alimentació fresca i sobretot en supermercats i botigues de proximitat durant el confinament. Així ho reflecteix l’informe “Impacte de la crisi sanitària per la COVID19 en els hàbits de consum de la població catalana” de l’Agència Catalana de Consum. A més, respecte a post-confinament, l’estudi indica que la por al contagi pot ser un factor que pot condicionar el consum. A curt termini, un 73% considera que la por al contagi continuarà molt o força present en espais o esdeveniments amb molta gent. I apunta que el 42% dels enquestats aniran de vacances aquest estiu.

Divendres, 22 de maig – 10:15h

 • L’ajuntament de Barberà del Vallès amplia el tancament de carrers al trànsit rodat i modifica els horaris, per tal de passejar amb la garantia de la distància social en aquells carrers més transitats i que alhora tenen les voreres més estretes. Els carrers afectats aquest cap de setmana són:
  • Verge de l’Assumpció i Nemesi Valls, Josep Armengol i Anselm Clavé: De dissabte 23 a les 8 h fins dilluns 25 a les 8 h.
  • Dr. Moragas i Avda. Generalitat: De dissabte 23 a les 16 h fins dilluns 25 a les 8 h.
  • Via Sant Oleguer: De dissabte 23 a les 16 h fins dilluns 25 a les 8 h.
 • Els nivells diaris de diòxid de nitrogen al Vallès Occidental s’han reduït de mitjana a més de la meitat, en un 57%, entre el 14 de març i el 26 d’abril a causa de la reducció de mobilitat durant el període de confinament de la pandèmia de la Covid-19. Les dades de mobilitat analitzades també apunten que durant la primera fase de confinament entre el 85 i el 95% de la població va romandre a la seva àrea de residència. Així ho reflecteix l’informe que ha publicat l’Observatori comarcal del Consell Comarcal. A Barberà del Vallès la mobilitat de les persones que treballen fora del seu lloc habitual de residència es va arribar a reduir per sota del 10%.
 • El Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental aprova destinar els imports que finalment resultin de les renuncies dels grups comarcals a les assignacions econòmiques que perceben com a grup a la investigació de la lluita contra la COVID-19. Les properes setmanes es mantindrà contacte amb diferents centres de recerca o mèdics per tal d’establir el millor destí possible en l’àmbit comarcal.
 • Una aplicació de la Diputació de Barcelona incorpora la població dels municipis per trams d’edat per ajudar a la desescalada de la COVID-19. L’objectiu de disposar d’aquesta informació, extreta de l’eina de gestió del territorial SITMUN, és bàsicament dotar d’eines als ajuntaments per a què coneguin el volum de persones que es poden trobar al carrer en funció de les hores establertes pel desconfinament i de cadascuna de les àrees estudiades, i d’aquesta manera poder establir mesures adients a cadascuna de les circumstàncies.
 • El Departament de Salut informa que fins ara hi ha hagut un total de 64.037 casos positius acumulats de coronavirus a Catalunya. D’altra banda, hi ha un total de 216.269 casos possibles d’infecció de coronavirus. Des de l’inici de l’epidèmia fins ara, un total de 4.005 persones han estat ingressades de gravetat (actualment són 234), i s’han donat 36.579 altes hospitalàries. A més, 2.892 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació; 13.446 persones residents han estat confirmades com a positius de coronavirus i 36.160 són casos sospitosos.

 • Les persones amb un nivell socioeconòmic menor presenten taxes de casos de COVID-19 més elevades i una mortalitat més alta que les persones amb un nivell socioeconòmic major. Aquesta és una de les conclusions a les que ha arribat l’informe ‘Desigualtats socioeconòmiques en el nombre de casos i la mortalitat per COVID-19 a Catalunya’ elaborat per l’Observatori de les Desigualtats en Salut i que ha publicat l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). L’estudi  té com a objectiu descriure la situació a Catalunya des del punt de vista socioeconòmic individual i de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de residència i la possible associació amb els casos detectats i de mortalitat per COVID-19. 
 • El Parlament aprova crear la comissió per investigar la gestió a les residències de gent gran, impulsada per Cs, el PSC-Units, CatECP, la CUP i el PPC, i a la qual finalment van donar suport JxCat i ERC. La comissió radiografiarà les formes de gestió de les residències i n’analitzarà els resultats per garantir una vida digna a la gent gran, analitzarà què ha causat el col·lapse d’alguns centres i la mort de persones grans i si alguna d’aquestes defuncions s’hauria pogut evitar.
 • Últim dia per a realitzar la preinscripció a les Llars d’Infants Públiques Municipals per al curs 2020-2021.

Dijous, 21 de maig – 14:15h

 • La Cambra de Comerç de Sabadell xifra les pèrdues del sector del comerç i serveis a les persones en 260 milions d’euros de les empreses de la demarcació a causa del tancament per la Covid-19. Aquesta dada sorgeix d’un anàlisi del cens d’empreses de la Cambra  que comprèn les poblacions, a més de Sabadell, de Castellar del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Montcada i Reixac, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat. Així la Cambra estima que hi ha 6.195 empreses afectades amb pèrdues d’ingressos de 260 milions d’euros durant els dos mesos que han estat tancades. 
 • Aquesta setmana s’ha iniciat el repartiment al domicili del conte “Ja puc sortir de casa!”, un material creat exclusivament per la situació del COVID-19 i el procés de desconfinament, adreçat a nens i nenes d’entre 4 i 8 anys. El conte té l’objectiu, un cop s’aixequi el confinament més estricte, de disminuir ansietats i incerteses i construir nous hàbits saludables a la població infantil.
 • La Diputació destina 9,2 milions d’euros als governs locals pel sosteniment de les escoles bressol. Aquests ajuts van destinats als municipis de menys de 300.000 habitants i a les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) de la província de Barcelona que siguin titulars o que gestionin llars d’infants. En concret, es financen les despeses de personal, les derivades del funcionament dels centres i dels serveis d’escolaritat, menjador i acollida; així com les beques i els ajuts individuals que fomentin l’accessibilitat dels infants.

Dijous, 21 de maig – 10:25h

 • El Departament de Salut informa que fins ara hi ha hagut un total de 63.259 casos positius acumulats de coronavirus a Catalunya. D’altra banda, hi ha un total de 211.049 casos possibles d’infecció de coronavirus. Des de l’inici de l’epidèmia fins ara, un total de 4.005 persones han estat ingressades de gravetat (actualment són 245) i s’han donat 36.579 altes hospitalàries. A més, 2.990 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació i respecte a les persones residents un total de 13.220 han estat confirmades com a positius de coronavirus i 36.186 són casos sospitosos.

 • La Generalitat estableix que l’obertura dels centres educatius en el curs actual serà en la Fase 2 de desescalada, de manera voluntària per a l’acció educativa presencial de l’alumnat que finalitza l’etapa, per a atencions personalitzades amb els tutors, o per l’alumnat de 3-6 anys les famílies dels quals no puguin flexibilitzar el treball presencial. Aquests casos seran sempre amb grups de màxim 13 alumnes a primària i 15 a secundària, i respectant les mesures de seguretat i higiene. Educació ha demanat a escoles i instituts que facin un pla durant el mes vinent per reorganitzar-se de cara al curs que ve.
 • L’Hospital Parc Taulí proposa a l’Ajuntament de Sabadell que l’hospital de campanya instal·lat a la pista coberta d’atletisme des de principis d’abril es mantingui fins l’hivern, per si es dóna un nou brot epidèmic. A més, des del centre sanitari s’està parlant amb l’equip d’arquitectes que gestionen l’obra d’ampliació de les Urgències que ja s’han habilitat parcialment durant la crisi sanitària perquè la construcció pugui seguir avançant a partir d’ara però de manera que “es pugui tornar a adequar l’espai de manera ràpida” si fos necessari.
 • CCOO manifesta la seva indignació amb el posicionament del Consell Comarcal del Vallès Occidental envers la situació de risc de les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària. El sindicat denuncia que des de l’inici de la pandemia l‘empresa gestora del servei no ha proporcionat els Equips de Protecció Individual adequats a les treballadores. Tota aquesta situació es va traslladar al Consell Comarcal, i segons CCOO, la resposta ha estat que l’empresa sí havia lliurats els EPIs, però sense valorar si aquests eren els correctes o si permetien fer la feina en condicions de seguretat.
 • El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies informa que fins ara s’han presentat a Catalunya 97.311 expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que afecten un total de 716.878 persones treballadores. D’aquests 10.451 són al Vallès Occidental, els quals afecten a 91.803 persones.
 • Avui dijous Loteries de Catalunya repren la comercialització de les participacions i bitllets als establiments físics i a través del web. També es reactiva la celebració dels sortejos de la 6/49 i el Trio, amb la periodicitat habitual, i el pagament de premis als punts de venda autoritzats i a la seu de Loteries de Catalunya. A més el sorteig extraordinari de La Grossa de Sant Jordi 2020, que no es va poder celebrar a causa de la crisi sanitària, es farà el 26 de juliol.

Dimecres, 20 de maig – 14:10h

 • L’Estat d’alarma s’allargarà per cinquena vegada fins el 7 de juny després d’una votació al Congrès. Votaran a favor de la pròrroga PSOE, Unides Podem, Ciutadans, PNB i altres grups minoritaris. Entre els que voten en contra PP, Vox, Foro, ERC, JxCat, CUP o Compromís.
 • L’Escola de Futbol Barberà Andalucia obre les preinscripcions de la temporada 2020-2021 adaptant-se a les mesures sanitàries. L’entitat esportiva barberenca ha fet públic un formulari per inscriure’s per Internet i un video promocional.
 • Tots els serveis que engloben el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) han fet un total de 633 atencions des que es va decretar l’Estat d’Alarma Es tracta del Servei d’Acollida i Atenció Social, Servei d’Atenció Psicològica, Servei Jurídic i Servei Laboral. En aquest dos mesos s’han atès 26 nous casos i s’ha fet 1 intervenció urgent per violència masclista.
 • L‘Escola Municipal de Música inicia la inscripció de forma virtual pel curs 2020/2021. Des del passat 15 de maig i fins al 30 del mateix mes l’alumnat actual pot confirmar la renovació de la Plaça. El torn dels nous alumnes serà entre 5 i el 21 de juny i el formulari es compartirà a la pàgina de l’Ajuntament.

Dimecres, 20 de maig – 10.15h

 • La Generalitat de Catalunya recull en una Guia tots els ajuts per a dones en situació de vulnerabilitat o violència masclista durant la crisi sanitària de la COVID-19. L’objectiu és contrarestar les dificultats d’aquelles dones, que en  aquests moments de crisi sanitària, social i econòmica, viuen en un entorn de situació crítica i greu com un confinament forçat amb l’agressor. Aquestes ajudes estaran disponibles al llarg del desconfinament fins arribar a la normalitat.
 • El Departament de Salut informa que fins arahi ha hagut un total de 62.978 casos positius acumulats de coronavirus a Catalunya. D’altra banda, hi ha un total de 206.494 casos possibles d’infecció de coronavirus. Des de l’inici de l’epidèmia fins ara, un total de 4.005 persones han estat ingressades de gravetat (actualment són 265) i s’han donat 36.402 altes hospitalàries. A més, 3.090 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació. I pel que fa a les persones residents, un total de 13.161 han estat confirmades com a positius de coronavirus i 36.140 són casos sospitosos.

 • Demà dijous entra en vigor l’ús obligatori de mascaretes als espais públics. Així, segons s’ha publicat al BOE, s’haurà de portar la mascareta en espais públics, tant tancats com oberts, sempre que no es puguin garantir els 2 metres de distància de seguretat. Queden exclosos els menors de 6 anys.
 • La UAB ha començat a recuperar l’activitat científica als laboratoris i centres de recerca que va quedar aturada a causa de la covid-19. Coincidint amb l’entrada en vigor de la fase zero avançada a l’Àrea Metropolitana, la universitat ha posat en marxa una aplicació que, en base a diferents paràmetres avalua i autoritza el retorn a la feina dels investigadors de forma esglaonada.
 • El proper curs escolar s’incrementa el nombre d’instituts escola arreu de Catalunya. Concretament al Vallès Occidental n’hi haurà 6 de nova implantació: Institut Escola Mas Rampinyo (Montcada i Reixac); Institut Escola Joan Sallarés i Pla (Sabadell); Institut Escola Catalunya (Sant Cugat del Vallès); Institut Escola Onze de setembre (Sant Quirze del Vallès); Institut Escola Antoni Ubach i Soler (Terrassa); i Institut Escola Sala i Badrinas (Terrassa).
 • El Síndic recomana activitat lectiva presencial per garantir els aprenentatges i combatre les desigualtats de cara al curs vinent. Així s’insta el Departament d’Educació a planificar el nou curs 2020/2021 amb presencialitat per a tothom i demana que s’eviti la semipresencialitat (modalitat híbrida). A més també sol·licita que es simplifiqui el currículum per al conjunt de l’alumnat i a desenvolupar mesures organitzatives flexibles, adaptades a les necessitats educatives de cada infant.
 • La Diputació de Barcelona inicia la licitació pública 37 instal·lacions fotovoltaiques en equipaments municipals de la província de Barcelona. El programa, dotat amb un milió d’euros i cofinançat per l’Àrea d’Acció Climàtica i per fons FEDER, comporta la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum amb una potència mitjana de 14,5 kW. L’objectiu del programa és reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i abaixar també els consums energètics de 37 edificis municipals de poblacions de menys de 20.000 habitants.

Dimarts, 19 de maig – 14.20h

 • La Secció d’Educació, 1a Infància i Familia ha obert les inscripcions per al taller de formació online per a famílies “Descobrim el cervell per educar millor”, que es durà a terme els dies 3 i 8 de juny a les 17 hores.
  Aquesta proposta telemàtica s’emmarca dins del programa d’activitats de suport a la funció educativa de les famílies que oferta l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, organitzada per l’Ajuntament de Barberà del Vallès. La finalitat d’aquest taller és oferir pràctiques educatives a les famílies aprofitant el coneixement i funcionament natural del cervell i de les seves funcionalitats.
 • El Consell Comarcal posa a disposició dels professionals del sector del turisme del Vallès Occidental un seguit de tallers gratuïts dirigits tant al sector públic com privat per començar a dibuixar el nou escenari post Covid-19. Els Tallers de Turisme són sessions formatives que organitzen la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona amb la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Occidental, qui els gestiona al territori.
 • Arran de la situació d’excepcionalitat de la Covid-19, el Servei de Cooperació Internacional de l’Àrea Metropolitana de Barcelona com a organitzador del concurs social d’idees per donar un nou ús als materials components d’armilles salvavides, llanxes pneumàtiques, roba i altres materials que s’acumulen a l’illa de Lesbos, ha decidit ampliar el termini de presentació de projectes participants fins al 30 de juny de 2020 a les 14h. Aquest concurs es dirigeix a l’alumnat d’escoles i universitats de disseny industrial i d’enginyeria tècnica industrial matriculats al curs 2019-2020.

Dimarts, 19 de maig – 10.15h

 • La Diputació de Barcelona ha anunciat que el govern provincial mobilitzarà a partir d’aquest mes de maig un total de 1.000 milions d’euros per a la reactivació social i econòmica de les comarques de Barcelona. De l’altra, l’ens supramunicipal aprovarà un nou Pla Xarxa de Governs Locals que permetrà destinar, durant els propers tres anys, 900 milions d’euros per a reactivar socialment i econòmica les ciutats i pobles de la província.
 • El Departament de Salut proposa que Barcelona i les regions metropolitanes nord (d’on forma part Barberà del Vallès) i sud passin a la fase 1, i que Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Alt-Pirineu avancin a la 2. La proposta, que s’ha enviat avui al govern espanyol, seria efectiva a partir del proper dilluns dia 25 de maig.
 • La Generalitat convoca una línia d’ajuts extraordinària per pagar el lloguer de famílies amb dificultats econòmiques sobrevingudes per la COVID-19. Aquest són ajuts directes per pagar un màxim de 6 mensualitats de lloguer, des d’abril a setembre, per a famílies amb despeses de lloguer i dels subministraments bàsics que igualin o superin el 35% dels seus ingressos. Altres requisits són estar a l’atur, haver patit un ERTO o una retallada de sou a conseqüència de la COVID-19, amb un topall de renda familiar i un lloguer no superior a 900 euros. Les persones interessades poden sol·licitar l’ajut fins el 30 de setembre de 2020 preferentment a través de mitjans electrònics i consultar tota la informació sobre aquest ajut al web de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. També s’ha posat en funcionament el telèfon 900 922 841 d’informació i assessorament.
 • La convocatòria ordinària de la prova d’accés a la universitat (PAU) prevista inicialment per als dies 7, 8 i 9 de juliol, s’allargarà un dia més fins al 10 de juliol donades les circumstàncies excepcionals causades per la COVID-19. La decisió de realitzar les proves en quatres dies respon a la necessitat de fer una nova distribució de les franges horàries per tal de donar compliment a les mesures de seguretat imposades per les autoritats sanitàries.
 • El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies informa que fins ara s’han presentat a Catalunya 97.217 expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que afecten un total de 715.904 persones treballadores. El Vallès Occidental ha registrat 10.438 expedients que han afectat 91.715 persones.
 • El nombre de casos positius de coronavirus acumulats a Catalunya ha disminuït en 3.000 a causa d’un error en el recompte. Segons informa la Generalitat, en aquest cas, els casos rebuts del laboratori amb l’etiqueta ‘no detectable’ el traduïa com a ‘no concloent’. La categoria ‘no concloent’ s’empra per a casos probables (epidemiològicament positius). Tanmateix, l’etiqueta de ‘no detectable’ es tradueix com a cas negatiu (sospitós, fins que no tingui l’alta epidemiològica).
  Així segons informa el Departament de Salut fins ara hi ha hagut un total de 60.148 casos. D’aquests 60.148 casos, 56.239 són positius confirmats per una prova PCR, mentre que 2.447 són casos positius confirmats per un test ràpid i 1.462 són casos probables. D’altra banda, hi ha un total de 205.164 casos possibles d’infecció de coronavirus. Fins ara han mort 6.614 persones, 3.994 persones han estat ingressades de gravetat (actualment són 274) i s’han donat 36.208 altes hospitalàries.
 • El Banc d’Espanya apunta una caiguda de l’economia espanyola aquest any d’entre el 9,5% i el 12,4% perquè la durada de la crisi serà més llarga i no descarta, fins i tot, escenaris més desfavorables. El governador Pablo Hernández de Cos demana al govern espanyol dissenyar un pla d’ajust fiscal que, una vegada superada l’actual situació, permeti sanejar els comptes i que revisi la despesa.
 • Aquest dilluns el CAR Sant Cugat ha reobert les seves portes només per a esportistes d’alt nivell, tant català com espanyol, que estan becats. Ho fa amb una limitació de l’aforament del 30% i diversos torns d’entrenament. Per ara la residència i el menjador es mantindran tancats. La previsió és que els centres de tecnificació catalans també recuperin l’activitat al llarg d’aquesta setmana.
 • Investigadors de la UAB, en col·laboració amb la UB, la UOC i més de 50 investigadors d’institucions americanes i europees, duran a terme un estudi sobre els efectes de la pandèmia de COVID-19 en el comportament humà en més de 30 països. D’aquesta manera s’espera identificar factors que determinen l’impacte en la salut mental, com les condicions de l’espai físic i el context social en el qual cada persona hagi viscut el confinament o les restriccions de mobilitat.

Dilluns, 18 de maig – 14.31h

 • L’Esplai Piolet de Barberà del Vallès ha emès un comunicat en el que informa de la suspensió del seu Casal d’Estiu donades les condicions provocades per la crisi sanitària Segons l’entitat, tot i el treball de monitors i monitores per a poder fer realitat el casal d’enguany, finalment aquest no podrà veure la llum, ja que l’Ajuntament de Barberà del Vallès només ha pogut oferir el Casal de Cultura com a espai que compleix les condicions higienico-sanitàries adients per a poder dur-lo a terme. Tot i això des del mateix esplai no consideren que aquests sigui un espai adequat per assolir les finalitats socioeducatives d’un casal d’estiu. Alhora l’Esplai Piolet aprofita el comunicat per a reivindicar una vegada més un espai propi per a poder dur a terme les activitats de l’entitat.

 • L’Ajuntament de Barberà del Vallès ha publicat al seu web totes aquelles mesures que han de tenir en compte els comerços en aquesta nova fase de la desescalada que s’inicia avui dilluns, 18 de maig.
 • El Departament de Salut durà a terme més d’un milió de tests serològics ràpids per monitoritzar l’evolució de l’epidèmia de la COVID19 entre la població catalana, i conèixer les diferències existents entre territoris, edats i professions, entre d’altres paràmetres.Els testos serviran per poder analitzar, entre d’altres, la situació immunològica de tot el personal sanitari de Catalunya format per 170.000 professionals. També per avaluar la immunitat de professionals essencials no sanitaris que hagin pogut tenir risc de contagi durant les fases de confinament.

Dilluns, 18 de maig – 10.18h

 • Aquest dilluns, 18 de maig, torna el mercadet setmanal. La ciutadania barberenca pot apropar-se a comprar a les parades de fruites i verdures, sempre amb les corresponents mesures de seguretat.

 • Ja es poden presentar les sol·licituds de preinscripció a les Llars d’Infants Públiques Municipals de Barberà del Vallès per al curs 2020-2021 que aquest any, i com a prevenció davant el coronavirus, es presentaran enviant la documentació al correu electrònic de la Llar d’Infants demanada en primera opció. De forma excepcional per als casos en què les famílies sol·licitants no puguin fer la presentació telemàtica, la poden presentar de manera presencial amb cita prèvia, que es pot sol·licitar mitjançant el formulari que trobareu al web municipal o trucant al telèfon 93 729 71 71.

 • El Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental es reuneix amb el delegat territorial del govern a Barcelona i amb representants dels departaments de Salut i Interior amb l’objectiu de compartir informació i resoldre dubtes dels municipis a l’entorn de les diferents fases de la desescalada. En concret, també s’han abordat les mesures que el govern de la Generalitat ha proposat al Ministeri de Sanitat per la Regió Sanitària Metropolitana Nord. El delegat territorial del govern a Barcelona, Juli Fernández, ha expressat la predisposició en mantenir aquestes reunions durant tota la desescalada per tal de poder compartir la informació entre el món local i el Govern.

 • L’AMB millorarà un total de 6 parcs metropolitans amb elements patrimonials que requereixen actuacions de restauració. A més es tindrà en compte la incorporació de valors com l’accessibilitat, la cohesió social. L’accessibilitat es millorarà amb l’adequació d’accessos i paviments i amb la instal·lació de baranes, que alhora implicaran més seguretat per als usuaris. La cohesió social es potenciarà amb la col·locació de nova senyalització en els elements patrimonials, que els convertirà en nous equipaments educatius dels parcs. Les obres de millora, que compten amb una subvenció d’1,1 milions d’euros dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), començaran el 2021 i la finalització de totes les intervencions està prevista per a finals del 2023.

 • La majoria de professionals del Parc Taulí amb PCR positiva prèvia han desenvolupat anticossos anti-SARS-CoV-2, segons els primers resultats (provisionals) de l’estudi de seroprevalença COVID-19 que s’està portant a terme al Parc Taulí, amb el finançament de la Fundació Banc Sabadell. Segons publica el mateix Taulí, aquests són els primers resultats de l’estudi que s’està fent des del 4 de maig. A data 14 de maig ja s’havien rebut un total de 3.422 qüestionaris de professionals interessats en participar-hi, dels quals ja s’han programat 3.189 extraccions i s’han realitzat 1.392. D’aquestes, ja tenen resultat informat un total de 1.181 professionals. L’estudi continuarà amb la inclusió d’altres 600 persones, que en aquest cas seran pacients del propi hospital i ciutadans de la població de referència.

 • La Diputació de Barcelona, a través de la seva àrea d’Esports, posa a l’abast de la ciutadania la “Guia d’activitat física després de la COVID-19”, on es recullen una sèrie de recomanacions per a la reincorporació a la pràctica fisicoesportiva fora de la llar. En aquesta es poden trobar les respostes a preguntes com per exemple quines implicacions ha pogut tenir el confinament en la nostra activitat física, o com hauria de ser la nostra activitat física en funció de si som un infant, un adult o una persona de la tercera edat.

 • Els contagis per coronavirus cauen a nivells anteriors a l’estat d’alarma. El Departament de Salut informa que fins ara hi ha hagut un total de 63.441 casos positius de coronavirus a Catalunya. D’altra banda, hi ha un total de 199.173 casos possibles d’infecció de coronavirus. Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalari un total de 6.595 persones, 3.985 persones han estat ingressades de gravetat (actualment són 295) i s’han donat 36.095 altes hospitalàries. Pel que fa a les residencies, 3.349 professionals estan aïllats per sospita o confirmació i un total de 13.196 persones resindents han estat confirmades com a positius de coronavirus i 35.931 són casos sospitosos.

 • L’Ajuntament de Sabadell ha plantejat un pla de xoc per reactivar la ciutat després de la covid-19, que disposa d’una dotació econòmica de gairebé 8 MEUR. L’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, ha presentat aquest divendres el document inicial, que inclou més de 300 accions repartides en cinc àmbits. Entre aquests destaquen les accions enfocades a protegir i empoderar les persones, a les quals es destinaran 2,9 MEUR i les que s’impulsaran per reactivar l’economia, que suposen una partida de 3,5 MEUR. També es preveuen actuacions en àrees com l’urbanisme, l’espai públic i la mobilitat. El document s’exposarà ara a les entitats i partits polítics de la ciutat amb la voluntat que a principis de juliol estigui enllestit.


Divendres, 15 de maig – 14.18h

 • L’Ajuntament de Barberà del Vallès ha distribuït cartells per diversos indrets del municipi amb les mesures de seguretat que s’han d’adoptar a l’hora de dur a terme les passejades o activitats físiques donat el context actual. Així s’insta a la població a mantenir en cada ocasió la distància de seguretat corresponent o a dipositar les deixalles en els contenidors corresponents, entre altres.

 • L’Ajuntament de Barberà del Vallès tallarà el trànsit de diversos carrers durant el cap de setmana. El tancament es farà des de les 8h de dissabte 16 de maig, fins a les 8h de dilluns 18 de maig, als carrers de Nemesi Valls i Verge de l’Assumpció al trànsit rodat, per tal que es pugui passejar amb la garantia de la distància social en aquells carrers més transitats i que alhora tenen les voreres més estretes. Diumenge, es tallarà de nou el Passeig Doctor Moragas, i com a novetat, un tram d’avinguda Generalitat (entre Doctor Moragas i Verge de Montserrat). El pas de vehicles es durà a terme pel carrer Enric Granados.

 • L’Ajuntament de Barberà del Vallès commemora el dia 17 de maig, el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, fent difusió de la Declaració contra l’Homofòbia emesa per la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya i penjant la bandera LGTBI a la plaça de la Vila, per visualitzar i condemnar totes i qualsevol tipus de violència.
 • CCOO de Catalunya demana més mitjans per als serveis públics d’ocupació perquè puguin atendre degudament l’allau de reclamacions que s’està produint. El sindicat sol·licita que s’augmentin els recursos existents amb més contractacions i una coordinació i compromís compartit entre els serveis públics d’ocupació públics, SEPE i SOC. També que es recuperi l’atenció telefònica a les persones demandants i es faciliti l’atenció telemàtica a aquelles persones que no disposen de tots els requisits, i que, en la circumstància actual, no els poden habilitar o activar. I que s’ampliïn els canals d’informació de caràcter generalista més enllà de la informació a xarxes socials.
 • La Generalitat ha presentat el projecte ‘Jo Pregunto’, una eina que té com a objectiu d’incrementar la transparència i retiment de comptes a la ciutadania. El projecte s’iniciarà amb una primera prova que consistirà en una roda de preguntes obertes a la ciutadania amb la consellera de Salut, Alba VergésA través del web participa.gencat.cat, la ciutadania podrà plantejar preguntes relacionades amb els aspectes sanitaris de la COVID-19 que no siguin qüestions de caràcter personal o temes d’informació general sobre la malaltia. El termini per formular preguntes s’obrirà avui divendres a les 9h i finalitzarà demà dissabte a les 15h. La roda de respostes de la consellera Vergés s’emetrà dilluns a la tarda a través de la plataforma on s’han formulat les preguntes.

Divendres, 15 de maig – 10.30h

 • L’Ajuntament de Barberà ofereix allotjament alternatiu a les families en situació de vulnerabilitat que s’han vist afectades per l’incendi de dimarts a l’edidici de Ronda Santa Maria, 213. Des de llavors s’han detectatproblemes de funcionament a les canonades i obturacions als desguassos, que han provocat que l’edifici no tingui aigua corrent en aquests moments.
 • El Taller d’horta CEP 10 de l’Escola CEP i el projecte d’Horts socials de l’Hort GEA de la Fundació Barberà Promoció, juntament amb les seves àrees de Salut Pública, Territori i Medi Ambient, han dut a terme una donació dels aliments de temporada que ja estaven a punt de ser collits en els horts que gestiona aquest ens. Així, s’han fet arribar productes frescos i ecològics a diverses famílies de Barberà del Vallès.
 • L’entitat Veus Barberà s’ha adherit a la campanya “Recuperem la ciutat”, un moviment en el que es sol·licita un pla de desconfinament en què es prioritzin les persones i la mobilitat socialment justa i ambientalment sostenible en detriment de l’ús del vehicle privat. A més es sol·licita a les administracions un Pla de Xoc urgent per convertir les calçades en viari prioritari per vianants i bicis, a tots els carrers i accessos de les ciutats. I com a mesures d’urgència en el transport públic, la conversió del carril esquerre en carril BUS a totes les vies d’accés a les grans ciutats i garantir el finançament del sistema en la situació actual.
 • Catalunya viu el màxim de contagis des del passat 6 de maig amb 938 nous casos. El Departament de Salut informa que a fins ara hi ha hagut un total de 62.615 casos positius de coronavirus a Catalunya. D’altra banda, hi ha un total de 189.666 casos possibles d’infecció de coronavirus. Del total de casos acumulats, fins ara han mort de 6.536 persones, 3.962 han estat ingressades de gravetat (actualment són 334) i s’han donat 35.616 altes hospitalàries. A més, 3.569 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 12.866 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 35.737 són casos sospitosos.
 • Desenes de malalts amb símptomes de covid-19 s’estan organitzant després de setmanes de malestar físic, aïllament i incertesa sobre què els passa perquè se’ls facin proves o tests i es faci un seguiment. Actualment les persones afectades s’estan organitzant perquè totes contestin un formulari per tenir més informació detallada de cada cas i la seva simptomatologia. El principal objectiu de la plataforma és que se’ls facin proves i un seguiment. Alguns d’ells han rebut aquest seguiment telefònic per part dels seus metges de capçalera i fins i tot els han fet plaques i radiografies per descartar altres afectacions.
 • El Govern de la Generalitat proposa que l’Alt Penedès, el Garraf i el Baix Montseny passin a la Fase 1 i flexibilitzar el confinament de les tres regions sanitàries de Barcelona, entre les que es troba Barberà del Vallès. Algunes mesures serien que les botigues petites puguin despatxar sense cita prèvia, però no obriran les terrasses de bars i restaurants ni es permetran les reunions de fins a 10 persones.
 • El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha tancat la convocatòria de l’ajut d’urgència de 200 euros per a despeses de primera necessitat destinat a famílies afectades econòmicament per la crisi sanitària de la covid-19. La presentació de sol·licituds, que s’ha fet de manera telemàtica, es va obrir el passat 30 d’abril i en només 14 dies s’han assolit les 100.000 sol·licituds, esgotant d’aquesta manera els 20 milions d’euros de pressupost

 • Els museus d’història i d’etnologia inicien una campanya de recollida de materials per testimoniar la COVID-19. La campanya “Memòries d’una pandèmia” té la finalitat de preservar els testimonis de la memòria oral, escrita, audiovisual i material del pas la COVID-19 pel nostre país. L’objectiu és desenvolupar un projecte comú de divulgació entre els 22 museus participants, que, donada la diversitat temàtica i amplitud territorial que cobreixen, permetrà explicar la realitat polièdrica d’aquesta pandèmia.

Dijous, 14 de maig – 14.40h

 • L’Ajuntament de Barberà del Vallès està duent a terme tasques especials de neteja dels espais dels centres educatius que es faran servir per a la preinscripció. Durant aquesta setmana estaran oberts només per al personal treballador de les escoles, i a partir del 19 de maig, per a la preinscripció presencial per a aquelles famílies que necessitin fer servir aquest sistema. La neteja dels espais, que s’està duent a terme per les empreses SABEMSA i NDAVANT, inclou la desinfecció dels espais, com a complement a la neteja i sempre seguint les directrius que ha establert la Generalitat de Catalunya per al procediment. 

 • L’Ajuntament de Barberà activa la prealerta del Pla de protecció civil municipal, a causa de risc de pluges per avui dijous.
 • El Departament de Cultura reprograma les dates dels exàmens per a l’obtenció dels certificats de català (B2, C1, C2). Aquests es duran a terme finalment als mesos de setmebre i octubre. En els casos dels nivells elemental i A1, aquests es suspenen i es realitzaran a la convocatòria de 2021.

Dijous, 14 de maig – 10.05h

 • L’Ajuntament de Barberà del Vallès reforçarà la setmana vinent els serveis de neteja viària a la ciutat amb l’objectiu d’adaptar-los a la situació de confinament actual. Aquest servei es farà per zones de la ciutat, amb una freqüència d’una vegada a la setmana cada zona on es netejaran els carrers amb aigua a pressió.
 • El Departament de Salut demanarà al govern espanyol que les regions sanitàries de Girona, Lleida i Catalunya Central siguin les properes en avançar en el procés de desconfinament per l’epidèmia de la COVID-19. D’aquesta manera Barberà del Vallès, que pertany a la regió sanitària Metropolitana Nord, es mantindrà encara uns dies més en Fase 0, malgrat que presenta un risc baix de contagi.
 • El Departament de Salut informa que fins ara hi ha hagut un total de 61.677 casos positius de coronavirus a Catalunya. D’altra banda, hi ha un total de 185.281 casos possibles d’infecció de coronavirus. Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalari un total de 6.510 persones, 3.962 han estat ingressades de gravetat (actualment són 353) i s’han donat 35.443 altes hospitalàries. A més, 3.715 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació. Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 12.738 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 35.652 són casos sospitosos.

 • L’Ajuntament de Barberà del Vallès ha actualitza al seu web tota la informació de la preinscripció i matrícula per al curs 2020-2021. La preinscripció es pot realitzar de manera telemàtica fins el 22 de maig per als ensenyaments de primer i segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria.
 • Els museus locals se sumen a la celebració virtual del Dia Internacional dels Museus. La Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona es digitalitza per celebrar la diversitat i la inclusió, el tema central d’enguany, amb un seguit d’activitats virtuals programades entre el cap de setmana del 16 i 17 de maig i el dilluns 18. Per aquest motiu els museus han preparat tours virtuals, tallers on-line, jocs i reptes sobre les seves col·leccions i patrimoni per participar des de casa.
 • La Biblioteca Municipal Esteve Paluzie dóna a conèixer els relats guanyadors del Microconcurs de la Microbiblioteca del mes d’abril. En la categoria en català el guanyador ha estat “Tafaneries” de Carles Castell Puig, i en la categoria en castellà, “La librería” de Pedro Herrero Amorós

Dimecres, 13 de maig – 14.15h

 • L’Ajuntament de Barberà del Vallès senyalitza l’espai públic per afavorir el distanciament interpersonal. S’ha actuat a lespai d’espera a l’exterior dels Centres d’Atenció Primària (CAP) i del Mercat Municipal 11 de setembre i els carrers més estrets de les zones més densament poblades de la ciutat.
 • El mes de maig és la darrera convocatòria per participar a l’edició IX del Microconcurs de microrelats de La Microbiblioteca que iniciar-se l’octubre del 2019. Les bases es poden consultar al blog del certamen.
 • En el desè dia de vaga indefinida a la fàbrica de Montcada i Reixac, el comitè d’empresa de Nissan presenta una demanda judicial contra l’empresa per vulneració del dret de vaga. Els sindicats consideren que l’Expedient de Regulació que l’empresa vol aplicar a Zona Franca és fraudulent.
 •  L’Oficina de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Barberà del Vallès organitza tallers virtuals d’eines per afrontar el confinament dirigits a dones. Encara hi ha places disponibles pels tallers de dilluns 18 de maig i dimecres 20 de maig. Tota la informació a la web municipal.
 • L’Associació de Discapacitats de Barberà del Vallès és declarada campiona de la lliga d’Hoquei en Cadira de Rodes Elèctrica. La Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física ha donat per finalitzada la temporada 2019-2020 de Bàsquet, Hoquei, Pàdel i Natació
 • El Servei d’elaboració i notificació d’informes d’estrangeria, competència de la Generalitat de Catalunya, ha reprès les seves tasques, en modalitat teletreball. A partir d’ara es resoldran els expedients i es notificaran electrònicament en aquells casos en què la persona interessada hagi facilitat la seva adreça electrònica.

Dimecres, 13 de maig – 10.25h

 • Catalunya ha superat les 35.000 altes hospitalàries. Segons informa el Departament de Salut fins ara hi ha hagut un total de 61.355 casos positius de coronavirus a Catalunya. D’altra banda, hi ha un total de 180.618 casos possibles d’infecció de coronavirus. Del total de casos acumulats, fins ara han mort un total de 6.485 persones, 3.953  han estat ingressades de gravetat (actualment són 369) i s’han donat 35.130 altes hospitalàries. A més, del nombre total de positius arreu del país, 9.933 són professionals sanitaris, mentre que 3.835 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.
 • Aquest dimarts 12 de maig, s’ha produït un incendi en un vehicle a l’aparcament soterrani de l’edifici ubicat a ronda Santa Maria, 213 de la nostra població. Fins al lloc s’han mobilitzat 6 dotacions de Bombers i efectius de Mossos d’Esquadra i Policia Local. Els danys només han estat de caire material, tot i que no ha afectat a l’estructura de l’edifici, i cap persona ha resultat ferida.
 • Les hospitalitzacions per covid-19 a l’Hospital Taulí es situen per sota del centenar. Els pacients amb aquesta malaltia ocupen una sola planta del centre hospitalari i només es fan servir un 40% dels serveis reservats a tractar el virus. Per aquest motiu s’ha reobert l’Hospital de Dia i les consultes externes, sempre amb les condicions i mesures de prevenció corresponents.
 • El Parlament investigarà què ha passat a les residències catalanes, on a causa de la pandèmia del covid19 han mort 3.327 persones grans. A més s’han confirmat 12.585 positius i 35.256 casos són sospitosos, es a dir, un total de 47.841 persones, xifra que suposa pràcticament tres quartes parts del total d’avis residents a Catalunya.
 • L’Institut Metropolità del Taxi i l’AMB han acordat un Pla de xoc amb el sector del taxi amb l’objectiu de gestionar el procés de retorn a l’activitat i d’establir un conjunt d’accions que permetin als seus professionals de l’àrea metropolitana de Barcelona sortir progressivament del confinament actual. Es pretén recuperar al màxim la sostenibilitat i viabilitat econòmica del sector i garantir les màximes mesures de seguretat i salut pública per tal que el taxi esdevingui un espai segur. El Pla inclou un total de 10 actuacions, entre les quals hi ha la creació d’una nova app del sector del taxi, l’ajustament de l’oferta a la demanda, mesures de desinfecció i higiene, l’estudi per adaptar les parades a la nova mobilitat o l’increment dels serveis telemàtics d’atenció al taxista, entre d’altres.
 • El Govern ha acordat destinar 3,9 milions d’euros a la convocatòria destinada a finançar projectes singulars per a la reactivació socioeconòmica davant la crisi de la Covid-19. Aquesta línia de subvencions s’adreça a empreses cooperatives i de l’economia social que generin ocupació mitjançant la creació de nous projectes empresarials, línies de negoci, empreses, mercats i que alhora aprofitin oportunitats estratègiques del propi sector d’activitat o del territori.

Dimarts, 12 de maig – 14.42h

 • L’Hospital Taulí posa en marxa de nou les consultes externes, tot i que demanen a la població que només s’hi acudeixi si és una urgència. Per mantenir les mesures de distanciament social s’ha reduit la capacitat de les sales d’espera i es pretén fer el màxim nombre de visites per telèfon o, més endavant, videotrucada. Per a gestionar les consultes externes durant el dia d’avui o demà l’hospital posarà en marxa un sistema de comunicació amb els pacients mitjançant un SMS.
 • Avui 12 de maig es celebra el Dia Internacional del Personal d’Infermeria i Comaratge.  Segons l’OMS, a fi d’aconseguir la cobertura sanitària universal, el món necessita que el personal d’infermeria i comaratge augmenti en 9 milions. Per aquest motiu l’Assemblea Mundial de la Salut ha designat el 2020 l’Any Internacional del Personal d’Infermeria i de Comaratge. Aquesta acció vol destacar que les infermeres i infermeres esdevenen la columna vertebral de qualsevol sistema de salut .
 • Davant la impossibilitat de dur a terme les activitats de difusió i conscienciació habituals coincidint amb el Dia Internacional de la Fibromiàlgia i de la Síndrome de Fatiga Crònica,que se celebra avui 12 de maig, l’entitat barberenca Fibrobarberà ha compartit a través del web municipal el text del manifest que es llegiria a la plaça de la Vila en condicions habituals. En aquest es reivindica la necessitat d’unes avaluacions justes i equilibrades a l’atenció sanitària, sota els principis d’equitat, accessibilitat i qualitat.
 • La convocatòria òrdinaria de la Prova d’Accés a la Universitat–PAU 2020, fixada per als dies 7, 8 i 9 de juliol, està marcada per l’actual situació excepcional d’emergència sanitària generada per la pandèmia COVID-19. El Departament d’Empresa i Coneixement i el Departament d’Educació han acordat posar a disposició del Consell Interuniversitari de Catalunya els espais dels centres de secundària, públics i concertats, per afavorir l’acompliment de les mesures de seguretat i d’higiene establertes per les autoritats sanitàries per fer front a la COVID-19.

Dimarts, 12 de maig – 10.15h

 • Barberà del Vallès registra 356 casos positius de coronavirus, a més de 587 casos sospitosos.
 • El Departament de Salut informa que fins ara hi ha hagut un total de 60.976 casos positius de coronavirus a Catalunya. D’altra banda, hi ha un total de 177.265 casos possibles d’infecció de coronavirus. Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalari, positiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 6.455 persones, 3.947 han estat ingressades de gravetat (actualment són 386) i s’han donat 34.785 altes hospitalàries. A més, del nombre total de positius arreu del país, 9.854 són professionals sanitaris, mentre que 3.952 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació. Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 12.585 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 35.256 són casos sospitosos.
 • L’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona, integrat en l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, ha endegat una enquesta per veure com el confinament està canviant (o no) la manera com es viu, es valora i s’utilitzen els habitatges. També es vol investigar sobre l’impacte de la crisi de la COVID-19 en el pagament dels lloguers i de les hipoteques. Les persones interessades en respondre les preguntes plantejades a l’enquesta, poden fer-ho en aquest enllaç.
 • La Diputació de Barcelona, a través del Servei de Teixit Productiu, ha finalitzat quatre accions formatives on-line, destinades a tècnics locals, per atendre les dificultats que la situació excepcional generada per la COVID-19 comporta per a les persones emprenedores i a les empreses i donar resposta, a més, a pimes i autònoms sobre les diferents mesures adoptades. Així s’han realitzat les formacions “Mesures extraordinàries Covid-19 aprovades en l’àmbit fiscal per empreses”, “Finançament per empreses. Situació global Covid-19 i línia d’avals ICO”, “Tramitació ajuts Covid-19 per autònoms” i “Tramitació del certificat digital”.
 • L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha començat aquest dilluns la senyalització dels principals carrers de l’eix comercial amb la informació sobre l’aforament màxim permès. Aquest número s’ha calculat tenint en compte la superfície de la via, la disposició del mobiliari urbà i la distància social obligatòria.
 • La pandèmia ha generat prop de 1.800 tones de residus sanitaris durant el mes d’abril a Catalunya. Les empreses gestores de residus sanitaris han tractat 606 tones durant el quart mes de l’any, mentre  que a les incineradores de residus municipals s’hi han destinat 1.170 tones. Aquestes xifres suposen la meitat dels residus sanitaris de baix risc que es generen habitualment en un any sencer.
 • El Departament d’Educació treballa per iniciar el proper curs amb “tot l’alumnat” però distribuït en més espais i amb la meitat de l’aforament per aula, cosa que requerirà de més docents. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha explicat que Educació continua treballant per poder obrir les escoles al juny però que això s’haurà d’anar fent segons l’evolució de la pandèmia als territoris. En aquest sentit, la previsió és que una aula pugui acollir “per regla general la meitat dels alumnes que acollia fins ara” i per això es treballa “escola per escola” per saber quins espais tenen i quins es podrien habilitar per ser aules a partir del setembre. També caldrà adaptar els horaris d’entrada i sortida en alguns centres per evitar aglomeracions.

Dilluns, 11 de maig – 14.20h

 • L’Ajuntament de Barberà del Vallès comunica que les activitats presencials del Programa Municipal per a la gent gran “Activa’t+60 Febrer – Maig 2020”, s’han suspès. Actualment, s’estan oferint altres activitats a través de les xarxes socials, que finalitzaran el 29 de maig de 2020. Properament, es procedirà a realitzar les devolucions dels imports de les activitats que han quedat anul·lades.
 • Les preinscripcions online per als casals d’estiu, organitzats per les associacions de mares i pares d’alumnat i associacions de famílies d’alumnat dels centres educatius públics de la ciutat, es duran a terme del 18 al 28 de maig. Aquests s’adrecen a infants amb edats compreses entre els 3 i els 12 anys. La informació de cadascun dels casals es pot consultar aquí.

Dilluns, 11 de maig – 10.05h

 • Barberà del Vallès s’ha vist afectat per 492 ERTOS arran la crisi sanitària que ha repercutit en 7.900 persones treballadoreses a dir un 8,8% de la comarca. Així ho reflecteix l’informe “Impacte de la Crisi de la Covid-19 al Vallès Occidental” elaborat per l’Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental.
 • L’Ajuntament de Barberà del Vallès ha dut a terme el tall al trànsit de diversos carrers durant aquest cap de setmana. Així, tant dissabte com diumenge, es van tallar els carrers de Nemesi Valls i Verge de l’Assumpció al trànsit rodat, per tal que es pogués passejar amb la garantia de la distància social en aquells carrers més transitats i que alhora tenen les voreres més estretes. Diumenge, a més, també es va taller el Passeig Doctor Moragas. El tancament es va dur a terme des de les 8 del matí del dissabte, fins a les 8 del matí d’avui, dia 11 de maig.

 • Per tal d’afavorir la convivència, les passejades i la pràctica de diferents modalitats d’esport durant el dia a la zona del Parc Fluvial del riu Ripoll, l‘Ajuntament de Barberà del Vallès comparteix tota una sèries d’obligacions i recomanacions:

  No es permet agafar transport públic ni vehicle privat per accedir.
  – A les passejades i a l’activitat esportiva s’ha de respectar, en tot moment, la distància interpersonal i les franges horàries establertes.
  – Les zones d’aparcament, l’observatori d’aus i les àrees de lleure i d’estada del Parc Fluvial resten tancades.
  – Es recomana prudència per les afectacions a la xarxa bàsica de camins, després dels últims temporals de pluja i vent.
  – Es recomana no accedir al Parc en horari nocturn per minimitzar les afectacions a la fauna salvatge.
  – Deixar les deixalles que es generen als contenidors.

 • Aquest dilluns, 11 de  maig, torna el mercadet setmanal. La ciutadania barberenca pot apropar-se a comprar a les parades de fruites i verdures, sempre amb les corresponents mesures de seguretat.
 • Rodalies Renfe augmenta, a partir d’avui dilluns, el nombre de combois en els dies laborables amb una oferta del 90% en hora punta i del 87% durant la resta de la jornada. Els nous horaris afecten a línies que circulen al voltant de Barcelona, entre les quals es troba la R4 que passa per Barberà del Vallès. 
 • Aquest diumenge 10 de maig, el BOE ha publicat una nova disposició, en la qual es modifiquen les restriccions a l’ocupació de vehicles de turisme existents, en referència a quan es desplacen persones que convisquin en el mateix domicili. Així el BOE estableix que s’eliminen “les restriccions a l’ocupació de vehicles de turisme existents fins avui, quan es desplacin persones que convisquin en un mateix domicili“.Si no fos així, i visquessin en diferents habitatges, caldrà portar mascareta i cadascuna de les files de seients només podrà ser ocupada per dues persones, tractant d’establir la major distància entre ells.
 • El Servei d’assessorament jurídic i laboral en temes d’estrangeria de la Diputació de Barcelona ha atès prop de 2.000 persones durant l’estat d’alarma. Els principals temes de consulta han estat la tramitació de targetes comunitàries (15%), els informes d’arrelament social (13,7%), l’obtenció de la nacionalitat (12,8%), la renovació de permisos (8,5%) i el reagrupament familiar (6%).
 • El Departament d’Empresa i Coneixement posa en marxa Taulellcomerç.cat, una plataforma d’iniciatives innovadores per reactivar el comerç local. L’objectiu és que aquesta plataforma esdevingui un referent online per a les entitats, les empreses i els consumidors. Pel que fa a les entitats i associacions de comerç, aquesta plataforma els donarà visibilitat i difusió. Així mateix, els comerciants i botiguers veuran les accions què duen a terme les entitats de la seva ciutat i comprovaran el valor d’associar-se, la força del treball col·lectiu i la importància de la col·laboració público-privada.
 • Les trucades al servei 900 900 120 contra la violència masclista s’han incrementat un 88% en confinament. Aquestes han estat efectuades en un  72,4% de les ocasions per la pròpia usuària; per part d’una persona professional en un 5,6% i per part de persones familiars o persones properes a la víctima un 20,2%. La violència física s’ha referit en el 39,5% dels casos, la violència psicològica en un 91,8%, la violència econòmica en un 7,1% i la violència sexual un 2,5%. 

Divendres, 8 de maig – 15.50h

 • L’Ajuntament de Barberà del Vallès continua duent a terme tasques de desinfecció dels contenidors del municipi i altres indrets com el CAP o el Mercat Municipal 11 de setembre que acullen una major acumulació de ciutadans i ciutadanes. Primer es ruixa la zona amb una dissolució de lleixiu al 0’5% i posteriorment s’esbandeix. D’aquesta manera cada contenidor està sent desinfectat dues vegades a la setmana i així es continuarà realitzant fins que finalitzi l’emergència sanitària.

 • La Biblioteca Municipal Esteve Paluzie cancel·la finalment el taller de microrelats “De ovejas negras y pulpos en garajes” que es va posposar per al mes de maig a causa de l’emergència sanitària. 
 • CCOO de Catalunya exigeix a la Generalitat la publicació immediata de la convocatòria per sol·licitar els ajuts per pagar el lloguer de l’habitatge habitual. sense esperar la posada en funcionament dels ajuts transitoris de finançament, anomenats microcrèdits. El sindicat també sol·licita que aquestes ajudes comptin amb un procediment de concessió i pagament àgil, que siguin de la màxima quantia i que siguin compatibles amb qualsevol altre ajut al lloguer que vingués percebent la persona arrendatària.
 • La Generalitat de Catalunya edita cartells indicatius que recullen les situacions més habituals que s’estan trobant els comerços que ja poden obrir al públic. Aquest material consta de diferents versions imprimibles que fan referència demanar cita prèvia, fer comanda telemàticament, consells sobre l’ús de la mascareta i higiene de mans i indicacions sobre aforament. Els comerços interessats poden descarregar-los aquí.


Divendres, 8 de maig – 10.15h

 • L’Ajuntament de Barberà del Vallès ha reprogramat el temps de creuament dels passos de vianants de la carretera de Barcelona per tal d’afavorir que els vianants, i sobretot la gent gran i la ciutadania amb diversitat funcional, puguin creuar aquesta via de forma més segura i evitar l’acumulació de persones. En concret, ara es disposa de 35 segons per tal de poder creuar els 4 carrils de la carretera de Barcelona, al llarg de tot el municipi.

 • El Departament de Salut informa que fins ara hi ha hagut un total de 60.007 casos positius de coronavirus a Catalunya. D’altra banda, hi ha un total de 164.117 casos possibles d’infecció de coronavirus. Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalari, positiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 6.344 persones, 3.926 han estat ingressades de gravetat (actualment són 437) i s’han donat 33.679 altes hospitalàries. A més, del nombre total de positius arreu del país, 9.160 són professionals sanitaris, mentre que 4.514 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació. Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 12.329 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 33.570 són casos sospitosos.
 • Les Cambres de Comerç de Sabadell i Terrassa han demanat al Consell Comarcal del Vallès Occidental que coordini una resposta a la crisi econòmica que està generant el coronavirus. Ambdues cambres argumenten que com els recursos “són limitats” s’ha d’intentar d’aprofitar-los amb la màxima eficàcia, per això es necessita una coordinació que aporti coherència. 
 • La Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra ha gestionat un total de 4.088 videoconferències per habilitar les declaracions telemàtiques entre detinguts, investigats, jutges i advocats durant el confinament. Actualment les 54 comissaries de Catalunya i l’Àrea de Custòdia de Detinguts de Barcelona disposen d’aquest sistema des del passat 27 de març, quan els detinguts van deixar de ser traslladats a les seus judicials respectives per declarar. 
 • El govern espanyol amplia la llista de símptomes que poden indicar que s’ha contret el coronavirus SARS-CoV-2. Si fins ara es contemplava la infecció respiratòria aguda d’aparició sobtada, amb febre, tos o sensació de falta d’aire, ara hi afegeix altres símptomes com el mal de coll, la pèrdua de l’olfacte, la pèrdua del gust, els dolors musculars, la diarrea, el dolor toràcic o el mal de cap.


Dijous, 7 de maig – 15.18h

 • La Biblioteca Municipal Esteve Paluzie presenta les xifres del 2019:
  • 97.031 visites
  • 15.640 usuaris i usuàries
  • 752 nous carnets
  • 49.026 préstecs
 • Segons dades de segons de l’Institut d’Estadística de Catalunya, l’economia catalana cau un 3,9% interanual el primer trimestre per la crisi del coronavirus. El descens ha estat del 4,6% intertrimestral, el major retrocés des del 2000 mentre que en termes interanuals s’ha situat als nivells de la crisi financera del 2008, quan es va arribar a registrar un deteriorament superior al 4%.
 • El Consell Metropolità de l’AMB aprova una declaració institucional de compromís davant dels efectes de la COVID-19, una moció a favor de l’estalvi energètic dels ajuntaments i avança en l’estratègia per erradicar l’amiant. La declaració agraeix la resiliència de personal sanitari, treballadors essencials, ajuntaments i ciutadania, i marca un seguit de compromisos dirigits a la recuperació econòmica del territori metropolità. A més, l’AMB exigeix a Endesa que permeti als ajuntaments modificar la potència d’energia contractada dels equipaments tancats per la crisi, mesura que representaria un estalvi econòmic important. I finalment s’ha donat llum verda a la memòria justificativa per a l’adhesió de l’AMB a la Comissió per a l’erradicació de l’amiant a Catalunya.
 • La preinscripció escolar per a infantil, primària i ESO es durà a terme entre el 13 i el 22 de maig. Les sol·licituds s’hauran de presentar de forma telemàtica i només es podran fer de forma presencial amb cita prèvia els últims 3 dies, a partir del dimarts 19. La cita prèvia es podrà demanar a les webs de cada centre i del departament d’Educació. A més els centres hauran de penjar a internet la màxima informació del seu projecte educatiu per compensar la falta de portes obertes. Pel Batxillerat, la preinscripció es realitzarà del 27 de maig al 3 de juny.


Dijous, 7 de maig – 10.08h

 • Barberà continua acollint el repartiment de mascaretes quirúrgiques provinents del Govern espanyol a càrrec de membres de Protecció Civil en diferents punts del transport públic de la ciutat:
  • Estació de Rodalies Renfe: Dilluns, dimecres i divendres, de 6.30 a 11 h i dimarts i dijous, de 16 a 19 h.
  • Parada de bus Carretera de Barcelona / Av. Generalitat (ambdós sentits): Dijous de 7 a 9 h.
  • Parada de bus Ronda de l’Est / Passeig Doctor Moragas (ambdós sentits): Dimarts de 7 a 9 h.
 • L’Assemblea Local de Creu Roja Sabadell ha concedit 84 targetes moneder a families barbarenques amb una càrrega de 100 € cadascuna per bescanviar-la per aliments a persones i/o unitats familiars i/o de convivència en situació de vulnerabilitat socioeconòmica.
 • El Departament de Salut ha decidit traslladar al govern de l’Estat una proposta de desescalament en la que el Vallès és una de les àrees que queden fora del pas de la fase 0 a la fase 1 de desconfinament, que estava previst per al proper dilluns, 11 de maig. Així només serien tres les regions sanitàries de Catalunya les que si que podrien passar de fase: Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu-Aran.
 • Avui dijous és l’última jornada per a poder donar sang a la campanya especial que el Banc de Sang i Teixits està duent a terme al Teatre Municipal Cooperativa. Tot i l’elevada participació, el descens en el ritme de donacions ha provocat que es decideixi finalitzar avui dijous i no demà divendres, com estava previst en un principi. 
 • El nombre de pacients ingressats en estat greu per coronavirus ha baixat dels 500 per primera vegada des del 22 de març. Des que va l’inici del brot, 3.921 persones han estat ingressades de gravetat en algun moment i, actualment, n’hi ha 483. Aquest dimecres s’han notificat 39 morts per Covid-19 en hospitals catalans, menys de la meitat de les que es van registrar dimarts.
 • L’AMB i TMB instal·len mampares de seguretat als autobusos metropolitans per minimitzar el risc de contagi. L’objectiu de la mesura és la protecció de conductors i conductores del servei de Bus Metropolità, que s’ha mantingut actiu durant tot l’estat d’alarma per garantir la mobilitat de persones amb feines essencials i que progressivament anirà incrementant l’oferta. Aquesta solució, que minimitzarà la possibilitat de contagi a llarg termini, s’instal·larà en un total de 1.898 vehicles, 1.140 de gestionats per TMB i 758 per l’AMB a través d’empreses de gestió indirecta.
 • L’AMB reactiva les obres pròpies i les promogudes per l’IMPSOL. En total, es tornen a posar en marxa un total de 37 obres, 29 de les quals corresponen a espai públic i 8 a promocions d’habitatge de l’IMPSOL.

Dimecres, 6 de maig – 14.08h

 • Residus Vallès recorda la importància de llençar les mascaretes i guants d’un sol ús al contenidor del rebuig, ja que en els darrers dies s’han vist molts d’aquests residus abandonats al carrer, llençats al terra o al contenidor que no correspon. Davant aquesta situació, Residus Vallès destaca la importància de fer una bona gestió d’aquests residus, tant per seguretat sanitària com per garantir-ne el seu òptim tractament.
 • En vista que les properes setmanes es pugui activar la preinscripció als centres educatius, el Consell Comarcal ha publicat avui el nou Catàleg de l’oferta formativa professional al Vallès Occidental, on s’hi pot trobar la informació dels cursos de formació professional amb una visió de conjunt. L’objectiu d’aquest producte és poder facilitar al jovent i les famílies l’elecció de les propostes formatives. El catàleg s’ha realitzat en el marc de la Mesa de la Formació i del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental.
 • Un estudi encarregat per la Diputació de Barcelona estima que el PIB de la província caurà un 10% en el global d’aquest any 2020. En concret, els sectors més afectats seran el de la indústria (-10,6%) i serveis (-10,1%), seguit de la construcció (-9,10%). La previsió de la variació interanual del PIB es tradueix, alhora, en un impacte sobre la població ocupada, ja que al llarg d’aquest any es podrien perdre fins a 176.350 afiliats a la Seguretat Social (-6,9%). En termes absoluts, la davallada afectaria més al sector serveis (144.267 persones, -7,1%) mentre que a nivell percentual la pèrdua estaria accentuada a la construcció (11.906, -8,4%).
 • El Departament de Salut informa que a fins ara hi ha hagut un total de 58.559 casos positius de coronavirus a Catalunya. D’altra banda, hi ha un total de 147.784 casos possibles d’infecció de coronavirus. Del total de casos acumulats, fins ara han mort un total de 6.247 persones, 3.911 persones han estat ingressades de gravetat (actualment són 518) i s’han donat 32.716 altes hospitalàries. A més, del nombre total de positius arreu del país, 8.940 són professionals sanitaris, mentre que 4.745 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació. Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 11.747 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 30.047 són casos sospitosos.


Dimecres, 6 de maig – 10.30h

 • Donada la suspensió de la Festa Major de Barberà del Vallès, que s’havia de celebrar els dies 3,4,5 i 6 de juliol, l’Ajuntament i el teixit associatiu de la ciutat s’han emplaçat a treballar en una ambientació, dins dels límits permesos, per a aquell cap de setmana, per així, no oblidar, que seria Festa Major. D’altra banda, des de la regidoria de Cultura i la de Participació s’està treballant en una festa per a la ciutadania, coincidint amb la Mostra d’entitats d’enguany, que es durà a terme els 26 i 27 de setembre.

 • Aquest dilluns  s’ha dut a terme  a l’estació de Renfe de Barberà del Vallès el repartiment de mascaretes quirúrgiques provinents del Govern espanyol, destinades a les persones que s’han de desplaçar als seus llocs de treball mitjançant transport públic, coincidint amb l’entrada en vigor de l’obligació de dur mascareta en aquests tipus de desplaçaments. El repartiment, que també s’està duent a terme durant el matí d’aquest dimecres va a càrrec de membres de Protecció Civil de Barberà del Vallès

 • PIMEC Vallès Occidental reparteix mascaretes quirúrgiques i termòmetres digitals clínics de detecció ràpida de la temperatura a les empreses sòcies de la patronal. Aquestes dues iniciatives s’emmarquen dins d’una campanya solidària de la Fundació PIMEC que té l’objectiu de protegir la salut de les persones empresàries i treballadores de les pimes catalanes en la tornada progressiva a l’activitat. Les mascaretes i termòmetres es poden sol·licitar de manera totalment gratuïta a través de la web específica creada per a la iniciativa.

 • Barberà del Vallès ha posat en marxa 9 mesures per a fer front als efectes de la Covid-19. D’aquestes 3 són de l’àmbit fiscal, 2 del laboral i 4 de suport social. Aquestes són algunes dades extretes de l’informe realitzat per l’Observatori Comarcal del Vallès Occidental, en base a les dades del Departament de Salut.
 • La Diputació de Barcelona amplia fins a 110 milions d’euros l’avançament als ajuntaments per pal·liar la falta d’ingressos. La corporació transferirà els pròxims dies 60 milions d’euros més a l’Organisme de Gestió Tributària per a bestretes als ajuntaments de la província, així com els seus avançaments.
 • L’AMB inicia la llaurada de les platges metropolitanes que es va ajornar el passat 16 de març amb l’objectiu de posar-les a punt per quan la situació actual permeti gaudir-ne. Aquestes tasques implicaran que les platges metropolitanes estiguin en màximes condicions d’higiene i salubritat. Els forts temporals d’aquest hivern impedeixen que la llaurada es faci a totes les platges, ja que algunes encara estan afectades o bé han desaparegut a causa del temporal Glòria.
 • El mes d’abril del 2020 ha tancat amb 340.989 demandants d’ocupació considerats desocupats, inscrits a les oficines del Servei Públic d’Ocupació a la demarcació de Barcelona. Aquesta xifra és un 12% superior (36.550) a la de demandants del mes anterior, i un 21,2% superior (59.672) a la de demandants del mateix mes de l’any anterior.
 • L’Agència Tributària de Catalunya ajudarà la ciutadania a fer la declaració de l’IRPF durant el confinament. L’ens es posarà en contacte, mitjançant un servei d’atenció telefònica i gratuïta, amb les persones que necessitin rebre assistència personalitzada. A més ja es pot començar a sol·licitar el servei a través del 901 22 33 44, que estarà operatiu fins al 29 de juny.
 • Les entitats de la Coordinadora de Mentoria Social demanen ajuda a la població per aconseguir dispositius electrònics per als seus mentorats i mentorades. Havent realitzat un mapeig de les necessitats tecnològiques, l’AFEV i Servei Solidari, entitats sòcies de la Coordinadora de Mentoria Social, han detectat 25 casos entre les ciutats de Barcelona, València, Sabadell i Sant Adrià. És per això que demanen ajuda a la població, per aconseguir els dispositius que puguin servir als i les joves dels seus programes. Amb l’objectiu de visibilitzar la bretxa digital i difondre la campanya de recollida de dispositius, l’AFEV de dispositius, l’AFEV organitza aquest dijous 7 de maig a les 19h el #CuidemElVincleFest.

Dimarts, 5 de maig – 14.25h

 • Barberà del Vallès registra 2.029 persones aturades aquest mes d’abril, es a dir, 221 més que al març. Aquesta és una de les xifres d’atur més elevades que ha registrat el nostre municipi des de l’any 2016.
 • Éxit de donacions en el primer dia de la campanya especial del Banc de Sang i Teixits que està acollint el Teatre Municipal Cooperativa fins al divendres. En aquesta primera jornada, 100 barbarencs i barbarenques es van acostar a l’equipament cultural per a realitzar la seva donació.
 • Aquest dilluns 4 de maig s’han iniciat els treballs de retirada de terres i arbres caiguts al Parc Fluvial del riu Ripoll i al llarg d’aquesta setmana s’aniran obrint els accessos als camins segons es vagin donant les condicions de seguretat. Seran accessibles gran part dels camins, a excepció d’una part important del del riu (al marge esquerra), ja que actualment una empresa està realitzant tasques de retirada de terres i arbres, amb el suport de la Brigada Verda.
 • La Biblioteca Municipal Esteve Paluzie adapta el seu servei “Punt de Suport Informàtic” a les mesures de confinament mitjançant el servei “Suport Informàtic Confinat”. A través d’aquest servei gratuït s’ofereix a les persones interessades suport informàtic per tal de resoldre els seus dubtes, concretament en matèria d’informàtica bàsica, ús dels serveis on-line del Portal de Biblioteques de la Xarxa, Préstec de llibres electrònics E-biblio, xarxes socials, ús de tauletes i smartphones, etc. Les persones usuàries poden fer les les seves consultes a través del Whatsapp de la biblioteca al 676 61 96 62.


Dimarts, 5 de maig – 10.05h

 • Catalunya encadena deu dies seguits amb menys de 100 morts hospitalàries per coronavirus. El Departament de Salut informa que a fins ara hi ha hagut un total de 57.900 casos positius de coronavirus a Catalunya. D’altra banda, hi ha un total de 141.914 casos possibles d’infecció de coronavirus. Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalari un total de 6.153 persones, 3.907 han estat ingressades de gravetat (actualment són 557) i s’han donat 31.964 altes hospitalàries. A més, del nombre total de positius arreu del país, 8.755 són professionals sanitaris. Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 11.632 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 29.177 són casos sospitosos.
 • Professionals de l’Hospital Parc Taulí ha dut  a terme dues accions reivindicatives per a reclamar “una sanitat 100% pública per a tothom“. El passat 1 de maig la Plataforma Assembleària de Treballadors del Taulí (PATT) va denunciar als mitjans que la crisi sanitària del coronavirus ha fet paleses les deficiències d’un sistema sanitari mal finançat i que, lluny de pensar en les persones, s’ha convertit en un “negoci”. És per això que reclamen una reunió amb Salut per negociar un nou conveni que deixi fora els centres concentrats i privats. Per una altra banda, aquest dilluns al matí molts treballadors i treballadores del centre sanitari, que sortien del torn de nit, es van concentrar davant d’aquest per a demanar, entre altres, un estudi seriològic de la COVID-19 per tota la plantilla, un finançament just, més recursos humans i materials i una resolució definitiva de la gestió de les urgències.
 • La Universitat Autònoma de Barcelona preveu un descens “significatiu” en les matriculacions de cara al curs vinent. La seva rectora, Margarita Arboix, afirma que s’experimentarà una caiguda important en els graus i que en el cas dels postgraus la incidència serà més gran. Pel que fa als doctorats, la tendència serà similar, ja que el 30% dels estudiants que els cursen són estrangers.
 • Avui 5 de maig es celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans. L’atenció neta, incloent-hi les millors pràctiques en matèria d’higiene de mans, i la funció cabdal que tenen els professionals de la infermeria i la llevadoria per aconseguir-ho, és l’objectiu principal de la campanya d’enguany. La idea és unir esforços amb l’Any dels Professionals de la Infermeria i la Llevadoria que l’OMS ha declarat per al 2020, i reconèixer la seva contribució decisiva a l’enfortiment de la qualitat dels sistemes sanitaris. El Departament de Salut, afegint-se a l’OMS, celebra aquesta jornada amb el reconeixement de la tasca que desenvolupen tot el personal sanitari i no sanitari en l’atenció prestada als malalts per la COVID-19 i en la prevenció de la transmissió del coronavirus. Des de l’Hospital Taulói també s’han afegit a la celebració d’aquesta jornada amb un vídeo que exemplifica com evitar la transmissió creuada entre pacients.

 • El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha presentat avui un Pla de xoc per a l’ocupació: persones, empreses i territori per fer front a les conseqüències laborals i socials de la crisi sanitària de la Covid-19 i l’Estat d’Alarma, amb una dotació de 59,29 milions d’euros. D’aquesta manera es preveu beneficiar directament 1.500 empreses, així com 4.300 persones treballadores de manera directa i milers més de manera indirecta.
 • Els treballadors de Nissan han iniciat aquest dilluns una vaga indefinida per protestar per la manca de claredat de l’empresa sobre el futur industrial de les plantes a Catalunya. Segons els sindicats, la primera planta que s’ha aturat és la de Montcada i Reixac, on eapunten que hi ha un seguiment del 100%. A més la secció sindical de la CGT ha mantingut una reunió amb la consellera d’Empresa, Angels Chacón la qual ha afirmat que continuen fent tot el possible perquè NISSAN mantinguin l’activitat en les plantes de Barcelona i no donen res per perdut. 

Dilluns, 4 de maig – 15:18h

 • A partir d’avui dilluns, 4 de maig, s’autoritza la reobertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista (botigues) i de serveis professionals (reparacions, perruqueries i centres d’estètica, etcètera), inclosa la restauració i l’hostaleria, amb determinades condicions de seguretat. L’Ajuntament de Barberà ofereix a través del seu web un document on es recullen les principals preguntes relatives a les condicions de seguretat i altres generals per a aquesta reobertura.

 • L’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha engegat diferents iniciatives per incentivar l’estalvi i l’eficiència energètica en l’àmbit domèstic durant el període de confinament establert per fer front a la COVID-19. En primer lloc, s’ha habilitat un espai a la web que ofereix tant les novetats legals que s’han aprovat amb motiu de l’estat d’alarma per com diferents consells per tenir en compte en la contractació d’energia elèctrica, els electrodomèstics, la climatització i la il·luminació. En segon lloc, també s’ha posat en marxa una sèrie de sessions virtuals a través del canal Youtube @energiacat, en què cada dijous a les 17 hores tècnics de l’ICAEN expliquen en directe diferents aspectes per millorar la forma de consumir energia a les cases i de disminuir les factures.
 • El Departament de Justícia ha posat en marxa un servei telefònic per atendre els familiars d’interns contagiats de COVID-19. L’objectiu de la nova línia telefònica és que els familiars tinguin informació detallada sobre l’evolució de l’estat de salut de les persones internes, des del mateix moment del diagnòstic i, directament, a través del personal sanitari del Departament de Salut que tracta cadascun dels pacients. Per la seva banda, el servei d’atenció telefònica a les famílies, que funciona durant l’emergència sanitària per atendre els neguits i els dubtes de les persones que tenen algú a presó, ja ha rebut 1.833 trucades des de la seva posada en marxa el passat 23 de març.

Dilluns, 4 de maig – 10:18h

 • A partit d’avui dilluns és obligatori portar mascaretes a autobusos, taxis, trens i transport aeri i marítim. Per aquest motiu es repartiran 6 milions de mascaretes als principals nodes de transport públic de tot Espanya.
 • Barberà del Vallès registra 354 casos positius de coronavirus, a més de 480 casos sospitosos.
 • El Departament de Salut informa que fins ara hi ha hagut un total de 57.506 casos positius de coronavirus a Catalunya. D’altra banda, hi ha un total de 136.643 casos possibles d’infecció de coronavirus. Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalari 6.094 persones, 3.905 persones han estat ingressades de gravetat (actualment són 589) i s’han donat 31.717 altes hospitalàries
  A més, del nombre total de positius arreu del país, 8.495 són professionals sanitaris, mentre que 5.142 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació. Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 11.560 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 28.418 són casos sospitosos.
 • Continuen les reunions de l’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés amb les grups municipals sobre el Pacte Local per a la Reconstrucció i Recuperació Social i Econòmica de Barberà del Vallès. El passat dijousva ser el torn de Podem Barberà i ERC i avui dilluns, de PCPB i PSC.
 • A partir d’avui dilluns es reobren les instal·lacions de la Deixalleria Municipal del carrer Circumval·lació, per donar servei només a petit comerç i petita indústria, en el seu horari habitual.
 • Aquest dilluns, 4 de  maig, torna el mercadet setmanal. La ciutadania barberenca pot apropar-se a comprar a les parades de fruites i verdures, sempre amb les corresponents mesures de seguretat. Així caldrà s’haurà de portar guants, mantenir la distància de seguretat entre les persones i esperar torn. A més, durant l’obertura del mercadet, es durà a terme un control d’assistència i accés amb tanques i personal de seguretat, per tal de respectar l’aforament indicat per la Generalitat de Catalunya.
 • Les darreres pluges han produït esllavissades importants i caigudes d’arbres de grans dimensions als camins del Parc Fluvial del riu Ripoll. Segons publica l’Ajuntament de Barberà del Vallès, la previsió és iniciar els treballs de retirada de terres i arbres caiguts durant aquesta setmana per tal d’adequar la zona el més aviat possible. L’accés als camins del Parc Fluvial estan tancats des de l’entrada en vigor de l’Estat d’Alarma i encara continuarà així, fins que no es puguin reprendre els treballs de manteniment.
 • L’Ajuntament de Barberà, amb l’objectiu d’ajustar i fer compatibles les mesures complementàries dictades envers els animals de companyia a la situació i normativa actual derivada de la crisi sanitària originda pel COVID-19 ha actualitzat el Ban publicat el passat 27 de març. Les  noves mesures poden consultar-se aquí
 • El Consell Comarcal del Vallès Occidental engega Grups d’Ajuda Mútua per a les persones que estan vivint situacions de dol sense comiat a causa de la Covid-19. Aquests estan dirigits a qualsevol persona o grup familiar resident a la comarca que pateixi una situació de dol davant la pèrdua de persones properes sense haver tingut la possibilitat d’un comiat i que necessiti expressar les seves emocions i cercar estratègies per superar la pèrdua. El servei és gratuït i per poder participar-hi es pot demanar a la línia gratuïta 900 29 35 34 o bé escriure un correu electrònic a l’adreça ccvoc.benestar@ccvoc.cat. 
 • L’impacte de la crisi de la COVID-19 accelera la destrucció d’ocupació i amenaça la situació de moltes famílies al Vallès Occidental. En aquests moments, al voltant d’un 28% de la població assalariada de la comarca està afectada per un ERTO, una dada superior al conjunt de Catalunya, que és del 26%.  Concretament al Vallès Occidental s’han dut a terme 10.271 ERTOS que han afectat 90.093 persones.
 • Durant el ple de la Diputació de Barcelona d’aquest mes d’abril, celebrat per primera vegada de forma telemàtica, la corporació ha fet balanç de la tasca duta a terme des de l’inici de la crisi sanitària. Durant aquest període, la Diputació de Barcelona ja ha destinat 5. 650.625 euros per fer front a la COVID-19. A més, la corporació ha gestionat més de 200.000 trucades del Servei Local de Teleassistència des de l’inici de la crisi.
 • L’Ajuntament de Barberà del Vallès ha editat una infografia que resum les noves condicions de sortida i les diferents fases de desescalada que es duran a terme en les properes setmanes.


Dijous, 30 d’abril – 14:50h

 • La Demarcació de Carreteres de l’Estat a Cataluña ha realitzat aquesta nit tasques de desinfecció als carrers dels polígons industrials de Barberà del Vallès amb camions-cuba. 

 • Barberà del Vallès acollirà a partir del 4 de maig i durant 5 dies una campanya especial de donació de sang al Teatre Municipal Cooperativa en horari de 9.30 a 14.30 i de 17 a 20.30 hores. Per a poder realitzar la donació caldrà reservar hora per donar sang a donarsang.gencat.cat, així amb la reserva s’eviten esperes. 

 • A partir del proper dilluns 4 de maig l’Ajuntament de Barberà reestableix el servei de recollida de mobles i poda, amb algunes particularitats degut a l’Estat d’Alarma vigent. El servei es realitzarà sota demanda trucant al telèfon gratuït 900 10 73 79.

 • Coincidint amb el Pont de l’1 de Maig, els Mossos d’Esquadra despleguen a partir d’avui i fins el proper diumenge, controls policials específics a les principals carreteres i autopistes catalanes per evitar els desplaçaments a segones residències que continuen prohibits d’acord amb les actuals mesures de confinament previstes per l’estat d’alarma.

Dijous, 30 d’abril – 10:05h

 • L’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, inicia la ronda de trobades amb els portaveus dels grups municipals per consensuar el Pacte Local per a la Reconstrucció i Recuperació Social i Econòmica de Barberà de Vallès, després de la crisi sanitària de la COVID-19. La primera reunió s’ha dut a terme aquest dimecres amb el portaveu de Ciutadans, Javier Pérez. 
 • L’Ajuntament de Barberà aplaça VII Mostra de Teatre Amateur i es durà a terme durant el primer semestre del 2021.
 • Els Bombers de la Generalitat han realitzat tasques de desinfecció a la residència Ballesol aquest dimecres. Fins al lloc es van traslladar 16 dotacions, entre les quals es trobaven efectius del GRIT (Grup Intervenció riscos Tecnològics) i del GROS (Grup Operatiu de Suport).

 • El Vallès Occidental oest és una de les tres àrees de salut de Catalunya que en aquests moments tenen un índex de transmissió del coronavirus més elevat, segons han informat a l’ACN fonts de Salut. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit en roda de premsa que aquest índex està tenint un “comportament territorial diferent”, i que hi ha “moltes zones” on és baix.
 • En les últimes 24 hores s’han registrat 2.652 positius nous de coronavirus a Catalunya. Es tracta del segon dia amb més contagis registrats des de l’inici del brot, només superat pel 15 d’abril, quan n’hi va haver 2.870. El Departament de Salut informa que fins ara hi ha hagut un total de 54.324 casos positius de coronavirus a Catalunya. D’altra banda, hi ha un total de 114.841 casos possibles d’infecció de coronavirus. Fins ara han mort a un centre hospitalari, positiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 5.897 persones, 3.857 han estat ingressades de gravetat (actualment són 707) i s’han donat 30.190 altes hospitalàries. A més, del nombre total de positius arreu del país, 8.052 són professionals sanitaris, mentre que 5.267 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació. Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 10.787 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 23.853 són casos sospitosos.
 • El Departament de Treball Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya obre una convocatòria de prestació d’ajuts que estarà disponible a partir del 30 d’abril. La prestació consisteix en un ajut extraordinari per un import de dos-cents euros, en un pagament únic amb l’objectiu de facilitar l’adquisició de productes d’alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics.

Dimecres, 29 d’abril – 14:25h

 • Els mossos d’esquadra de la Regió Policial Metropolitana Sud van detenir,  el diumenge 26 d’abril, un home de 42 anys i veí de Barberà del Vallès, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues. El dentingut va ser aturat en un control a l’AP-7 i va dir als agents que era lampista i que anava a una urgència domiciliària. Davant les incongruents explicacions els agents li van demanar inspeccionar l’espai de càrrega de la furgoneta, on van localitzar, dins de cinc capses de cartró precintades i camuflades entre les eines de lampista, 31 paquets de cabdells de marihuana envasats al buit, amb un pes total de 36,8 kg i un valor aproximat de venda en el mercat il·legal de 90.000 euros.
 • El Mossos d’Esquadra han editat una guia d’actuació que recull consells de seguretat per a totes aquelles persones que puguin ser víctimes de violència masclista i/ o familiar durant les mesures de confinament establertes per l’Estat d’Alarma declarat a causa de la pandèmia provocada per la COVID-19. La guia, que presenta consells i pautes d’actuació per a persones d’especial vulnerabilitat: dones, infants, joves i adolescents i persones amb discapacitat, ofereix consells específics i informació sobre els recursos i serveis que tenen al seu abast per demanar ajuda, com ara el telèfon d’emergències 112, l’adreça electrònica a través de la qual poden demanar informació o assessorament: mossos.atenciovictimes@gencat.cat.

 • L’Oficina pel Dret a l’Habitatge ofereix el servei d’inici d’expedients en el procediment de mediació per denegació de la moratòria hipotecària durant l’Estat d’Alarma. La persona consumidora pot sol·licitar la moratòria davant l’entitat creditora fins a un mes després de la finalització de l’estat d’alarma. Una vegada presentada la sol·licitud de la moratòria amb la documentació requerida, l’entitat creditora ha de resoldre-la en un termini màxim de 15 dies. En cas de no rebre resposta la persona interessada es pot adreçar a l’Oficina del Dret a l’Habitatge de Barberà del Vallès, a través del telèfon 93 7194120 o per correu electrònic a oficinahabitatge@habitatge-bdv.cat. 
 • La Generalitat posa en marxa el Pla d’ajuts al Comerç per reactivar l’activitat econòmica davant l’emergència sanitària de la COVID-19. El pla està dirigit a aquelles empreses obligades al tancament arran de la declaració de l’estat d’alarma o que han patit un descens del 70% de la facturació. A partir de demà es poden sol·licitar les subvencions previstes electrònicament través del Canal Empresa, al web del CCAM, o del Departament d’Empresa i Coneixement amb la documentació específica requerida en cadascuna les línies del Pla d’Ajuts.

Dimecres, 29 d’abril – 10:40h

 • L’Ajuntament de Barberà decideix suspendre la Festa Major que, com sempre s’havia de celebrar al mes de juliol. Des de l’Ateneu de Barberà i des de la comissió central de l’Espai Jove de Barberà del Vallès han emès dos comunicats en els quals lamenten aquesta decisió, però mostren la seva comprensió donada la situació actual. Tot i això, des de l’Ateneu deixen oberta l’opció de trobar altres dates o alternatives en el darrer trimestres de l’any. 
 • La Plataforma Ciutadana per Barberà (PCPB) ha emès un comunicat a través de les xarxes socials on afirma que el partit s’ha posat “a disposició del govern de la ciutat per a col·laborar en la lluita contra aquesta epidèmia al nostre municipi”. Al document també denuncien que davant la sol·licitud d’informació actualitzada sobre l’estat de la ciutat al govern municipal, aquest “no els hi facilita”. En conseqüència, des del grup municipal es proposa la creació d’un “comitè de crisi, on es comparteixi informació fiable, objectiva i de la situació real i actual”. A més també es proposa crear una Comissió amb tots els partits polítics per a buscar solucions i fer front a la situació. A més es sol·licita al govern espanyola flexibilitat per a l’ús parcial del romanent de tresoreria per a la recuperació de la crisi.
 • Barberà del Vallès registra 342 casos positius de coronavirus, a més de 424 casos sospitosos.
 • El Departament de Salut informa que fins ara hi ha hagut un total de 51.672 casos positius de coronavirus a Catalunya. D’altra banda, hi ha un total de 111.107 casos possibles d’infecció de coronavirus. Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalari, positiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 5.835 persones, 3.843 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 749; i s’han donat 29.574 altes hospitalàries. A més, del nombre total de positius arreu del país, 8.039 són professionals sanitaris, mentre que 5.362 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació. Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 10.556 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 22.518 són casos sospitosos.
 • El Govern aprova destinar 20 milions d’euros a un ajut d’urgència per a persones treballadores afectades econòmicament per la Covid-19. La prestació és de 200 euros en un únic pagament i serà compatible amb altres ajudes d’altres administracions. La poden sol·licitar les persones treballadores afectades per un ERTO, les persones treballadores amb contracte temporal que han estat acomiadades i també les persones treballadores per compte propi. Per la seva banda CCOO de Catalunya denuncia que aquesta mesura no suposa un increment dels pressupostos, sinó que prové de la cancel·lació i reorientació d’una partida destinada a cobrir necessitats alimentàries. El sindicat a més considera que 20 milions d’euros és una partida simbòlica, del tot insuficient per poder fer front a una crisi social de la magnitud actual. 
 • La taxa d’atur a Catalunya s’ha incrementat fins al 10,66% durant el primer trimestre d’aquest 2020 i actualmemt hi ha 5.800 persones més que busquen feina, fins a arribar a les 411.600, en comparació al trimestre anterior, segons l’EPA que publica l’Institut Nacional d’Estadística.
 • Es comença a treballar en el II Pla Intern per a la Igualtat de Gènere de l’Ajuntament. La previsió és que el document estigui finalitzat entre finals de 2020 i principis de 2021. 

Dimarts, 28 d’abril – 14:40h

 • Els Serveis Socials Municipals i la Policia Local de Barberà del Vallès continuen fent seguiment de les persones grans de la ciutat. A la primera fase, es va realitzar a les persones majors de 85 anys, i ara es contacte amb les persones d’entre 75 i 84 anys que viuen soles a domicilis particulars. Com anteriorment, s’ha contactat telefònicament i per altres vies amb elles, com el servei de teleassistència o el Servei d’Atenció Domiciliària. D’aquelles de les quals no es tenien dades concretes, la Policia Local ha visitat cada domicili, un total de 89, per tal d’actualitzar aquestes dades i conèixer la situació personal de cada persona gran.

 • L’Oficina de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Barberà reprograma totes les activitats del programa del 8 de març, Dia Internacional de les dones, que no es van dur a terme a causa de la crisi sanitària, per al mes de novembre d’aquest 2020. Algunes d’aquestes activitats són la conferència “Deconstrucció de la Masculinitat Hegemònica per construir Masculinitats Alternatives”, a càrrec de Rubén Sánchez Ruiz, psicòleg, agent d’igualtat i feminista; i les presentacions dels llibres “Sóc feminista i no ho sabia”, a càrrec de la seva autora Ariadna Oltra Martí, periodista i presentadora de TNMatí de TV3, i “Educar a un niño en el feminismo”, escrit per Iria Marañón Goyeneche, filòloga hispànica i editora a McGraw-Hill.

 • El proper dijous 30 d’abril a les 13 hores, la comunitat Open Industry 4.0, promoguda pels Ajuntaments de Sant Quirze del Vallès, Sabadell, Montcada i Reixac, Rubí, Terrassa i Barberà del Vallès, organitza un webinar sota el títol ‘Comunicació empresarial en temps de pandèmia i post Covid-19’, a càrrec de Lluís Feliu, PhD en marketing de continguts, periodista i fundador de l’agència de comunicació i màrqueting Edeon.net.
 • Aquest dijous, 30 d’abril a les 18.30 h, tindrà lloc la primera conferencia virtual de la Xarxa de Biblioteques Municipals, “Els anys vint a la taula: vint plats catalans nascuts ara fa cent anys”, a càrrec de la periodista Trinitat Gilbert. Aquesta es durà a terme des del canal de Youtube de la Xarxa i durant la trobada la periodista, especialitzada en gastronomía, descobrirà les curiositats gastronòmiques i respondrà en directe totes les preguntes que li facin arribar durant la xerrada.

Dimarts, 28 d’abril – 10:25h

 • L’Institut Bitàcola adapta la seva celebració del Dia de l’educació física al carrer arran la crisi sanitaria. Durant el dia d’avui (de 9h a 18h) el centre proposarà cada hora un repte d’activitat física a través del seu web i xarxes socials per a que l’alumnat els realitzi.

 • L’institut La Románica realitzarà demà dimecres a les 19h una jornada telemàtica de portes obertes per a l’alumnat d’FP i PFI. Per a participar caldrà formalitzar una inscripció a través del seu web.
 • Tornen els “Concerts confinats” impulsats pels serveis socioeducatius per adolescents i joves de Barberà del Vallès. Avui a les 20.15h serà el torn de Idoia Sánchez de “Las niñas perdidas”.
 • El Departament de Salut informa que fins ara hi ha hagut un total de 50.162 casos positius de coronavirus a Catalunya. D’altra banda, hi ha un total de 105.448 casos possibles d’infecció. Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalari, positiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 5.769 persones, 3.827 han estat ingressades de gravetat; actualment són 779, i s’han donat 28.934 altes hospitalàries. A més, del nombre total de positius arreu del país, 7.899 són professionals sanitaris, mentre que 5.591 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació. Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 10.366 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 21.292 són casos sospitosos.
 • L’Hospital Taulí engega un estudi de seroprevalença sobre la Covid-19 per orientar la protecció futura contra la infecció. A partir de les mostres analitzades es podrà determinar quina part de la població ha desenvolupat immunitat a la Covid-19 i avaluar el grau de resposta als anticossos per orientar sobre la protecció futura per fer front a la infecció.
 • Segons dades de la Diputació de Barcelona els tiquets de compra als supermercats regionals i de proximitat han augmentat  i suposen un valor de mercat del 28%. Les visites al comerç local s’ha reduït un 15% respecte al pre-confinament i la mitjana del tiquet de compra s’ha incrementat un 18%. A més, la Diputació de Barcelona ha posat en marxa la campanya “Ara et toca a tu, gràcies”, per donar suport al comerç de proximitat.
 • Justícia vol habilitar bona part del mes d’agost per evitar col·lapse als jutjats i la concentració de persones als tribunals, per la qual cosa també s’ha decidit habilitar un torn de tarda i potenciar els judicis telemàtics. Aquesta és una de les 100 mesures que ha llançat el Poder Judicial en un pla de xoc per aplicar després de la crisi del coronavirus.
 • Els Cinemes El Punt, l’únic cinema de Cerdanyola del Vallès, ha anunciat aquest dilluns el seu tancament definitiu. Ja estava previst el comiat del cinema multisala per aquest abril, tot i que, tal i com ha anunciat en un vídeo el seu propietari, Pere Sallent, s’ha hagut d’avançar la clausura a causa del coronavirus.
 • L’Àrea Metropolitana de Barcelona dóna diversos consells per a que la població utilitzi els transports públics amb les mesures de seguretat adecuades. 


Dilluns, 27 d’abril – 14:25h

 • L’Agència Catalana del Consum obre un nou canal online per atendre les consultes per afectacions derivades de la crisi de la COVID-19. Mitjançant, la plataforma de YouTube Live,  es posa a disposició de la ciutadania aquest nou canal, on cada dia, de dilluns a divendres i de 12 a 13 hores, podran fer arribar totes les seves consultes relacionades amb afectacions en l’àmbit del consum. Aquesta iniciativa s’emmarca en la campanya informativa “Cuidem el consum”.
 • Treball, Afers Socials i Famílies destina 20 M€ a un ajut d’urgència per a persones treballadores afectades econòmicament per la Covid-19 que no hagin cobrat la prestació d’atur. L’ajut serà de 200 euros en un únic pagament i s’haurà de destinar a l’adquisició de productes d’alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics. El podran sol·licitar les persones treballadores afectades per un ERTO, les persones treballadores amb contracte temporal que han estat acomiadades i també les persones treballadores per compte propi.

 • Pimec reforça els seus serveis per atendre i donar suport permanent a qui ho necessiti. En aquest sentit, s’ha creat un espai web a través del qual es poden consultar les diferents novetats que afecten l’àmbit empresarial, visualitzar vídeos amb consells pràctics per a aquests moments de crisi, veure quines són les preguntes més freqüents de l’empresariat o plantejar dubtes.

 • El servei d’atenció i informació a la víctima del delicte del Departament de Justícia ha rebut 410 consultes durant març i abril, mesos que coincideixen amb el confinament. Es tracta d’un 36% menys de consultes respecte el mateix període de l’any anterior, quan se’n van rebre 644. La major part de consultes han estat relacionades amb robatoris i furts. Se n’han atès un total de 89 d’aquesta tipologia, un 60 % menys que l’any passat, quan se’n van atendre 227.

Dilluns, 27 d’abril – 11:25h

 • Barberà del Vallès registra fins aquest dilluns 330 positius per Covid-19. Actualment la nostra ciutat té una de les taxes estandarditzades de casos de coronavirus més elevades de la comarca: 114,14 per cada 10.000 habitants. 
 • El Departament de Salut informa que fins ara hi ha hagut un total de 49.088 casos positius de coronavirus a Catalunya, superant els 150.000. Hi ha un total de 101.909 casos possibles d’infecció de coronavirus. Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalari, positiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 5.685 persones, 3.808 han estat ingressades de gravetat; actualment són 833 i s’han donat 27.849 altes hospitalàries. En les últimes 24 hores han mort 72 persones als hospitals i s’han detectat 815 contagis nous. Del nombre total de positius arreu del país, 7.733 són professionals sanitaris, mentre que 5.520 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació. Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 10.139 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 20.360 són casos sospitosos.
 • L’Hospital Taulí ha dissolt aquest cap de setmana el comitè de crisi que es reunia de forma diària per analitzar l’evolució de la covid-19. Aquesta decisió es pren donades les dades de pacients hospitalitzats, ja que han passat dels 638 el 3 d’abril als 291, segons dades del passat divendres.
 • El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies informa que fins ara s’han presentat a Catalunya 94.555 expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que afecten un total de 694.016 persones treballadores. El Vallès Occidental és la segona comarca amb més ERTOs, amb 10.110 expedients que afecten 88.737 persones.
 • El sector sanitari i les residències del Vallès Occidental tenen actives 65 ofertes de treball de caràcter urgent. Algunes d’aquestes ofertes ofereixen diferents llocs de treball, per la qual cosa es podria arribar a ocupar a unes 150 persones de manera immediata. A més, el Consell Comarcal del Vallès Occidental posa a disposició de la ciutadania la línia 900 29 35 34 per poder atendre les consultes de les persones interessades i poder-les derivar al servei d’ocupació corresponent.
 • Regulació de les condicions per als desplaçaments de la població infantil:

 • La nova fase de l’estat d’alarma permet accedir a les zones naturals i als espais verds autoritzats. Es pot circular per qualsevol via o espai d’ús públic, inclosos els espais naturals i les zones verdes autoritzades, sempre que es respecti aquest límit màxim d’un quilòmetre de distància del domicili. Els ajuntaments metropolitans, que són els organismes competents en els usos, decidiran l’obertura dels parcs i les platges que estaven tancats.
 • El Departament d’Educació dona orientacions als centres d’adults per al tercer trimestre. Així, s’estableixen criteris pel que fa a l’acció educativa i l’avaluació dels diferents ensenyaments que imparteixen els centres de formació d’adults. Cal continuar, en la mesura del possible, amb l’acció educativa de forma telemàtica i l’avaluació haurà de tenir en compte les diferents limitacions de l’alumnat.

 • A partir d’avui dilluns 27 d’abril, Renfe reajusta el seu servei a les línies R1, R2, R3 i R4 oferint un 71% del servei en hora punta i un 61% la resta de la jornada. Durant aquesta última setmana els serveis de Rodalies han registrat un descens diari de demanda que ha està al voltant del -92%.
 • Aquest dilluns, 27 d’abril, torna el mercadet setmanal. La ciutadania barberenca pot apropar-se a comprar a les parades de fruites i verdures, sempre amb les corresponents mesures de seguretat. Així caldrà s’haurà de portar guants, mantenir la distància de seguretat entre les persones i esperar torn. A més, durant l’obertura del mercadet, es durà a terme un control d’assistència i accés amb tanques i personal de seguretat, per tal de respectar l’aforament indicat per la Generalitat de Catalunya.
 • Arran de la declaració d’estat d’alarma per la crisis sanitària ocasionada per la COVID-19, el Govern ha decidit ajornar el sorteig de la Grossa de Sant Jordi, que s’havia de celebrar el 27 d’abril. Quan es decideixi la nova data, es comunicarà a través del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.
 • El festival de fotografia de Sant Cugat del Vallès, el Lumínic, ha anunciat que finalment ajorna la seva segona edició a l’any vinent i se celebrarà del 18 de març al 2 de maig de 2021.

Divendres, 24 d’abril – 14:20h

 • El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya informa que no hi ha cap estudi que faci pensar que els gossos ni els gats siguin hostes intermediaris, ni que transmetin el coronavirus. Des del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya es recomana accedir a la informació de les fonts oficials i contrastar la informació.

                               

 • La Diputació de Barcelona ofereix recursos per a les persones LGTBI en temps de confinament. L’ens supramunicipal ha dissenyat una pàgina web amb un pla d’emergència per poder assessorar tant als ens locals com a la ciutadania en general.
 • La comissió organitzadora de la PAU implementa els criteris de flexibilització dels exàmens arran de la pandèmia de la COVID19.  Aqusta adaptació no comporta una reducció dels temaris que perjudicaria els estudiants de Batxillerat donada l’autonomia dels centres per programar continguts. Es flexibilitzarà l’optativitat ja existent en els enunciats dels exàmens per tal que l’alumnat pugui assumir el conjunt de la prova. I la matriculació a la convocatòria ordinària s’amplia a un mes i serà única per a tot l’alumnat lliure, de CFGS i de Batxillerat, a partir del 15 de maig.
 • El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i Metges sense Fronteres col·laboren per formar sobre la Covid-19 el personal de les residències de gent gran. L’ONG posa a disposició dels professionals de l’àmbit assistencial i de la dependència diversos mòduls específics a través d’una plataforma virtual específica.

Divendres, 24 d’abril – 10:40h

 • Barberà del Vallès registra fins aquest divendres 320 positius per Covid-19. Actualment la nostra ciutat té una de les taxes estandarditzades de casos de coronavirus més elevades de la comarca: 112,51 per cada 10.000 habitants. 
 • Els ingressats per coronavirus a les UCI catalanes baixen de 1.000El Departament de Salut informa que ara hi ha hagut un total de 46.629 casos positius de coronavirus a Catalunya. D’altra banda, hi ha un total de 87.232 casos possibles d’infecció de coronavirus. Del total de casos acumulats, fins ara han mort un total de 5.396 persones, 3.413 han estat ingressades de gravetat; actualment són 944, i s’han donat 25.984 altes hospitalàries.  A més, del nombre total de positius arreu del país, 7.597 són professionals sanitaris, mentre que 5.551 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació. Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 9.104 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 17.099 són casos sospitosos.
 • UGT demana la intervenció de Salut i Inspecció de Treball a totes les residències de gent gran del Vallès Occidental. El sindicat pretén així aconseguir una “fotografia, el més real possible, de la situació actual en què es troben els treballadors del servei i constatar el nivell de compliment de les mesures preventives”. Una vegada obtinguts els resultats, aquests es posaran en coneixement de Salut perquè el departament faci les gestions oportunes.
 • Ja s’han donat a conèixer les condicions en les que els infants de menors de 14 anys podran sortir al carrer a partir d’aquest diumenge, 26 d’abril. Així ho podran fer un cop al dia, durant una hora, acompanyats d’una persona adulta i sense allunyar-se més d’un quilòmetre de casa. Podran sortir amb joguines pròpies i córrer, saltar i fer exercici, sempre que es respecti en tot moment el distanciament social.
 • El Consell Comarcal del Vallès Occidental recull diferents ofertes de feina amb caràcter urgent. Es tracta de llocs de treball bàsicament en el sector sanitari i a les residències de la comarca. 
 • Els bibliobusos de la Diputació de Barcelona porten llibres a persones en situació vulnerable. Concretament els lots de llibres i revistes s’han distribuït al Servei Residencial d’Estades Temporals Respir, a Barcelona, que aquests dies acull famílies en situació de vulnerabilitat. I al pavelló de Can Bassa de Granollers i al pavelló del Masnou, que donen servei a persones sense sostre, i a l’alberg Fundesplai del Prat de Llobregat, adreçat a persones sense llar i famílies en situació de vulnerabilitat.

Dijous, 23 d’abril – 14:55h

 • El Teatre Municipal Cooperativa informa de la nova data de l’obra “El pare de la núvia” a través d’un missatge de l’actor Joan Pera. La funció havia de realitzar-se el passat 17 d’abril i finalment s’ha posposat per al 24 d’octubre.

 

 • El Servei i Aigües de Barberà Empresa Municipal (SABEMSA) recorda que l’aigua de l’aixeta té un sistema de garantia de seguretat i salubritat total. Totes les plantes de tractament d’aigua potable comprenen sistemes de cloració i tractament, estan lliures de problemes epidemiològics i no presenten cap risc per a la salut pública. En cap cas el COVID-19 suposa una amenaça per a la seguretat i salubritat de l’aigua de boca.
 • L’Asociación de Mujeres Juezas de España elabora una guia amb l’objectiu d’informar a les dones sobre els seus drets penals, familiars, laborals, civils i també en l’àmbit de salut mental durant l’Estat d’Alarma. 

Dijous, 23 d’abril – 10:15h

 • El Departament de Salut informa que fins ara hi ha hagut un total de 45.875 casos positius de coronavirus a Catalunya. D’altra banda, hi ha un total de 82.523 casos possibles d’infecció de coronavirus. Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalari un total de 5.290 persones, 3.362 han estat ingressades de gravetat; actualment són 1.008. Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat un total de 24.787 altes hospitalàries.
  7.468 positiu són professionals sanitaris, mentre que 5.834 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació. Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 8.862 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 15.965 són casos sospitosos.
 • Les presons avaluen cas a cas si reclusos majors de 70 anys poden fer el confinament per la COVID-19 a casa seva. Més de 1.600 interns ja compleixen condemna confinats als seus domicilis.
 • Els representants dels treballadors de les plantes de Nissan de la Franca i de Montcada i Reixac faran vaga indefinida “fins que no s’aclareixi el futur immediat de les fàbriques” de la multinacional  a Catalunya. Ho han assegurat a la fi d’una trobada entre treballadors i la direcció a  dimecres, 22 d’abril. En aquest sentit, els sindicats que formen part del comitè d’empresa – CCOO, UGT, Sigen-USOC i CGT – criden els treballadors a no reincorporar-se al treball el 4 de maig quan la companyia pensa reiniciar la producció a la línia 1, la que produeix la pick up de Mercedes.
 • L’episodi de pluja general deixa més de 200 mm a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, sent el més abundant dels últims 33 anys. L’aspecte més destacat ha estat la persistència de la pluja, que en alguns casos ha caigut durant més de 3 dies gairebé sense interrupcions.

Dimecres, 22 d’abril – 14:15h

 • Des de l’inici de l’estat d’alarma la Policia Local de Barberà del Vallès ha interposat 200 denúncies per trencar el confinament. Una dada que equival a una mitjana diària de 5,5. Des de l’Ajuntament valoren aquestes dades com una mostra de civisme ciutadà.
 • Campanya de salut pública Mascareta Salut: la xarxa de 3.227 farmàcies catalanes va començar dilluns 20 d’abril a distribuir a la població 1 milió i mig de mascaretes sanitàries de la partida de 14 milions anunciada pel Govern de la Generalitat. Podeu llegir la informació de la distribució aquí.A més, l’Ajuntament de Barberà del Vallès ha publicat recomanacions per l’ús de les mascaretes del Departament de Salut.
 • Amb motiu de l’inici del Ramadà aquesta setmana, la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya ha elaborat material divulgatiu d’informació i preguntes freqüents sobre l’afectació pel coronavirus i l’estat d’alarma en l’àmbit religiós.
 • La Policia Local de Barberà del Vallès ha llançat una campanya per fomentar que dones es presentin convocatòries de personal i fomentar així la igualtat de gènere en un col·lectiu masculinitzat.
 • La Biblioteca Virtual recomana idees, lectures i recursos amb un especial per Sant Jordi.  S’inclouen activitats virtuals, recomanacions literàries de personal de les biblioteques públiques i accés a préstec digital o el servei de documental musicals In-edit TV.

Dimecres, 22 d’abril – 10:20h

 • 1.000 pacients del Taulí superen el coronavirus des de l’inici de la pandèmia. Aquest dimarts la llista de persones que han superat la Covid-19 havia crescut en 42 persones.
 • El coronavirus pot provocar un augment dels casos de depressió i estrès posttraumàtic. Des de l’Hospital Taulí s’espera que, un cop acabi l’estat d’alarma, aparegui un augment dels casos de depressió i de temptativa de suïcidi, malgrat que aquest fenomen encara no hagi fet acte de presència, Davant d’aquests possibles escenaris, des del Taulí i des del departament de Salut de la Generalitat ja es preparen per oferir atenció de forma ràpida de seguida que es manifestin els casos.
 • El Departament de Salut informa que fins ara hi ha hagut un total de 44.793 casos positius de coronavirus a Catalunya. D’altra banda, hi ha un total de 77.311 casos possibles d’infecció de coronavirus. Fins ara han mort a un centre hospitalari, positiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 5.080 persones i s’han comptabilitzat un total de 23.891 altes hospitalàries. A més un total de 3.307 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 1.058. Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 8.306 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 14.041 són casos sospitosos. Del total de positius, 7.158 són professionals sanitaris, mentre que 5.889 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

 • El Vallès Circular proposa petits canvis d’hàbits durant el confinament per avançar cap a un consum sostenible i responsable.
 • El ministre de Sanitat, Salvador Illa, anuncia que donarà l’ordre perquè els menors de 14 anys puguin sortir a passejar a partir d’aquest diumenge, 26 d’abril. En un principi, s’havia anunciat que els infants podrien sortir de casa per acompanyar els adults amb qui conviuen, però només per fer les activitats permeses dins de l’estat d’alarma. Finalment, el govern espanyol ha canviat de parer i el ministre ha anunciat que sí que es permetrà que els nens puguin sortir a caminar.

 • El Departament d’Educació estableix els criteris d’avaluació per infantil, primària, ESO, batxillerat, cicles formatius i ensenyaments de règim especial. Segons la Generalitat la qualificació de la tercera avaluació en cap cas podrà modificar de manera negativa l’avaluació dels aprenentatges assolits entre setembre de 2019 i març de 2020. A més, es defensa que el professorat disposa de prou informació per avaluar els alumnes, atès que fins el tancament dels centres ja s’havien dut a terme 2/3 parts del curs lectiu.
 • Les biblioteques públiques impulsen les comunitats de lectors mitjançant una aplicació per a dispositius mòbils. En aquesta primera prova pilot, resultat de la col·laboració del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), l’empresa NexTReT i les biblioteques públiques, s’han creat un seguit de comunitats lectores i diversos canals d’informació relacionats amb l’activitat de les biblioteques i el foment de la lectura.
 • El telèfon 112 rep 164 trucades des del Vallès Occidental per incidències relacionades amb la pluja.

Dimarts, 21 d’abril – 14:25h

 • L’Ajuntament de Barberà del Vallès celebra aquest dimecres 22 d’abril a les 18 hores, el ple municipal corresponent al mes d’abril. Aquest es durà a terme de forma telemàtica i es podrà seguir per Youtube i per Ràdio Barberà.
 • El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) posat en marxa una campanya per lluitar contra la desinformació sobre la COVID-19. L’ens recomana confiar només en les informacions oficials, fer un ús plural dels mitjans per poder contrastar les informacions i no compartir informació sense fer-ne una verificació mínima prèvia.

                             

 • El Centre d’estades temporals RESPIR de la Diputació de Barcelona acollirà persones grans que no poden tornar a les seves residències.
 • La Diputació de Barcelona reforça la Xarxa de Serveis Locals d’Ocupació per donar resposta a la situació de manca de personal en les Residències de Gent Gran. Des del confinament, una vuitantena de Serveis Locals d’Ocupació que formen part de la XALOC han gestionat 436 nous llocs de feina a 156 residències de gent gran. D’aquests llocs de feina gestionats, més de la meitat pertanyien al sector sanitari, un 27,5% en atenció a les persones i més d’un 13% al de neteja.

Dimarts, 21 d’abril – 10:30h

 • La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barberà del Vallès promou una iniciativa amb la qual convida a la ciutadania a guarnir finestres i balcons coincidint amb el 23 d’abril, diada de Sant Jordi. A més, anima a tothom a fer fotografies i compartir-les a les xarxes socials amb l’etiqueta #StJordiBdVConfinat.
 • Les Llars d’Infants Públiques Municipals continuen compartint continguts especials adreçats a famílies amb infants de 0 a 3 anys. En aquesta ocasió els protagonistes són els contes
 • Una de cada quatre persones assalariades del Vallès Occidental està afectada per un ERTO arran de la crisi sanitària de la Covid-19. Segons les dades de l’Observatori del Consell Comarcal, fins el moment s’han comptabilitat 9.847 Expedients de regulació temporal de l’ocupació (ERTO), afectant a 86.724 persones.
 • El Consell Comarcal del Vallès Occidental crea un directori de recursos que centralitza tota la informació relacionada amb la crisi sanitària. Aquest ofereix informació específica per a diferents temàtiques com ocupació i empresa, ofertes de feina, comerç, drets socials, atenció a les dones, gestió emocional i processos de dol, voluntariat, turisme i fabricació de material sanitari, entre d’altres.
 • El Departament de Salut informa que fins ara hi ha hagut un total de 43.695 casos positius de coronavirus a Catalunya. Actualment hi ha un total de 72.984 casos possibles d’infecció de coronavirus. Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalari 4.904 persones, 3.216 han estat ingressades de gravetat (actualment són 1.091) i s’han comptabilitzat un total de 22.417 altes hospitalàries
  A més, del nombre total de positius arreu del país, 6.953 són professionals sanitaris, mentre que 5.868 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació. Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 7.825 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 12.519 són casos sospitosos.
 • El Banc d’Espanya calcula el que pot produir l’economia espanyola aquest any i totes les estimacions “apunten a retrocessos del PIB espanyol el 2020 sense precedents en la història recent“. La insitució dóna per fet que la crisi derivada del coronavirus serà pitjor que la crisi financera del 2008, com ja preveia també el Fons Monetari Internacional.
 • Protecció Civil activa l’Alerta dels plans INUNCAT i VENTCAT per les pluges previstes avui i el fort vent al litoral. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu la possibilitat de superar el llindar d’acumulació de 100 litres/m2 en 24 hores durant el dia d’avui dimarts a les comarques de la Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, Selva i Vallès Oriental, i amb menor probabilitat a les comarques de l’Alt i Baix Empordà, Maresme, Osona, Moianès, Bages, Vallès Occidental, Baix Llobregat i Barcelonès.

Dilluns, 20 d’abril – 14:10h

 • Cau el sistema informàtic de recepta electrònica i les farmàcies no poden continuar dispensant mascaretes. Les farmàcies han entregat 100.000 mascaretes protectores en una hora.
 • La Secció d’Educació de l’Ajuntament de Barberà del Vallès adreça consells senzills sobre com viure el dol en la infància, a través de l’experiència de la infermera referent en acompanyament a les malalties, el dol i final de vida de l’Hospital Universitari General de Catalunya, Xusa Serra Llanas. 
 • La Diputació de Barcelona posa en marxa l’”Estratègia ZerO” per treballar amb el sector turístic la nova estratègia turística de la Destinació Barcelona arran la crisis ocasionada pel Covid-19. L’objectiu és dinamitzar el sector turístic de les comarques barcelonines amb la suma d’idees i propostes del sector publicoprivat de cara a la promoció de l’oferta turística i la captació de la demanda als mercats de proximitat.
 • El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i The Ricky Rubio Foundation promouen la distribució de 2.500 llibres per als menors tutelars per la Generalitat, amb la col·laboració de Grup Enciclopèdia.

Dilluns,20 d’abril – 10:55h

 • Barberà del Vallès registra fins aquest dilluns 311 positius per Covid-19. De la totalitat dels tests efectuats, 290 han donat negatiu. Actualment la nostra ciutat té una de les taxes estandarditzades de casos de coronavirus més elevades de la comarca: 800 per cada 100.000 habitants. 
 • El Departament de Salut informa que a Catalunya fins ara hi ha hagut un total de 42.610 casos positius de coronavirus. D’altra banda, hi ha un total de 69.837 casos possibles d’infecció. Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalari, positiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 4.576 persones. Des de l’inici de l’epidèmia 3.063 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 1.127 i s’han donat 20.881 altes hospitalàries. A més, del nombre total de positius arreu del país, 6.615 són professionals sanitaris. Segons les dades de les funeràries, 8.273 persones han mort fins a dia d’avui amb la Covid-19 o com a sospitosos. 

 • Segons dades d’aquest diumenge, l’Hospital Taulí ha donat un total de 917 altes des de l’inici de la pandèmia. Actualment hi ha 272 pacients ingressats a planta, 55 a la UCI, i 52 a l’Hotel Verdi. Aquest cap de setmana també s’han registrat defuncions a l’Hospital de Sabadell amb 5 morts, arribant a la xifra total de morts des de l’inici de la pandèmia de 264. 
 • La Biblioteca Municipal Esteve Paluzie adapta la celebració del Sant Jordi a les circumstàncies actuals. Durant tota la setmana del 20 al 27 d’abril, es duran a terme diverses activitats per a totes les edats relacionades amb la literatura i la cultura amb la voluntat de mantenir viva la tradició i celebrar conjuntament el Sant Jordi. Podeu consultar totes les activitats aquí
 • Des del Programa Municipal per a la Gent Gran de l’Ajuntament de Barberà del Vallès organitzen un Sant Jordi virtual que permeti a la ciutadania gaudir d’aquesta diada. En els propers dies s’han previst un total de 7 activitats, en les quals es podrà participar des de casa i interactuar-hi compartint imatges i vídeos a les xarxes socials. Aquestes es poden consultar en el seu perfil de Facebook.

 • El Consell Comarcal del Vallès Occidental inicia la distribució de material sanitari a 11 residències de la comarca als municipis de Barberà del Vallès, Cerdanyola, Polinyà, Sant Quirze del Vallès, Sabadell, Terrassa i Viladecavalls. Es tracta de material que s’ha pogut realitzar gràcies a la tasca del Servei de suport a les iniciatives locals de fabricació de material sanitari activat des del Consell Comarcal i que ha permès detectar les necessitats de les residències i activar la fabricació en els Fab Lab de la comarca. 
 • A partir d’aquest dilluns, 20 d’abril, es poden recollir a les farmàcies catalanes el primer milió i mig de mascaretes, de la partida de 14 milions anunciada pel govern de la Generalitat. Les farmàcies, però, fan una crida a la responsabilitat ciutadana per evitar aglomeracions innecessàries. A cadascuna de les 3.227 farmàcies de Catalunya li correspondrà una partida inicial de 450 màscares. Cada ciutadà té assignada una màscara gratuïta amb la seva targeta sanitària, a través del sistema de recepta electrònica del CatSalut.

 • L’estat d’alarma redueix els residus en tot el territori metropolitàfins al nivell de l’any 1989, un 24% respecte al període immediatament anterior a l’estat d’alarma. Els dos motius principals d’aquesta disminució ràpida i sense precedents han estat el tancament d’activitats comercials, i el confinament de la població, que ha reduït la mobilitat i ha canviat els patrons de consum.

 • Les trucades al servei 900 900 120 contra la violència masclista s’incrementen un 60% en confinament. Entre el 16 de març i el 15 d’abril el servei ha augmentat el nombre d’atencions realitzades arribant a un total de 1.307.

Divendres, 17 d’abril – 14:40h

 • L’Ajuntament de Barberà del Vallès informa respecte la diada de Sant Jordi que els supermercats i botigues obertes només poden vendre alimentació i productes primera necessitat. Per tant, les floristeries, en qualitat de comerç minorista, han d’estar tancades al públic. Aquestes, però, sí poden efectuar vendes per internet o serveis similars, amb lliurament a domicili, i també poden adquirir les flors en els seus vivers de referència. En cap cas es permet la recollida de les roses a la floristeria ni tampoc en parada a l’aire lliure.
 • Els equips socioeducatius de la Roma i el Forat segueixen treballant per acompanyar adolescents i joves, oferint contingut d’interès i promovent activitats socioculturals. Cada dia a les 18h La Roma i El Forat dinamitzarant les tardes a través dels seus comptes d’Instagram: @joves.barbera i @adolescents.barbera. La programació ha estat adaptada per ser dinamitzada a través de les xarxes socials. L’oferta és diversa, ja que es poden trobar des de receptes de cuina fins a tallers de música o per aprendre a fer una bossa multiús. També una programació especial d’activitats pel 23 d’abril: un concurs de Microrelats confinats i una programació de Concerts Confinats en streaming.

 • Aquest dilluns, 20 d’abril, torna el mercadet setmanal. La ciutadania barberenca podrà apropar-se a comprar a les parades de fruites i verdures, sempre amb les corresponents mesures de seguretat. Així caldrà s’haurà de portar guants, mantenir la distància de seguretat entre les persones i esperar torn. A més, durant l’obertura del mercadet, es durà a terme un control d’assistència i accés amb tanques i personal de seguretat, per tal de respectar l’aforament indicat per la Generalitat de Catalunya. 

 • El Govern aprova una línia d’ajuts directes de 3,5 milions d’euros per donar suport a microempreses i professionals del sector turístic afectats per la COVID-19. La línia d’ajuts és de 2.500 euros per beneficiari i està adreçada a despeses corrents, com ara sous, lloguers, etc. Entre els requisits a complir es demana tenir un màxim de cinc persones treballadores abans de l’inici de la crisi de la COVID-19, destinades a l’àmbit turístic de l’activitat i tenir una facturació màxima de 500.000 € en el darrer exercici.


Divendres, 17 d’abril – 10:40h

 • L’Ajuntament de Barberà informa que durant l’estat d’alarma pel COVID-19 les fonts ubicades a la via pública només es poden utilitzar en cas de necessitat. Respecte a aquesta mesura, el consistori recorda que l’aigua d’aixeta és segura respecte del risc de transmissió del Covid-19 i continua sent potable. Aquestes restriccions només responen a l’ús públic de la instal·lació i no a la qualitat de l’aigua.

 • El Departament de Salut informa que a Catalunya fins ara hi ha hagut un total de 39.736 casos positius de coronavirus. D’altra banda, hi ha un total de 59.195 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas. Fins ara han mort a un centre hospitalari positiu de la Covid-19 o bé com a sospitós un total de 4.056 persones, 2.886  han estat ingressades de gravetat, actualment són 1.267, i s’han donat 18.724 altes hospitalàries. 
  A més, del nombre total de positius, 5.966 són professionals sanitaris. Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 5.616 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 7.146 són casos sospitosos.
 • El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies informa que fins ara s’han presentat a Catalunya 90.815 expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que afecten un total de 668.104 persones treballadores. Els ERTO per força major representen el 95% dels presentats, i afecten el 87,7% de les persones treballadores. Concretament el Vallès Occidental compta amb 9.655 expedients els quals afecten 85.068 persones.
 • El sindicat UGT denuncia que l’empresa concessionària dels menjadors escolars de Terrassa i Sabadell, Sehrs Food Areas, no ha complementat la nòmina dels seus 700 treballadors inclosos a l’ERTO presentat el passat 13 de març com marca el Reial decret de mesures urgents extraordinàries per fer front a l’impacte de la covid-19, que obliga les empreses de serveis essencials a garantir el sou dels seus treballadors durant la suspensió dels contractes. Això ha fet que a dia d’avui, després de rebre el sou dels 12 dies treballats al març, els 700 treballadors estiguin confinats a casa sense cobrar cap quantitat pels endarreriments a l’hora de pagar l’atur als afectats pels ERTO.
 • La generació de residus municipals a Catalunya ha caigut un 16,65%, durant el mes de confinament per la COVID-19, es a dir, s’han produït 242.000 tones. A l’àrea metropolitana de Barcelona aquesta disminució ha estat del 25%. La recollida selectiva ordinària (orgànica, paper i cartró, vidre, envasos lleugers) en el seu conjunt ha patit un decrement a Catalunya d’un 20% en relació a un mes normal. La fracció resta també ha caigut un 12%, mentre que a la regió metropolitana de Barcelona la reducció mitjana ha estat del 17,5%.
 • La Coordinadora Residències 5+1, que agrupa els familiars, i Marea Blanca acusen el Govern de no prendre les mesures suficients per protegir les persones que viuen a residències de Gent Gran. A través d’un comunicat sol·liciten que es facilitin EPI’s a les residències, la realització de test a les persones treballadores i el trasllat d’aquelles persones residents que donin positiu, tot i no necessitar hospitalització, a hotels o centres medicalitzats.

Dijous, 16 d’abril – 14:20h

 • Serveis Socials Municipals i la Policia Local de Barberà del Vallès posen en marxa un dispositiu per tal de conèixer l’estat i les necessitats de les persones majors de 85 anys que viuen a Barberà del Vallès. Totes les persones consultades es troben en bon estat de salut i compten amb suport familiar. A partir d’ara el seu seguiment es continuarà realitzant telefònicament des dels Serveis Socials Municipals.
 • El Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) realitza un manifest sobre la situació excepcional que estem vivint, en el qual s’expressen diferents reflexions.
 • CCOO i UGT denuncien que la plantilla de Correos és la de major índex de contagis per coronavirus del país després de la sanitària. Actualment s’han detectat més de 3.000 casos, 836 treballadors/es positius i gairebé 2.200 en quarantena a tot l’Estat.

Dijous, 16 d’abril – 10:50h

 • El Departament de Salut informa que fins ara hi ha hagut un total de 39.375 casos positius de coronavirus a Catalunya. D’altra banda, hi ha un total de 55.457 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas. Del total de casos acumulats, han mort a un centre hospitalari amb la Covid-19 un total de 3.855 persones, 2.798 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 1.307. A més, del nombre total de positius arreu del país, 5.712 són professionals sanitaris i 5.755 professionals de residències. Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 17.297 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19. Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 5.229 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 7.069 són casos sospitosos.
 • Des de l’inici de la pandèmia, 7.097 persones han mort a Catalunya per coronavirus, segons el nou recompte del Departament de Salut, que inclou les dades de les funeràries. D’aquests, 1810 han mort a una residència, 62 a un centre sociosanitari i 456 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per manca d’informació.
 • L’Hospital Parc Taulí de Sabadell redueix el nombre de pacients afectats amb coronavirus. Actualment hi ha 88 persones menys a planta que fa una setmana, es a dir, 302. A l’hotel Verdi hi ha 79 pacients, és a dir, més d’un 30 % menys que el dimecres passat. A la UCI 12 persones deixaven lliures els seus llits, deixant a 55 ingressades en aquest sector. Des de l’inici de la pandèmia han mort 248 persones a l’Hospital Taulí i  731 han estat donades d’alta.

 • La Diputació de Barcelona facilita que més de 20.000 empleats dels governs locals puguin teletreballar. Durant el confinament, l’ens supramunicipal està formant, a distància, a 13.500 empleats públics a través de 46 cursos actius i 217 recursos autoformatius. A més, la digitalització dels governs locals ha permès que, durant el primer mes de confinament s’hagin gestionat més de 23.000 documents electrònics mitjançant la plataforma SetDIBA.
 • L’AMB, juntament amb l’ATM, han repartit 2.000 mascaretes entre els taxistes. Les mascaretes que seran distribuïdes fins al proper 20 d’abril, són reutilitzables fins a 30 vegades. L’Institut Metropolità del Taxi autoritza també la instal·lació de mampares de seguretat provisionals.

Dimecres, 15 d’abril – 13:40h

 • El grup Ripollet Solidari ha repartit ja més de 8.000 mascaretes de tela cosides per persones voluntàries segons informa la Revista de Ripollet. Per la seva banda, CugatMedia publica que el projecte Mascaretes Solidàries Sant Cugat n’ha fabricat quasi 6.000,  107 bates, 13 pantalons i 53 gorros per repartir entre hospitals, casals d’avis i residències.
 • Fins al dia 13 d’abril, s’han comptabilitzat un total de 4.584 casos positius de tests PRC del coronavirus al Vallès Occidental, segons les últimes dades proporcionades pel Departament de Salut. L’evolució detallada de les xifres comarcals es pot consultar a la web de l’Observatori Comarcal.
 • El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies afirma que ha distribuit entre les residències 829.610 nous elements de protecció. Des del passat divendres fins avui, el Departament ha rebut més carregaments de la compra de material de prevenció per valor de 5 milions d’euros que va realitzar a la Xina.
 • El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) obre el Canal d’emergència cultural, un servei d’acompanyament especialitzat en la cerca de recursos durant la crisi de la Covid-19 a través d’un formulari online. La iniciativa, que farà assessorament laboral, fiscal, societari i social, s’afegeix al nou portal del Departament de Cultura anomenat ‘Pla de rescat’.

Dimecres, 15 d’abril – 10.40h

 • Aquest dimarts a la tarda la Policia Local de Barberà del Vallès va detenir un home, resident a Sabadell, per presumpte tràfic de drogues al carrer Nemesi Valls. Els fets van ocórrer quan una patrulla va observar un vehicle que va fer una estranya maniobra en adonar-se’n de la presència policial. Davant una actitud alterada i neguitosa, se’l va registrar i els agents van trobar 42 embolcalls de, presumptament, cocaïna, fet pel qual es va procedir a la seva detenció.
 • Aquest dimarts al vespre al carrer Poeta Maragall, ha estat detinguda una persona per delicte contra la salut pública. Agents dels Mossos d’Esquadra van procedir a identificar-lo en veure una actitud sospitosa de l’ara detingut vers l’indicatiu policial. Rere un escorcoll els agents van trobar 17 pastilles d’èxtasi, 2 peces d’haixix i embolcalls de cocaïna.
 • El Departament de Salut informa que en les últimes hores s’han confirmat 1.308 positius nous de coronavirus a Catalunya, fet que eleva la xifra total a 36.505. Fins ara han mort amb la Covid-19 un total de 3.756 persones, 2.789 han estat ingressades de gravetat i s’han donat 16.651 altes hospitalàries. A més, del nombre total de positius arreu del país, 5.656 són professionals sanitaris. 
 • El Servei Local de Teleassistència (STL) de la Diputació de Barcelona ha gestionat 141.525 trucades des de l’inici de la crisi. Actualment atén 90.200 persones en 310 municipis de la província de Barcelona. Per una altra banda, les unitats mòbils del servei han realitzat 8.600 mobilitzacions. I fins ara, 131 municipis han demanat tenir la nova línia 900, amb un total de 2.650 noves altes en aquest servei.
 • Voluntaris de l’ONG Open Arms s’han sumat aquesta setmana a les tasques d’atenció sanitària a les residències de gent gran de l’àrea Metropolitana Nord per afrontar la crisi del coronavirus. Així es dóna suport als equips d’infermers de l’ICS en els mètodes de testeig de la Covid-19, en el procés de sectorització en cas d’haver-hi un resident amb resultat positiu, així com en el corresponent seguiment de la persona infectada. Open Arms ha posat a disposició dels equips d’atenció primària una flota de 30 vehicles i 70 persones per donar suport a les pràcticament 200 residències que hi ha al Barcelonès Nord, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental on l’ICS hi realitza atenció primària.
 • El nou servei de recollida específica de residus a les residències de gent gran del Vallès Occidental ja arriba a 77 residències de 16 municipis de la comarca, entre els que es troba Barberà del Vallès. Els residus d’aquests equipaments es recullen i tracten de forma separada a la resta de residus municipals gràcies a l’establiment de tres noves rutes de recollida que s’han organitzat per tota la comarca des de Residus Vallès i en col·laboració amb els ajuntaments. 

 • L’AMB reobre el servei e-Bicibox amb noves mesures de seguretat i reprèn les tasques bàsiques als parcs i platges metropolitans. L’objectiu és facilitar els desplaçaments en bicicleta a les persones que han de sortir de casa necessàriament per motius autoritzats, com ara anar a treballar. Però, les persones usuàries hauran d’utilitzar guants de protecció obligatòriament per poder fer ús del servei.
 • El Departament de Cultura anuncia un primer paquet de mesures que aporta més de 31 milions al sector per contribuir a pal·liar l’afectació de l’aturada d’activitats. El nou web Pla de Rescat explica i actualitza les noves mesures, recull les demandes del sector i mostra amb dades l’evolució de l’impacte de la crisi de la Covid-19.
 • El Consell de Ministres amplia un mes el termini de pagament d’impostos tant a les pimes com a treballadors autònoms. L’executiu espanyol ha donat fins al 20 de maig per pagar l’IVA, l’IRPF i l’impost de societats, sempre que la facturació sigui inferior als 600.000 euros.
 • La festa de Sant Jordi se celebrarà el 23 de juliol. La Cambra del Llibre, que aplega diversos representants del sector editorial i el Gremi de Floristes, han anunciat la nova data aquest dimarts. En un comunicat, les dues associacions admeten que, en la data anunciada, encara caldrà mantenir distància social per la pandèmia del coronavirus i es comprometen a prendre les mesures oportunes.

Dimarts, 14 d’abril – 14.40h

 • Actualment Barberà del Vallès registra 213 positius per coronavirus, segons dades del Departament de Salut.
 • Els Mossos d’Esquadra van detenir dissabte a Barberà del Vallès un jove que venia droga a domicili fent-se passar per un repartidor de menjar preparat. Dos agents de paisà van veure com el suposat repartidor es va acostar a una noia a la porta d’un bloc de pisos i van intercambiar diners i cigarretes. Quan el “repartidor” va reprendre la marxa, la policia el va aturar i va comprovar que les cigarretes contenien cocaïna. Els dos agents també van constatar que la noia havia pagat 60 euros per l’entrega del paquet que li havia fet el jove. El noi va quedar arrestat per tràfic de drogues i també va ser denunciat per trencar el confinament. 
 • L’Oficina Comarcal d’Habitatge del Vallès Occidental incrementa el seguiment i el suport a persones i entitats en relació a les noves mesures sorgides per la Covid-19.

 • L’empresa Moventis fa arribar diverses recomanacions per a les persones usuàries del transport públic


Dimarts, 14 d’abril – 10.40h

 • L’estació de Renfe de Barberà del Vallès acollirà el repartiment de 10.000 mascaretes per aquelles persones treballadores que viatgen en transport públic. Aquestes s’estan donant a les andanes, una vegada validats els bitllets. 

 • Barberà del Vallès registra 140 positius per coronavirus, segons dades del Departament de Salut.
 • El Departament de Salut informa que en les últimes hores s’han confirmat 471 positius nous de coronavirus a Catalunya, fet que eleva la xifra total a 35.197. Fins ara han mort amb la Covid-19 un total de 3.666 persones, 2.775 persones han estat ingressades de gravetat i s’han donat 15.967 altes hospitalàries. A més, del nombre total de positius arreu del país, 5.504 són professionals sanitaris. Amb dates tancades a 13 d’abril, i segons la informació dels propis centres, hi ha 3.920 persones que viuen a residències de gent gran que tenen diagnòstic de coronavirus. A més, 1.214 residents estan hospitalitzats.

 • Els nens i nenes del Consell d’Infants realitzen diferents vídeos on, des de casa, recomanen i expliquen diverses activitats que es poden realitzar durant aquests dies.

                                 

 • El transport públic incrementa l’oferta a partir d’avui, 14 d’abril, davant la finalització de les restriccions excepcionals de mobilitat. Podeu consultar els nous horaris aquí.
 • El Consell de Relacions Laborals de Catalunya editat un document amb recomanacions per a empreses i persones treballadores sobre actuacions vinculades a les situacions que es puguin produir per l’efecte del coronavirus SARS-CoV-2. El text pot ser revisable en funció de l’evolució de la situació i ha estat treballat amb La Generalitat de Catalunya, els sindicats UGT i CCOO i les patronals Foment del Treball i Pimec.

 • L’equip de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) posa en marxa un servei per acompanyar en el procés de dol a les persones que han perdut un èsser estimat i ajudar a fer-lo d’una manera menys traumàtica. Tota la informació de com accedir a aquest servei completament gratuit es pot trobar aquí o a través del telèfon 900 100 036.

 • L’Oficina de Convivència i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Barberà del Vallès suspèn l’organització del Curs de Coneixements de la Societat Catalana i el Seu Marc Jurídic prevista per al proper 20 d’abril. Aquesta suspensió és temporal, una vegada finalitzat l’estat d’emergència, es comunicaran les noves dates.
 • La Diputació de Barcelona impulsa 26 accions al territori per a fer front a la crisi del Covid-19. Entre aquestes es troben accions per protegir els treballadors essencials, de col·laboració en la posada en marxa dels hospitals de campanya, de suport a l’habilitació d’hotels, teleassistència, reforç del Servei d’Atenció Domiciliària, entre altres. Podeu consultar totes les accions en la web de la Diputació de Barcelona.
 • Salut crea una aplicació per ajudar a la ciutadania en la gestió i la millora de la seva salut emocional en el context generat per la pandèmia de la Covid 19. L’aplicació permet avaluar l’estat emocional a través d’un test i un equip de psicòlegs del SEM donarà suport a les persones que ho necessitin. 
 • Jordi Masó Rahola, en la categoria en català i Ernesto Ortega Garrido, en castellà, han estat els guanyadors de la convocatòria del mes de març del Microconcurs de la Microbiblioteca.


Dijous, 9 d’abril – 14.55h

 • Des del Programa Municipal de Gent Gran posa a disposició de la ciutadania el telèfon 659.207.928 com a recurs per atendre els dubtes d’aquest col·lectiu. Alhora a través de la seva pàgina a Facebook s’està fent arribar informació de mesures i recomanacions sobre la situació actual del COVID-19, divulgació d’activitats per a realitzar des de casa i informació que es consideri d’interès per a la gent gran.

 • El Servei Local d’Ocupació de l’Ajuntament de Barberà del Vallès posa en funcionament la plataforma digital LocalTec, un espai de formació en tecnologia adreçada a les empreses, entitats, comerços i ciutadania de Barberà del Vallès. El nou servei consisteix en un recull de vídeo-cursos amb la finalitat de millorar la competitivitat de negocis i entitats.
 • L’Oficina del Dret a l’Habitatge habilita un servei per atendre aquelles persones que es puguin trobar en risc d’impagament o de pèrdua del seu habitatge per situacions derivades de la conjuntura actual provocada pel COVID-19. Aquest servei es presta únicament per via telefònica ( 93 719 41 20, de 9 a 14 hores de dilluns a divendres ) i per correu electrònic (oficinahabitatge@habitatge-bdv.cat).
 • El Govern de l’estat ha posat en marxa l’assistent conversacional Hispabot-Covid19, que funciona a través de WhatsApp. Es tracta d’un canal de consulta automàtic que utilitza la intel·ligència artificial i el llenguatge natural per respondre a les inquietuds de la ciutadania sobre el COVID-19 amb informació oficial, precisa i actualitzada. Per a utilitzar aquest servei, cal guardar el número +34 600 802 802 en els contactes del telèfon i escriure la paraula “hola” en un missatge per iniciar la conversa. A continuació, el servei dóna la benvinguda i detalla els temes sobre els quals pot donar informació.
 • El Servei de Cooperació Internacional de l’AMB engega un nou projecte d’emergència a l’illa de Lesbos arran la crisi del Covid-19. L’arribada de la COVID-19 als camps i assentaments de persones refugiades està complicant més la situació, ja que estan superhabitats i tampoc no tenen ni les condicions ni els recursos que caldrien per fer front a la pandèmia. El nou projecte, que es farà conjuntament amb l’ONG Lesvos Solidarity i al qual l’AMB aportarà 150.000 euros, pretén donar resposta a les greus circumstàncies que conflueixen en aquesta illa del mar Egeu, amb l’objectiu de contribuir a garantir el dret a la salut i a la protecció de la població refugiada a Lesbos.

Dijous, 9 d’abril – 10.15h

 • A data de 8 d’abril, Barberà del Vallès registra 134 positius per coronavirus, segons dades del Departament de Salut. 
 • El Departament de Salut informa que en les últimes hores s’han confirmat 1.396 positius nous de coronavirus a Catalunya, fet que eleva la xifra total a 31.043. Fins aquest dimecres a la nit han mort amb la Covid-19 un total de 3.148 persones, 2.507 persones han estat ingressades de gravetat i s’han donat 13.063 altes hospitalàries. A més, del total de positius, 5.020 són professionals sanitaris. Per una altra banda, hi ha 2.374 persones que viuen a residències de gent gran que tenen diagnòstic de coronavirus. A més, 737 residents estan hospitalitzats. Des del 15 de març, han mort per coronavirus 1.178 persones residents, segons han informat els mateixos centres.

 • Es confirmen 50 ERTOs més al Vallès Occidental que fan arribar la xifra total de persones treballadores afectades a 80.813. A Catalunya s’han produït 1.458 expedients més respecte al 7 d’abril, el que suposa l’afectació de 10.676 persones més. La xifra total arreu del territori arriba als 636.032 treballadors.
 • El servei d’atenció a dones en situació de violència masclista de Treball, Afers Socials i Famílies n’ha atès telemàticament 2.088 des que va començar el confinament. L’equip professional també han atès telemàticament 275 fills i filles de dones en situació de violència masclista, i s’han realitzat 198 atencions d’urgència presencials.
 • El pagament de les tarifes del transport públic es restitueix a partir d’aquesta mitjanit. En finalitzar la restricció de mobilitat per als sectors no essencials, el Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità ha decidit finalitzar el període de suspensió de les tarifes integrades.
 • L’AMB recull en un únic espai web més de 350 recursos socials i econòmics disponibles a la metròpolis de Barcelona per lluitar contra les conseqüències de la COVID-19.
 • El Parc Taulí posa en marxa diversos mitjans per a que la ciutadania pugui fer donacions a l’equipament sanitari. A través d’una pàgina web es poden fer aportacions a través de targeta de crèdit, PayPal o una transferència al compte ES02 2100 1156 5202 0006 2348 indicant l’assumpte COVID-19. El mateix hospital indica que manca “material de protecció, dispositius mèdics i equipaments”. Els diners recaptats es destinaran a “l’abordatge de la infecció per Coronavirus SARS-CoV-2 en l’atenció als pacients i als seus familiars, atenent a les necessitats i prioritats identificades en aquesta situació excepcional”. 

Dimecres, 8 d’abril – 15.40h

 • El CAP Barberà obrirà de 8 a 20 h el Divendres Sant i el Dilluns de Pasqua. Des de la Direcció de l’Atenció Primària de la Metropolitana Nord s’ha pres la decisió pergarantir la cartera pròpia de primària i evitar possibles acumulacions que es podrien donar per tractar-se de quatre dies festius seguits.
 • La UME du a terme les tasques de desinfecció a les residències Ballesol, La Romànica i Santa Maria, totes elles de Barberà del Vallès.
 • La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Barberà del Vallès ofereix diversos serveis de suport als i les joves, on assesorar-los en àmbits com estudis, fomació i àmbit laboral i salut. 
 • El mercat comarcal Mercavallès realitza periòdicament tasques de desinfecció per a garantir l’abastiment alimentari de producte fresc als comerços de la comarca. A més, també s’han extremat les mesures de seguretat per les persones que treballen al mercat.

Dimecres, 8 d’abril – 10.35h

 • L’empresa municipal Serveis i Aigües de Barberà S.A. (SABEMSA) ha elaborat tota una sèrie d’ajuts a diversos col·lectius que se sumen a les bonificacions ja existents en els rebuts del consum d’aigua. Així s’han establert noves mesures per ajuts a pimes i persones treballadores autònomes:
  • Congelació de les factures emeses per la companyia d’aigua, mentre sigui vigent l’estat d’alarma. 

  • Establiment de pla individualitzat de finançament de les esmentades factures, sense interessos, un cop finalitzi l’estat d’alarma i fins a un màxim de 6 mesos. 

 • Fins el día 6 d’abril s’han comptabilitzat un total de 3.999 casos positius de tests PRC a les ABS del Vallès Occidental, segons les dades proporcionades pel Departament de Salut. Sant Quirze del Vallès, amb 96,9 casos per cada 10.000 habitants, i Ca n’Oriac a Sabadell, amb 89,2, són les àrees amb major incidència de coronavirus a la comarca i Catalunya, segons les dades publicades pel Departament de Salut.s autònomes.
 • El Departament de Salut informa que en les últimes hores s’han confirmat 1.324 positius nous de coronavirus a Catalunya, fet que eleva la xifra total a 29.647. Del total de casos acumulats, fins ara han mort amb la Covid-19 un total de 3.041 persones, 133 en les darreres 24 hores. Des de l’inici de l’epidèmia fins ara, un total de 2.442 persones han estat ingressades de gravetat, 12.250 s’han donat d’alta hospitalaria i 4.603 del total de positiu arreu del territori són professionals sanitaris. A més, 1.906 persones que viuen a residències de gent gran tenen diagnòstic de coronavirus. Aquestes persones estan aïllades. 448 residents estan hospitalitzats.
 • El Govern acorda encarregar un informe a l’investigardor Oriol Mitjà que serveixi de base per implementar l’estratègia que permetrà valorar les mesures de salut pública i d’altres necessàries per controlar la infecció en la població i recuperar l’activitat social i econòmica després de la situació de confinament.
 • La conselleria de Salut tanca 46 centres d’Atenció Primària i 462 consultoris amb l’objectiu de crear “nous circuits”, concentrar punts d’atenció primària i prioritzar l’atenció més urgent. Això representa el 15% i el 75% de total, respectivament.
 • El respirador Leitat 1 rep l’aprovació de l’Agència Espanyola de Medicaments per començar l’estudi clínic amb pacients. Els seus promotors, que preveuen fabricar-ne entre 50 i 100 unitats diàries, ja han començat amb èxit l’assaig clínic amb deu pacients de cinc hospitals. Aquest és un projecte del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, HP i Leitat juntament amb CatSalut, mitjançant el Consorci Sanitari de Terrassa i l’Hospital Parc Taulí de Sabadell.
 • El govern espanyol farà el test ràpid a 30.000 famílies per determinar l’expansió del virus. L’objectiu és conèixer les vertaderes dimensions de la pandèmia i l’estat immunitari de la població, per poder planificar les mesures i el desconfinament.
 • El Govern espanyol autoritzarà l’activitat dels treballadors no essencials a partir del dilluns 13 d’abril. Així ho ha decidit el Consell de Ministres en una reunió extraordinària per abordar l’emergència sanitària del coronavirus.

Dimarts, 7 d’abril – 14.52h

 • L’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, dóna resposta a la carta enviada pel president de la Generalitat, Quim Torra, a tots els municipis catalans. En aquesta, Garcés sol·licita la unitat de totes les administracions per a fer front a la crisi sanitària. Alhora l’edil insta a Torra a no ” patrimonialitzar les iniciatives i menystenir les alienes”. I, alhora, l’alcalde demana augmentar els recursos: “Calen recursos, eines i instruments per actuar en el present i ens caldran recursos, eines i instruments per treballar en el futur. I de res ens serveix ara queixar-nos de les retallades de recursos patides en els darrers anys. En algun moment tothom haurà de fer una reflexió pública i entomar les responsabilitats“.
 • Les projeccions del Docs Barcelona del mes a Barberà del Vallès es reprendran al setembre. A causa de la incertesa de l’evolució del COVID-19, el Festival DocsBarcelona canvia el seu format. Així, la 23a edició de Docs Barcelona serà una edició online, i tindrà lloc en les mateixes dates originalment previstes, del 20 al 30 de maig de 2020. 
 • L’Hospital Parc Taulí rep 1.000 tests ràpids de detecció del coronavirus enviats pel Ministeri de Sanitat del govern espanyol.
 • La Diputació de Barcelona ofereix suport telemàtic als ajuntaments en mediació ciutadana durant aquesta etapa excepcional.. L’objectiu és rebaixar la tensió, el malestar i acompanyar a la ciutadania en la gestió d’aquest procés excepcional. La tipologia de casos que s’atenen són conflictes o divergències en la convivència veïnal i familiar. Per sol·licitar-lo, la ciutadania s’ha de posar en contacte telefònic o per e-mail amb el seu ajuntament.

Dimarts, 7 d’abril – 10.15h

 • A data de 6 d’abril, Barberà del Vallès registra 131 positius per coronavirus, segons Dades del Departament de Salut. 
 • El Departament de Salut informa que en les últimes hores s’han confirmat 1.499 positius nous de coronavirus a Catalunya, fet que eleva la xifra total a 28.323. Fins ara han mort amb la Covid-19 un total de 2.908 persones, un total de 2.391 han estat ingressades de gravetat i 10.738 han estat donades d’alta als hospitals. A més, del nombre total de positius, 4.345 són professionals sanitaris.
 • El Departament de Salut, i la Direcció General de l’Autonomia Personal i la Discapacitat, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies publiquen noves directrius respecte el retorn voluntari al seu domicili de les persones que viuen en centres residencials.  L’entorn familiar de la persona resident pot sol·licitar el retorn temporal i voluntari al seu domicili si la persona que viu en un centre residencial roman estable i sense símptomes associats a la COVID-19, i vulgui tornar de forma voluntària al domicili familiar. Aquest retorn es podrà fer sense necessitat de prova diagnòstica, però amb la indicació expressa de fer aïllament durant 14 dies al domicili.

 • El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies informa que fins ara s’han presentat a Catalunya 83.943 expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que afecten un total de 619.681 persones treballadores. Concretament a la demarcació de Barcelona s’han produit 83.943 expedients, en els quals s’han vist afectades 485.721 persones. 
 • Treball, Afers Socials i Famílies ha obert més d’una desena d’albergs de la seva xarxa (Xanascat) i altres espais com a equipaments d’urgència per la crisi sanitària de la Covid-19. Aquests ofereixen un espai de descans i aïllament a professionals de residències de gent gran, acullen a infants amb familiars malalts, i de moment, allotgen a més de 70 persones de col·lectius vulnerables.
 • La residència Assís de Sant Quirze del Vallès suma 16 morts i 43 positius de coronavirus. A Sant Cugat, les residències de gent gran de la ciutat compten amb 123 persones aïllades i ja han mort 33.
 • El respirador de campanya Leitat1 ha funcionat correctament en les primeres proves realitzades amb pacients a la UCI de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell i es distribuirà imminentment a diversos hospitals de Catalunya. En poc més d’una setmana, el disseny del respirador, fruit de l’aliança entre el Consorci de la Zona Franca (CZFB), HP i Leitat (Tecnio),al costat del CatSalut, a través del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, és completament funcional. Un cop obtingut el suport de les autoritats sanitàries, s’accelerarà la producció que es concentrarà i s’acoblarà a les instal·lacions de la Fundació Cares.
 • La Marea Blanca, la plataforma en defensa de la sanitat pública, crida a penjar llençols i pancartes contra la privatització de la sanitat en el Dia Mundial de la Salut. Aquesta iniciativa forma part d’una campanya de 160 entitats europees (EUHealthNetwork i phmeurope) i coordinada sota el lema “Escampa la solidaritat, no el virus”, se suma a l’habitual aplaudiment al personal sanitari i de serveis que es fa cada vespre a les 20 h, ja que la plataforma proposa no despenjar els llençols o pancartes fins que s’aixequi el confinament. L’entitat, a més, també ofereix durant el dia d’avui un programa en directe a través de You Tube amb entrevistes a professionals de la sanitats des de les 9h i fins les 18h.
 •  


Dilluns, 6 d’abril – 15.00h

 • L’Ajuntament de Barberà informa que respecte al nou criteri de Protecció Civil vers l’autorització d’anar als horts per collir productes d’autoabastament, al nostre municipi no s’obrirà l’horta municipal fins demà dimarts, ja que segons el consistori és prudencial acabar d’elaborar un informe sobre les condicions d’accés per evitar contagis per COVID-19. Així la nova normativa estipula:

  – Només traslladar-se a l’horta en cas de necessitat.
  – Planificar la feina a casa.
  – Anar només a fer collita. Es recomana ajornar la resta de feines
  – Passar el mínim temps imprescindible.
  – Anar-hi individualment, no es pot anar acompanyat ni per cap menor ni cap altre adult.
  – En cas d’anar-hi seguir les mesures de protecció i higiene establertes: Si s’utilitza màscara i guants, no relaxar la resta de mesures; mantenir la distància de 2 metres amb altres persones; portar solució alcohòlica del 60-70% d’alcohol i higienitzar-se les mans sovint.
  No es poden utilitzar els banys. Eviteu utilitzar les piques, taules i altres zones comunitàries.
  – Les persones que comparteixen magatzem hauran d’anar amb especial cura al respectar les normes abans esmentades.
  – Si es detecta un contenidor ple o es té alguna altra informació, cal trucar al 937297171.

 • A Barberà del Vallès es dóna impuls a la iniciativa ciutadana #compartimwifi. Aquesta campanya consisteix en detectar si hi ha infants a l’edifici que no tinguin xarxa wifi i obrir la connexió durant l’horari de 10h a 14h. D’aquesta manera, es poden descarregar tasques escolars i comprovar correus escolars. Es tracta de deixar un avís a l’ascensor o a la porteria, i activar la iniciativa #compartimwifi.
 • Residus Vallès posa a l’abast de les famílies i les escoles vídeos divulgatius i de sensibilització sobre la gestió de residus amb activitats per fer a casa. Aquest material està disponible al Canal de You Tube @residusvalles i s’anirà ampliant els propers dies.
 • La Diputació de Barcelona rep una nova partida de material sanitari per protegir el personal de serveis essencials. Concretament l’ens supramunicipal ha rebut 200.000 mascaretes, 10.000 granotes, 1.000 ulleres i 200.000 guants. Aquest material es repartirà entre el personal dels serveis essencials dels municipis de Barcelona i dels serveis bàsics que presta la Diputació.

Dilluns, 6 d’abril – 10.45h

 • L’exèrcit ha fet tasques de desinfecció a les residències de gent gran Ballesol i Sophos i la Comissaria de la Policial Local on s’han detectat positius per COVID-19. Segons informa l’Ajuntament, es tracta d’una acció, duta a terme el diumenge 5 d’abril, coordinada amb la Generalitat de Catalunya, el servei veterinari del Govern Militar de Barcelona i l’Ajuntament de Barberà del Vallès,  emmarcada en l’Operació Balmis.

 • L’Hospital Parc Taulí podria multiplicar per 10 la seva capacitat de llits d’UCI per atendre els pacients més crítics davant la pandèmia per Coronavirus SARS-CoV-2, segons una nota de premsa de la Corporació Sanitària. Actualment, el Parc Taulí gairebé ja ha quasi triplicat la seva capacitat de llits d’UCI: dels 31 llits que habitualment té assignats la Unitat d’UCI i Semicrítics, amb 17 i 14 llits, respectivament, s’ha arribat a ampliar als 85 llits d’UCI disponibles a hores d’ara.
 • El Departament de Salut informa que les darreres 24 hores s’han confirmat 792 nous positius de coronavirus a Catalunya. El total de persones afectades s’ha situat en 26.824. Des de l’inici de la pandemia s’han produit 2.670 morts i s’han comptabilitzat 10.088 altes hospitalàries.
 • Segons el Department de Salut, 4.144 professionals de la sanitat estan afectats per la Covid-19. També ho estan 1.631 persones que viuen a residències de Gent gran amb dades del 5 d’abril del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. 283 persones residents estan hospitalitzades i hi ha 216 residències catalanes amb positius confirmats. Fins al moment han mort 702 persones residents.
 • El Consell Comarcal del Vallès Occidental posposa el cobrament del segon rebut del servei de Transport Escolar. És un rebut que correspon a gener, febrer i març que es cobrarà a inicis de juny. 
 • Canvi en el criteri de la prohibició d’anar a l’hort d’autoabastiment si és fora del domicili: es podran collir productes necessaris per la subsistència, excloent els horts situats a segones residències.
 • El Departament d’Educació posa en obert els continguts i recursos educatius de l’Institut Obert de Catalunya.
 • La Generalitat activa ConfinApp, una aplicació per gestionar amb la ciutadania les seves necessitats durant l’etapa del confinament i postconfinament.

Divendres, 3 d’abril – 14.30h

 • La Diputació de Barcelona posa en marxa un Servei telefònic d’Atenció psicològica adreçat al personal municipal. El servei es dirigeix a tots els treballadors que estan en contacte directe amb la ciutadania amb la finalitat d’escoltar, acompanyar i reduir l’estrès provocats per aquesta etapa d’emergència.
 • A partir de dilluns es podrà sol·licitar l’ajut extraordinari per a les persones treballadores autònomes afectades econòmicament per la crisi sanitària de la Covid-19. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destina 7,5 milions d’euros a aquesta prestació, que preveu que beneficiï més de 4.000 persones treballadores per compte propi.

Divendres, 3 d’abril – 10.45h

 • Barberà compta amb 103 casos positius per Covid-19, el que significa una taxa de 334,2 per cada 100.000 habitants. El Departament de Salut informa que en les últimes hores s’han confirmat 1.656 positius nous a Catalunya, fet que eleva la xifra total a 23.460. Del total de casos acumulats, fins ara han mort un total de 2.335 persones. Pel que fa al nombre total d’afectats pel coronavirus a Catalunya, un total de 2.053 persones estan greus. A més, del nombre total d’afectats arreu del país, 3.702 són professionals sanitaris.
 • S’inicien tasques de desinfecció a l’interior de les residències de gent gran Sophos i Ballesol de Barberà del Vallès. Aquestes s’estan duent a terme a càrrec d’un empresa especialitzada contractada per la Generalitat de Catalunya a petició de l’Ajuntament de Barberà del Vallès.
 • Continuen les tasques de neteja i desinfecció al Mercat Municipal 11 de Setembre. Concretament s’està netejant amb lleixiu els punts calents de l’equipament com són: poms de portes, baranes, papereres, carros i cistells, ascensors, interruptors, bancs, aixetes, saboneres i banys. 
 • El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies informa que, segons dades d’aquest dijous, hi ha 1.221 persones que viuen a residències de gent gran amb diagnòstic de coronavirus. Aquestes estan aïllades i la seva atenció segueix els protocols marcats pel Departament de Salut. A més, 239 residents estan hospitalitzats. Pel que fa al personal, 3.702 persones estan aïllades o tenen simptomatologia, d’un total de més de 75.000. A més, durant el mes de març, a les residències catalanes han mort 511 persones per coronavirus.
 • L’Hospital Parc Taulí habilita una de les noves plantes del servei d’Urgències per a pacients aguts de coronavirus. La planta s’anirà omplint mitjançant les necessitats ho requereixin i no es descarta habilitar també la segona planta.
 • La Diputació de Barcelona posa a disposició de la ciutadania recursos online en educació, joventut i esports per fer front al confinament. A través de les xarxes socials Facebook i Twitter s’està oferint diàriament materials i recursos especialment per a infants i joves, famílies i gent gran.

Dijous, 2 d’abril – 14.30h

 • Barberà del Vallès augmenta el seu índex d’atur en 112 persones aquest mes de març del 2020. Actualment la nostra ciutat compta amb 1.808 persones sense feina. A Espanya l’atur registrat s’ha incrementat en 302.365 persones i a Catalunya ho ha fet en 21.833. El nombre d’afiliats a la Seguretat Social ha baixat a Espanya des del 13 de març en 834.000 persones.
 • L’Ajuntament de Barberà del Vallès supèn l’Aplec del Pa que havia de celebrar-se el dilluns 13 d’abril donada la crisi sanitària.
 • El Teatre Municipal Cooperativa informa, a través d’un comunicat, de la suspensió temporal de totes les activitats i la venda de localitats dels espectacles programats pel teatre. En aquests moments s’està “treballant per a la reprogramació de les  activitats en la mesura que l’acord amb les companyies sigui possible”. Respecte a les “operacions de taquilla, s’establiran  formules de reintegrament dels imports per a aquelles persones que ho desitgin“. Les entrades continuaran sent vàlides per a tots aquells espectacles finalment puguin ser reprogramats en noves dates.
 • L’empresa Moventis informa de noves reestructuracions d’horaris en dies feiners en les diferents línies que paren a Barberà del Vallès a partir d’aquest dijous 2 d’abril.

Dijous, 2 d’abril – 11.35h

 • L’Ajuntament de Barberà s’adhereix a la campanya de celebració del Dia Mundial Conscienciació sobre l’Autisme i anima a tota la població a il·luminar les terrasses, balcons o finestres a les 9 d’aquest vespre com a mostra de solidaritat amb les persones amb autisme, les seves famílies i les persones que els atenen durant aquesta crisi sanitària del Covid-19.

 • El Departament de Salut informa que en les últimes hores s’han confirmat 1.813 positius nous de coronavirus SARS-Cov-2 a Catalunya, fet que eleva la xifra total a 21.804. Dels casos acumulats, fins ara han mort amb la Covid-19 un total de 2.093 persones. Pel que fa al nombre total d’afectats pel coronavirus a Catalunya, un total de 1.855 persones estan greus. A més, del nombre total d’afectats arreu del territori, 3.468 són professionals sanitaris.
 • Segons el Departament d’Afers Socials informa que dels 64.093 residents en centres de gent gran d’arreu de Catalunya, 830 han donat positiu en coronavirus i 362 han mort. 189 dels casos han hagut de traslladar-se a hospitals. I actualment arreu del territori hi ha 158 centres amb casos positius i 317 amb persones amb simptomatologia sobre un total de 1.073 residències. Dels més de 75.000 professionals que hi treballen, n’hi ha 3.184 aïllats.
 • El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Salut poden en marxa el “Pla Clínica Social” per reubicar en clíniques mútues de treball persones que viuen a residències de gent gran i presenten simptomatologia de la Covid-19. En la primera fase del pla, amb FREMAP i Copèrnic, s’han habilitat 123 places.
 • Els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Oficina de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Barberà del  Vallès continuen fent atenció. A causa del confinament de la població, aquesta es realitza via telefònica o per videotrucada. El telèfon de contacte és el 93 729 71 71 (Ext. 221), de dilluns a divendres de 9 a 14h, i el l’adreça de correu electrònic, siad@bdv.cat.
 • El Consell Comarcal del Vallès Occidental activa un servei de suport a les iniciatives locals per a la producció de material sanitari. En col·laboració amb el centre tecnològic LEITAT s’ajudarà a aquestes propostes locals divulgant la informació, cercant els recursos i matèries primeres que necessiten o resolent altres qüestions logístiques que puguin tenir.
 • La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) dóna per finalitzada la docència presencial del segon semestre d’aquest curs i acorda que tota l’activitat docent pendent continuarà en forma virtual. L’objectiu és restringir al màxim la presència al campus de tothom, habilitant tots els mecanismes necessaris per al manteniment dels serveis essencials i per a que el personal de la universitat pugui fer les tasques més imprescindibles.
 • El Departament d’Educació ajorna la convocatòria d’oposicions docents al proper mes de setembre.  La convocatòria es manté dins l’any 2020 i les persones seleccionades seran nomenades funcionaris en pràctiques al setembre de l’any 2021, tal com estava previst.

Dimecres, 1 d’abril – 15.00h

 • La Diputació de Barcelona ha iniciat el repartiment d’una primera remesa de kits de detecció ràpida de la COVID-19, que han estat validats per l’Hospital de Bellvitge i l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell per tal de garantir la seva fiabilitat. Segons fonts municipals, Barberà del Vallès en rebrà 75 els quals seran gestionats pel Centre d’Atenció Primària del municipi. Els tests s’han començat a distribuir als ajuntaments de la demarcació per a la gestió i prevenció de riscos en els col·lectius de treballadors i treballadores municipals dels serveis essencials com són: policia local, serveis d’atenció domiciliària, brigades de neteja, personal funerari i protecció civil.
 • Els mercats municipals com el Barberà del Vallès han vist augmentades les seves vendes online un 267%. Concretament la botiga online del Mercat Municipal 11 de Setembre ha vist augmentades les seves comandes de 8 o 9 a la setmana a gairebé 150 la setmana passada. Les comandes són recollides pels drivers, equipats degudament amb guants i mascareta, i són repartides dos cops al dia, quatre dies a la setmana.
 • L’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona informa de l’estat de gestió i ajornament dels terminis dels tributs municipals. Podeu consultar els nous terminis aquí.
 • Els Mossos d’Esquadra intensifiquen els patrullatges al voltant dels establiments de serveis essencials. Així, augmentarà la presència policial en aquest tipus de comerços que obren aquests dies arreu de Catalunya, sobretot durant l’horari d’obertura i tancament. A més, també s’incrementaran els contactes amb les persones propietàries i treballadores per establir un canal de comunicació i donar-los consells de seguretat.

Dimecres, 1 d’abril – 11.30h

 • La comissió de seguiment virtual de la Covid-19 a Barberà del Vallès, conformada pels i les portaveus dels diferents grups municipals i l’alcalde de Barberà, Xavier Garcès adopta una sèrie de mesures per a fer front a la crisi sanitària:
  • Habilitar una partida econòmica d’1M d’euros per fer front a les despeses extraordinàries de manera urgent.
  • No cobrar els serveis no prestats i ajornar els impostos locals.
  • Renunciar a l’assignació econòmica dels grups municipals, en el percentatge que consideri cada grup, per crear un fons obert a aportacions voluntàries.
  • Comprar i realitzar tests de la Covid-19 amb caràcter urgent al personal municipal, inclosos els treballadors i treballadores subcontractats, començant per aquells més exposats.
  • Exigir a les empreses adjudicatàries de serveis públics una corresponsabilitat en la gestió i la protecció de persones treballadores i usuàries davant la Covid-19.
  • Identificar i comprovar periòdicament l’estat de salut de les persones més vulnerables del municipi.
  • Garantir la desinfecció dels espais més transitats o més vulnerables davant els contagis
 • La majoria dels ajuntaments del Vallès Occidental, entre els que es troba el de Barberà del Vallès, demanen a través del Consell Comarcal, ajuda urgent per a la desinfecció interior de les residències de la comarca. A través d’una carta adreçada al conseller de Treball, Afers socials i Família, Chakir El Homrani, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, sol·licita que es prenguin les mesures per poder desinfectar les residències de gent gran amb urgència per minvar el perill d’un contagi massiu per la Covid-19.
 • El Consell de Ministres aprova noves mesures per ampliar l’Escut Social enfront del coronavirus. Entre aquestes mesures es troba:
  • La suspensió de tots els desnonaments sense alternativa residencial, l’ampliació de la moratòria de les hipoteques, la prohibició del tall de subministraments de qualsevol tipus a l’habitatge habitual mentre duri l’estat d’alarma.
  • Creació d’un subsidi per a les persones treballadores de la llar.
  • Creació d’un subsidi extraordinari per atur destinat a les persones treballadores temporals, contracte de les quals va finalitzar rere la declaració de l’estat d’alarma.
  • Es garantitzen com a serveis essencials els serveis d’atenció a les víctimes d’explotació sexual.
  • Es garantitza l’alternativa residencial segura per a les víctimes de violència masclista.
  • Es garantitza el compliment de les mesures cautelars i penes de prohibició d’apropament en matèria de violència de gènere.
  • S’habiliten els mecanismes perquè ajuntaments i CCAA puguin destinar l’execució dels Fons del Pacte d’Estat per a la violència de gènere.
  • Es restringeix la publicitat dels jocs online.
  • Moratòria de pagament de crèdits al consum per a persones en vulnerabilitat econòmica
  • En el cas de viatges combinats cancel·lats, possibilitat d’un bo per a ser usat en un any per la persona consumidora.
 • El Sindicat de Llogaters i la resta d’organitzacions que impulsen la campanya per la suspensió dels lloguers per la crisi de la Covid-19 consideren insuficients les mesures del Govern espanyol aprovades aquest dimarts. Valoren positivament la suspensió dels desnonaments i la pròrroga automàtica dels contractes durant els propers 6 mesos, però rebutgen el sistema de microcrèdits i consideren que es protegeix més els arrendadors que els llogaters.
 • L’AMB posa en marxa ajuts especials per a pimes, autònoms i ciutadania per al pagament del rebut de l’aigua. El nou paquet de bonificacions està destinat a empreses amb menys de 50 treballadors i amb un volum de negoci inferior als 8 milions d’euros anuals, així com a treballadors autònoms. Aquest es basa en dues línies d’actuacions: la congelació de les factures emeses per la companyia d’aigua i l’establiment d’un pla personalitzat de finançament de les esmentades factures. Per una altra banda, les famílies que a causa de la crisi actual redueixin els ingressos poden disposar de la tarifa social de l’aigua.
 • L’ATM acorda la suspensió temporal del pagament del transport públic de l’àrea de Barcelona per activitats i serveis essencials des del proper 2 d’abril fins el 9 del mateix mes. 
 • La PAU de juny, fixada inicialment del 9 a l’11 de juny, finalment tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de juliol. La Prova d’Accés a la Universitat per a més grans de 25/45 anys, que s’havia de dur a terme el 18 i 25 d’abril,  es posposa fins al juny, concretament la fase general es durà a terme el 20 de juny i l’específica, el 27 de juny. I la convocatòria ordinària de les Proves d’Aptitud Personal (PAP) per accedir als Graus en Educació Infantil i en Educació Primària, que havia de celebrar-se el 25 d’abril, es programa per al 19 de juny.

Dimarts, 31 de març – 15.30h

 • El Servei Municipal de Mediació i Convivència, amb el suport de Diputació de Barcelona, posa en marxa, una línia telefònica d’atenció comunitària, mediadora i de suport a la ciutadania i a les comunitats veïnals amb problemes de convivència arran del confinament. L’objectiu és ajudar a desescalar el conflicte i la tensió emocional, donant suport a la regulació emocional i la millora de la convivència. El número de telèfon habilitat és el 602248761, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores. Fora d’aquest horari, es pot contactar amb el servei a través del correu electrònic mediacio@bdv.cat.
 • L’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) continua atenent a persones amb la malaltia, famílies i cuidadores a través d’eines com la vídeo-consulta, el telèfon i el consultori online. Les persones interessades en contactar ho poden fer a través del telèfon Infocáncer 900 100 036, que funciona els 365 dies de l’any durant les 24 hores del dia. A més es pot trucar també a Espai BCN (93 200 20 99) o a Punt Granollers (931 190 074).
 • La Diputació de Barcelona transferirà els pròxims dies 50 milions d’euros a l’Organisme de Gestió Tributària per a bestretes als ajuntaments de la província, així com els seus avançaments. Amb aquesta primera injecció, la Diputació vol fer front a la situació a què es veuen abocats els ajuntaments, arran de la suspensió fins a nou avís del cobrament dels tributs.
 • L’EAB-CUP ha emès un comunicat per a reivindicar la protecció dels sous de les persones treballadores als serveis municipals externalitzats. En aquest es sol·licita evitar la suspensió de contractes dels serveis externalitzats. A més, comuniquen la incertesa de treballadors i treballadores d’aquests serveis davant un possible escenari d’inestabilitat salarial, manifesten la inseguretat del compliment del Reial Decret Llei 8/2020 i insten a l’Ajuntament de Barberà a encarar seriosament la remunicipalització d’aquests serveis.

Dimarts, 31 de març – 11.00h

 • Segons dades facilitades pel Departament de Salut fins aquest dimarts s’han dut a terme 162 proves de diagnòstic de coronavirus a ciutadania de Barberà del Vallès, de les quals 79 han donat resultat positiu. A més, en les últimes hores s’han confirmat 2.616 positius nous de coronavirus SARS-Cov-2 a Catalunya, fet que eleva la xifra total a 18.773. Del total de casos acumulats, fins ara han mort amb la Covid-19 un total de 1.672 persones. Pel que fa al nombre total d’afectats pel coronavirus a Catalunya, un total de 1.652 persones estan greus. A més, del nombre total d’afectats arreu del país, 3.007 són professionals sanitaris.

 • El tanatori de Barberà del Vallès informa que tot i que resta tancat de cara al públic, continua funcionant a nivell administratiu. Es pot contactar per telèfon en el 93 719 27 78 i per correu electrònic, a barbera@truyols.com. Els vehicles funeraris sí continuen actius. Si alguna persona necessita fer algun tipus de tràmit o portar documentació, podrà ser atesa però es recorda la necessitat de respectar una distància de seguretat per evitar la propagació del COVID-19.
 • Donada la situació d’excepcionalitat i de confinament l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha signat la “Resolució d’inici de procediment per a la concessió de les subvencions per al pagament del lloguer per a persones grans corresponents a l’any 2020”. En aquesta convocatòria només tindrà dret a presentar la sol·licitud aquelles persones que n’haguéssin presentat una pel mateix concepte en la darrera convocatòria, que puguin renovar i que no hagin tingut una extinció, ni revocació per algun motiu. En els propers dies, les persones, possibles perceptores d’aquest ajut, rebran un correu electrònic i/o una trucada telefònica de l’Oficina Municipal del Dret a l’Habitatge per començar la tramitació dels ajuts, que donada l’excepcionalitat, en aquesta ocasió, de moment, no suposarà l’aportació de cap documentació o desplaçament per a les persones.
 • La Diputació de Barcelona ha aprovat, aquest dilluns, una nova línia d’ajuts econòmics destinada als ajuntaments, per fer front a despeses extraordinàries per atendre emergències relacionades amb la pandèmia de la COVID-19. La corporació amplia així el suport municipal amb l’objectiu, entre d’altres, d’assegurar l’atenció domiciliària de les persones grans i de les persones amb discapacitat, de contribuir a cobrir la major necessitat d’atenció a les llars, i d’evitar la sobrecàrrega de les famílies.
 • El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha triplicat el personal d’atenció telefònica i telemàtica per poder fer front a l’elevat increment de consultes de la ciutadania, especialment relacionades amb els expedients de regulació temporal d’ocupació, la Renda Garantida de Ciutadania i la inscripció com a demandant d’ocupació, tràmits i/o consultes que normalment es realitzen des d’una Oficina de Treball. Per accedir s’ha de trucar al telèfon gratuït 900 800 046. Un missatge enregistrat els demanarà el codi postal i, posteriorment, en funció de la tipologia de la pregunta es derivarà a un o altra dispositiu. L’horari d’atenció telefònica serà de dilluns a divendres de 8h a 14h.
 • Protecció Civil actualitza les mesures a prendre respecte a la mobilitat. Podeu consultar-les aquí.

Dilluns, 30 de març – 15.35h

 • Segons dades facilitades pel Departament de Salut fins aquest dilluns s’han dut a terme 150 proves de diagnòstic de coronavirus a ciutadania de Barberà del Vallès, de les quals 74 han donat resultat positiu.
 • Des de la Residència Ballesol de Barberà del Vallès es fa una crida urgent per a contractar personal d’atenció a la dependència (assistent de geriatria, zelador, de neteja). Des de Sabadell també es cerca col·laboració ciutadana i d’empreses per sumar actius en el nou hospital temporal que s’està creant a les pistes d’atletisme de Sabadell.

   

 • En el Dia Internacional de les treballadores de la llar, diverses entitats del sector reivindiquen els seus drets enmig de la crisi sanitària del coronavirus. A través d’un comunicat reivindiquen la prestació d’atur per a les persones que estaven donades d’alta a la Seguretat Social per a garantir ingressos suficients per a totes les treballadores; l’accés de les persones migrants a totes les prestacions actuals sense exigència de situació regular, l’obertura immediata d’un procés general de regularització de totes les treballadores de la llar i l’exempció del pagament de la Seguretat Social en tots els casos de suspensió dels contractes durant la crisi, amb la condició que les treballadores siguin readmeses quan passi l’emergència.
 • Justícia faculta les associacions i fundacions perquè, tot i que no estigui previst en els seus estatuts, puguin reunir-se i adoptar acords per videoconferència i altres mitjans telemàtics durant l’estat d’alarma pel COVID-19.

Dilluns, 30 de març – 11.10h

 • Segons dades facilitades pel Departament de Salut fins a dia d’avui s’han dut a terme 149 proves de diagnòstic de coronavirus a ciutadania de Barberà del Vallès, de les quals 70 han donat resultat positiu. A més, s’han confirmat 1.131 positius nous a Catalunya, fet que eleva la xifra total a 16.157. Del total de casos acumulats, fins ara han mort un total de 1.410 persones. Pel que fa al nombre total d’afectats pel coronavirus a Catalunya, un total de 1.512 persones estan greus. A més, del nombre total d’afectats arreu del país, 2.600 són professionals sanitaris.

 • Avui dilluns l’Ajuntament de Barberà inicia el repartiment domiciliari de medicaments per a persones amb malalties cròniques de les quals es fa seguiment des de la Corporació Sanitària Parc Taulí. En total 29 famílies barberenques rebran els medicaments a casa.
 • L’Ajuntament de Barberà estableix determinades mesures complementàries vers els animals de companyia en l’àmbit municipal, durant el període de declaració de l’estat d’alarma. Destaca la duració de les passejades, les quals “han de ser curtes, només per a cobrir les necessitats fisiològiques dels animals de companyia i fins a una distància límit de 100 metres del domicili de la persona titular o acompanyant del gos”.
 • La Secció d’Educació, 1a Infància i Família i les Llars d’Infants Públiques Municipals posen en marxa la iniciativa #LlarsInfantsBDVacasa on oferiran periòdicament  continguts especials adreçats a famílies amb infants de 0 a 3 anys. Cada dilluns, dimecres i divendres la web municipal i els perfils oficials del consistori a les xarxes socials acolliran consells per gaudir d’aquests dies en companyia dels infants a la vegada d’ajudar a desenvolupar els seus sentits.

 • El Vallès Occidental posa en marxa una línia telefònica gratuïta d’informació i acompanyament emocional a la ciutadania de la comarca. Per una banda, mitjançant el telèfon gratuït 900 29 35 34 es respondran les trucades de ciutadans i ciutadanes i per l’altra, es realitzaran trucades de seguiment i acompanyament a persones vulnerables.

 • La Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell es convertirà en un hospital de campanya el qual acollirà entre 250 i 300 places i donarà cobertura a tota la comarca. Sobretot, servirà per descongestionar el Parc Taulí i acollirà pacients que necessiten atenció sanitària. Per una altra banda, l’Hotel Terrassa Park també s’ha convertit en un hospital de campanya per atendre pacients amb afectacions lleus per coronavirus, però també amb altres patologies. L’equipament disposa de 70 habitacions i principalment rebrà malalts del Consorci Sanitari de Terrassa i MútuaTerrassa.
 • El transport públic de l’àrea de Barcelona aplica nous ajustos per aquesta setmana, atesa la baixa demanda per confinament. En concret, el servei que s’oferirà és el següent:
  • TMB
   • Metro: com la setmana passada. Del 57-60% de l’oferta global, però variable en hora punta/hora vall
   • Bus TB: 40-45% de l’oferta.
  • FGC
   • Línia Llobregat-Anoia: A partir de dilluns 30, manteniment del servei de cap de setmana (33% oferta) amb reforç/ reserva en hores punta per garantir una ocupació d’1/3 de la capacitat màxima dels vehicles
   • Línia Barcelona-Vallès: a partir de dimecres 1, servei equiparable al dels diumenges, amb reforç a les franges horàries de més afluència
   • Reducció del servei de l’L7 que s’ha fet en cap de setmana (Av. Tibidabo-Gràcia) – fins a tornada a la normalital
  • Rodalies de Catalunya (RENFE): 66% de l’oferta habitual de dia feiner amb alguna alteració.
 • Treball, Afers Socials i Famílies compra i reparteix 310.000 mascaretes, 200.000 guants, 32.000 bates i 10.000 ulleres per a les residències. Aquest fet permetrà que totes les residències rebin materials de protecció contra el Covid-19, i les que tenen algun cas positiu de coronavirus, altres kits addicionals de prevenció. 

Divendres, 27 de març – 14.30h

 • El transport públic redueix de nou la seva oferta aquest cap de setmana. L’oferta diürna serà del 33-60% del que és habitual durant el cap de setmana a tota la xarxa. A la nit metro, FGC i TRAM deixaran de funcionar a la mitjanit de divendres i de dissabte i bus nocturn serà el 50%.

 • L’Institut Català de les Dones reforça l’atenció a les dones víctima de violència masclista amb una línia de whatsapp. Per la situació d’aïllament i manca de mobilitat s’amplia el servei permanent i confidencial d’atenció 900 900 120.

 • Diversos museus catalans proposen el #MuseumQuizACasa. Amb aquest iniciativa volen aportar “una alternativa cultural i de lleure divertida mentre duri el confinament social sol·licitat per les autoritats sanitàries com a mesura de prevenció del Covid-19”. Tota la informació està accessible a la web Museum Quiz a Casa.

Divendres, 27 de març – 11.05h

 • L’AMB i els ajuntaments deixen sense funcionament les fonts dels 51 parcs metropolitans, inclòs el Parc del Bosc de Can Gorgs, per evitar contagis. Al parc barberenc també està prohibit l’accès a les zones de jocs infantils.
 • La Generalitat informa que durant la vigència de l’estat d’alarma se suspèn el tràmit de l’alta de les sol·licituds d’informes d’estrangeria. Per a les sol·licituds presentades abans del 14 de març que es trobin en fase de proposta municipal o de resolució se suspèn la tramitació i s’interrompen els tràmits. Més informació a la web de l’Ajuntament.
 • El Departament de Salut informa que s’han confirmat 1.348 positius nous de coronavirus SARS-Cov-2 a Catalunya, cosa que eleva la xifra total a 12.940. Del total de casos acumulats, fins ara han mort amb la Covid-19 un total de 880 persones. Un total de 1.187 persones estan greus. 
 • Del nombre total d’afectats per Covid-19 a Catalunya, 2.248 són professionals sanitaris i 310 persones viuen a residències de gent gran. Hi ha positius confirmats a  94 de les 1.073 residències catalanes.
 • Més de 650 alumnes d’FP oferiran el seu suport com a professionals en els àmbits sanitari i social segons el Departament d’educació de la Generalitat. Seran estudiants de cicles formatius de grau mitjà de Cures auxiliars d’infermeria, de grau mitjà d’Atenció a les persones en situació de dependència i de grau superior d’Integració social.
 • L’Ajuntament de Barberà del Vallès ha editat una guia sobre les mesures de suport econòmic dirigides als treballadors autònoms i les empreses afectades pel COVID-19.
 • La Biblioteca Municipal Esteve Paluzie continua amb més iniciatives a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #BiblioBarberàACasa. Fa una crida a l’enviament de vídeos per realitzar cada divendres “L’Hora del conte confinat” i també reprén el concurs Lectures Postals.

https://twitter.com/BiblioBarbera/status/1243197420424638466

 • El Departament de Treball i Afers Socials de la Generalitat de Catalunya  cerca personal amb experiència i interès en treballar realitzant  tasques de cures i atenció a persones vulnerables. Més informació a la web de la Fundació Barberà Promoció.

Dijous, 26 de març – 14.10h

 • L’activitat de les àrees bàsiques d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) s’adapten a l’estat d’alarma sanitària. La consulta de llevadora queda centralitzada al CAP II de Cerdanyola-Ripollet, on continua el servei de ginecologia, però on es prioritzarà:
  • Primeres visites d’embaràs i seguiment d’aquest.
  • Ecografies obstètriques.
  • Atenció a la interrupció voluntària de l’embaràs (IVE).
  • Puerperi: Atenció domiciliària de les puèrperes amb alta precoç. Valoració per part de la llevadora de la necessitat d’atenció domiciliària en altres situacions. Atenció al puerperi en consulta.
  • Atenció a la patologia ginecològica urgent o preferent.
  • Atenció al jovent. Es potencia la consulta per xat de la web Sexe Joves, a les persones usuàries que no requereixen presencialitat.
  • Atenció a l’anticoncepció d’urgència.
  • Atenció a les Infeccions de Transmissió Sexual (ITS
  • Atenció telefònica, es manté la mateixa franja d’atenció telefònica de 8 a 20 hores.

 

 • La secció sindical de CGT a l’empresa farmacèutica barbarenca Novartis demana augmentar les mesures de seguretat de les persones treballadores. A través d’un comunicat es sol·licita la disminució immediata de la jornada laboral a 7 hores, deixant una franja d’una hora entre torns per a tasques de neteja; no realitzar hores extraordinàries i l’adaptació immediata de persones treballadores amb persones al seu càrrec a qualsevol dels torns o horaris establerts.

Dijous, 26 de març – 10.20h

 

 • El Consorci per a la Gestió de Residus del Consell Comarcal del Vallès Occidental explica diverses recomanacions sobre la gestió de residus durant el confinament derivat de la crisi del Covid-19.

 • A partir d’avui l‘empresa encarregada de la neteja viària a realitzarà accions de desinfecció en diversos espais exteriors del municipi (entrada del mercat municipal, parades d’autobús, escales mecàniques de l’estació RENFE, i manetes i boques de contenidors).
 • A partir del divendres 27 de març l’Hospital Taulí no admetrà la visita de familiars a cap de les àrees d’ingrès. Tot i això, en ingressos de menors i parts es podrà comptar amb un acompanyant per dia. En situacions de final de vida també es facilitarà l’acompanyament de familiars. El centre sanitari també afirma que es garantirà a familiars poder manternir el contacte amb la persona ingressada.
 • El Ministeri d’Educació juntament amb els responsables educatius de les comunitats autònomes acorden celebrar la Prova de Batxillerat d’Accés a la Universitat (EBAU) entre el 22 de juny i el 10 de juliol, permetent que la convocatòria extraordinària es pugui realitzar fins al 10 de setembre.
 • La UGT del Vallès Occidental exigeix als ajuntaments i a la resta d’administracions públiques que assegurin el manteniment dels llocs de treball i el 100% del salari dels treballadors de les concessions en el cas de suspendre contractes. En una nota de premsa, el sindicat ha advertit que les decisions que posin en perill els llocs de treball i els salaris de les plantilles seran denunciades davant l’autoritat laboral i l’opinió pública.
 • L’Institut Metropolità del Taxi (IMET) acordat la reducció de l’oferta de taxis. La nova normativa, que ha entrat en vigor aquest dimecres, estableix que diàriament podrà sortir a treballar el 20 % de la flota. Aquestes mesures excepcionals adoptades per l’Estat i la forta disminució de la demanda de transport públic i de taxi (-95 % en serveis de taxi al carrer i -85 % en serveis a empreses) han determinat l’aprovació d’aquest nou sistema per ajustar-se a la demanda actual.

Dimecres, 25 de març – 14.30h

 • L’Oficina del Dret a l’Habitatge de l’Ajuntament de Barberà del Vallès ha elaborat un document relatiu a l’afectació en l’àmbit de l’habitatge de la normativa que s’està aprovant aquests dies relativa a l’estat d’alarma i al COVID-19. El text especifica les novetats en matèria de moratòria del deute hipotecari per a l’adquisició de l’habitatge habitual, desnonaments, mesures adreçades al pagament del lloguer i mesures en l’àmbit de la pobresa energètica.

 • La Biblioteca Municipal Esteve Paluzie posa en marxa diverses iniciatives a través de les xarxes socials. Cada dimecres hi haurà un nou “Biblioquiz“, on posaran a prova el coneixement de la ciutadania i els divendres serà el torn d’un conte amb la participació de les families barbarenques. A més, a través de les etiquetes #BdVConfinada i #CulturaConfinada conviden a tothom explicar o compartir lectures, sèries, pel·lícules, dibuixos, etc. I finalment, cada setmana la biblioteca publicarà una agenda cultural amb activitats de les quals es podrà gaudir des de casa.

Dimecres, 25 de març – 11.15h

 • L’Ajuntament de Barberà del Vallès estableix un protocol de derivació amb Creu Roja Sabadell i el banc d’aliments de la Parròquia de Santa Maria, per a les persones que vulguin col·laborar en iniciatives solidàries de suport a la població més vulnerable al COVID-19. Aquelles persones interessades poden trucar al telèfon d’atenció ciutadana 937297171 o adreçar un correu electrònic a voluntariat@bdv.cat.
 • La Biblioteca Municipal Esteve Paluzie posa en marxa el “Biblioquiz”, una proposta on l’equipament pretén posar a prova els coneixements de la ciutadania barbarenca cada dimecres.
 • L’Ajuntament de Terrassa i Creu Roja reconverteixen l’escola França del municipi per garantir el confinament de les persones sense sostre. L’objectiu és oferir a aquests ciutadans un espai “segur” on passar el període d’aïllament. Actualment l’anomenat Centre d’Acollida d’Emergències Frederic Soler acull una seixantena de persones.
 • Protecció Civil actualitza les mesures a prendre respecte a la mobilitat. Podeu consultar-les aquí.

Dimarts, 24 de març – 15.00h

 • Entitats i associacions vinculades a la defensa dels drets de la gent gran han elaborat un manifest davant la situació d’emergència sanitària amb el coronavirus. En el document, es sol·licita a les administracions públiques implantar protocols per donar una atenció sanitària completa i eficient a la gent gran, dotar de tots els recursos professionals i tècnics per afrontar aquesta situació, assegurar que els equips de cures pal·liatives prestin assistència a les persones que ho necessitin a domicili i en el supòsit que la malaltia porti al final de la vida, assegurar que la persona afectada pugui traspassar amb dignitat i sense patiment.
 • L’AMB, a través de l’IMPSOL, ha acordat establir una moratòria per al cobrament dels lloguers de pisos i locals durant els mesos d’abril i maig amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la COVID-19 sobre famílies, empreses i comerços. Quan se superi l’actual situació, l’ens supramunicipal atendrà els casos de les famílies més vulnerables per a les quals sigui impossible pagar totalment o parcialment el lloguer, per tal que ningú es quedi privat del seu habitatge.
 • El Departament de Salut ha editat una guia on dóna resposta a preguntes de la ciutadania com: “Quan està justificada la visita als centres sanitaris?” o “A quin telèfon he de trucar per a casa ocasió?”. Tota la informació en aquest enllaç.
 • La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física impulsa la campanyaGent activa des de casa!” amb l’objectiu de donar a la ciutadania consells útils per a un confinament actiu i més saludable davant la pandèmia del COVID-19. Els missatges incorporen les recomanacions d’incorporar hàbits saludables, com ara tenir cura d’una bona alimentació, evitar el consum de tabac i d’alcohol, pensar en positiu, fer activitat física i descansar bé. A més, especifiquen consells i precaucions a l’hora de realitzar l’activitat física domèstica.


Dimarts, 24 de març – 10.20h

 • La Generalitat, a través del Departament d’Empresa i Coneixement, crea un portal per recollir i posar en contacte empreses que ofereixin tecnologia, material sanitari o capacitat de producció pel Covid-19. Les empreses poden oferir les seves capacitats i demandes concretes al web anomenat ACCIÓ Virtual Desk.
 • Reforç al servei digital de les biblioteques públiques #eBiblioCat que va crèixer uns 500% els dos primers dies de confinament. El Departament de Cultura, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona i les Biblioteques de Barcelona, treballen per oferir serveis bàsics de foment de la lectura. Per aquest motiu, s’ha aprovat una despesa en títols i i llicències d’ús de 120.000 euros i es facilita obtenir el carnet de biblioteca de forma digital. Més informació a la nota de premsa del Departament de Cultura.

https://youtu.be/BvEFb5TzKdY

 • El sector d’ambulàncies demana ajuda psicològica segons Comissions Obreres. L’Agrupació d’Ambulàncies de CCOO ha sol·licitat eines per gestionar un possible col·lapse sanitari en els propers dies com “una avaluació de riscos laborals amb l’objectiu de prevenir les conseqüències psicològiques que poden derivar-se de les situacions de risc i d’estrès.” En una nota de premsa, el sindicat informa que ja s’han viscut “diversos atacs d’ansietat de professionals i d’enfrontaments amb responsables per falta de EPIS en diferents empreses.”
 • Dades actualitzades del Covid-19 a Catalunya: 7.864 positius, 339 morts i  755 altes hospitalàries. Les darrers 24 hores han sigut la jornada que més contagis i morts s’han produit des de l’inici del brot: 1.939 noves persones malaltes confirmades i 94 morts.

Dilluns, 23 de març – 16.45h

 • Barberà del Vallès demana el suport de la Unidad Militar de Emergencias (UME) per continuar garantint les actuacions dels serveis municipals contra el COVID-19. En una carta escrita per l’alcalde de Barberà, Xavier Garcés, dirigida a la Delegada del Gobierno a Catalunya, Teresa Cunillera i Mestres, l’edil manifesta que per garantir qüestions com el compliment estricte del confinament a les llars o la desinfecció d’espais crítics i superfícies, es considera necessari sumar nous recursos. Aquesta petició s’efectua per tal de continuar garantint “que la ciutadania rebi els serveis mínims essencials i bàsics, a la vegada d’evitar la propagació del contagi i aconseguir sortir d’aquesta situació minimitzant l’impacte social i econòmic”.

Dilluns, 23 de març – 15.00h

 • El Servei Local d’Ocupació de Barberà del Vallès posa en marxa un assessorament online per resoldre dubtes laborals sorgits del COVID-19. La gent interessada pot fer arribar els seus dubtes a través d’aquest formulari
 • L’EAB ha publicat un comunicat amb noves propostes per a dur a terme a Barberà del Vallès respecte a la crisi sanitària. Entre aquestes, es troba, l’activació d’una xarxa de suport mutu des del veïnat barbarenc, la priorització de recursos humans municipals disponibles en l’atenció i suport comunitari i l’augment de recursos econòmics davant l’augment de les necessitats bàsiques. També es proposa garantir el pagament de sous als serveis externalitzats, la suspensió del rebut d’aigua i taxes municipals, la suspensió del transport públic (L1) i garantir de la seguretat de treballadors i treballadores municipals i d’empreses externalitzades i usuariat. Per una altra banda, el compliment de les normes de seguretat i autoprotecció quan la ciutadania surt a comprar productes bàsics, la posada a disposició de l’Hospital de Sabadell instal·lacions hoteleres i el CAP Rosa dels Vents i la planificació de l’augment de necessitats bàsiques a la ciutat.

Dilluns, 23 de març – 12.20h

 • Aquest cap de setmana la Policia Local de Barberà del Vallès ha tancat  tres establiments que no podien estar oberts, i  ha realitzat 32  denúncies a ciutadania que es trobava al carrer i que també estava infringint les restriccions de mobilitat. 11 es van dur a terme divendres, 13, dissabte i 8, aquest passat diumenge.

 

 • L’Hospital de Sabadell comptava aquest diumenge amb 214 persones ingressades afectades pel coronavirus. Fins ara, el nombre de defuncions al Parc Taulí a causa del Covid-19 han estat 27. Per a fer front a la demanda a partir d’avui el personal d’infermeria realitzarà torns de 12 hores.
 • L’Ajuntament de Barberà fa una crida a empreses del municipi que treballin en l’àmbit d’impressió 3D per tal de sumar recursos. Aquelles interessades es poden posar en contacte a través del correu electrònic barbera@bdv.cat
 • El Consell Comarcal del Vallès Occidental es fa ressò de la recerca de perfil de l’àmbit sanitari en aquesta situació d’excepcionalitat. En aquests moments es busquen: graduat/da en medicina, personal auxiliar de clínica, personal zelador, personal gerocultor i personal d’infermeria. Més informació aquí.
 • Els hotels Verdi i Sabadell es posen a disposició de l’Hospital Taulí per acollir pacients de coronavirus, tots dos del grup Catalonia Hotels. Els dos establiments tenen 195 i 110 habitacions respectivament, 305 en total.

 

 • Protecció Civil actualitza les mesures a prendre respecte a la mobilitat. Podeu consultar-les aquí.
 • Salut posa a disposició de la ciutadania la versió electrònica del Certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l’estat d’alarma per la crisi sanitària per la COVID-19.

 

 • El Govern de Catalunya aprova una resolució en la que s’estableix que a totes les empreses la “distància mínima exigible entre treballadors, treballadores i persones usuàries haurà de ser d’un metre i mig“.
 • El govern espanyol ha aprovat una prestació de cessament d’activitat específica per a les persones treballadores autònomes a les quals les mesures de l’estat d’alarma els hi ha suspès l’activitat o per aquelles que han vist afectats notablement els seus negocis arran la crisi sanitària.

 

 • El SOC informa com donar-se d’alta com a demandant d’ocupació. Teniu els passos a seguir cliclant la següent imatge:

 • Trànsit informa que avui dilluns fins a les 9 h, el trànsit a l’àrea metropolitana de Barcelona s’ha reduït respecte a un dilluns normal. S’ha experimentat una davallada del 56,3% en els fluxos de vehicles de sortida i un 60,7% en els d’entrada.

Diumenge, 22 de març – 18.45h

 • Barberà del Vallès ja compta amb una segona víctima mortal per coronavirus. Segons ha fet saber l’Ajuntament també es tracta d’una persona d’edat avançada.

Diumenge, 22 de març – 15.00h

 • Segons informa l’Ajuntament de Barberà del Vallès, ja s’ha produït la primera víctima mortal al nostre municipi a causa del Covid-19. Es tractava d’una dona d’edat avançada.
 • El govern d’Espanya allargarà 15 dies més l’estat d’alarma pel Covid-19. Aquest es perllongarà fins a mitjans d’abril. Així, l’estat d’alarma coincidirà amb la Setmana Santa que, aquest any acaba el dilluns de Pasqua, el 13 d’abril.
 • El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya posa a l’abast de la ciutadania un telèfon d’assessorament psicològic. En aquest, diferents professionals experts en emergències atendran la ciutadania que presenti malestar emocional, a causa de la situació actual, per tal de fer una primera contenció i redirigir-los als diferents serveis d’atenció psicològica existents. L’horari d’atenció és de 9 a 20h, inclosos caps de setmana, i el telèfon de contacte és el 659 584 988.
 • El Departament d’Interior ha editat un certificat autoresponsable de desplaçament per tal que ciutadania se’l pugui descarregar i que serà efectiu a partir de la mitja nit d’avui diumenge a demà dilluns. Aquest document explica a la ciutadania quan pot i quan no pot sortir al carrer, i s’haurà de mostrar als cossos policials si es requereix. Podeu descarregar-lo aquí.

Divendres, 20 de març – 13.15h

 • Segons les últimes dades del Comitè d’Emergència del Covid-19 hi ha “19.980 casos a tot Espanya, un 16% més que ahir. Hi ha 1.002 morts, 1.141 pacients a l’UCI i 10.542 hospitalitzats (52%)”.

 

 • Segons les últimes dades, l’Hospital de Sabadell té 124 persones hospitalitzades pel coronavirus. Aquestes són 26 persones més respecte el dia anterior.

 

 • Segons fonts municipals, la Policia Local ha dut a terme aquest dijous a Barberà del Vallès el tancament de dos establiments que restaven oberts. A més també s’han realitzat 13 denúncies a ciutadans i ciutadanes per l’incompliment d’estar a la via pública a més de dur a terme diverses accions d’advertència a molts altres.

 

 • El Mercat Municipal 11 de Setembre informa dels seus nous horaris: el supermercat Mercadona tanca les seves portes a les 19h i la resta del mercat a les 20h.

 

 • El Departament de Salut informa que les farmàcies poden recuperar el pla de medicació vigent utilitzant únicament la Targeta Sanitària (TSI) de cada persona pels casos en què s’hagi perdut o no disposi del full (en paper) del pla de medicació. A més, en els propers dies es posarà en marxa una altra mesura que permetrà que puguin continuar dispensant durant 1 mes les prescripcions de tractaments crònics que hagin caducat sense necessitat de renovació per part del personal mèdic.

 

 • L’Ajuntament de Barberà del Vallès fa una crida a la ciutadania usuària de l’Horta municipal a evitar fer ús d’aquest espai durant el període de confinament.

 

 • Segons publica l’Agència Catalana de Consum, els tallers de vehicles poden obrir per a servei de reparació, no per a la venta de peces.

Divendres, 20 de març – 11.15h

 • Aquest dimecres els Mossos d’Esquadra han detingut a Barberà del Vallès a dues persones a les que han sorprès consumint begudes alcohòliques a la via pública, les quals havien robat en un supermercat. Quan la patrulla els va recriminar la seva actitud, la qual infringeix les mesures de l’estat d’alarma, els detinguts van reaccionar violentament i van agredir els agents.

 

 • L’Ajuntament de Barberà del Vallès autoritza que les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) puguin sortir al carrer, com a mesura excepcional, durant en aquests dies de situació d’emergència de salut. En cas de sortir al carrer, aquestes persones poden anar en companyia d’una altra persona de la família i caldrà que portin el DNI, el carnet de discapacitat i el diagnòstic mèdic.

 

 • El Parc Taulí rep un total de 123.000 guants per fer front a la crisi sanitària. Una empresa sabadellenca ha donat més de 100.000 guants i entre el cos dels Mossos d’Esquadra i la comunitat xinesa s’ha dut a terme una altra donació, més de 9.000 mascaretes.

 

 • El Parc Taulí i l’Ajuntament de Sabadell informen que el pàrquing privat del recinte del centre sanitari és gratuït per a tothom fins que finalitzi l’estat d’alarma actual. A més, les televisions de les plantes d’aïllament per als pacients afectats per la Covid-19 també són gratuïtes.

 

 • La PAH Barberà s’afegeix a la campanya “Suspensión de los alquileres ya, en la qual s’exigeix al Govern d’Espanya que de manera immediata es suspengui el pagament del lloguer i dels subministraments bàsics per a aquelles persones que perdin o redueixin els seus ingressos durant la crisi.

 

 • L’ATM informa que s’establirà una compensació dels títols que no s’hagin pogut utilitzar durant el període d’emergència causat pel coronavirus. A més, recomanen que si s’ha de viatjar i el títol no funciona, s’adquireixi un altre, es guardi el malmès i es reclami el bescanvi quan acabi el confinament.

 

 • Protecció Civil actualitza les mesures a prendre respecte a la mobilitat. Podeu consultar-les aquí.

 

 • Hisenda manté la campanya de la renda la qual començarà l’1 d’abril. El ministeri assegura que un 70% de les declaracions surten a retornar i, això, serà bo per a la crisi del coronavirus.

Dijous, 19 de març – 13.30h

 • De manera temporal i fins a nou avís es reorganitzen els serveis sanitaris de Barberà del Vallès. El CAP Rosa dels Vents restarà tancat. Des del CAP Barberà del Vallès es farà l’atenció urgent i s’atendrà la consulta telefònica al 93 719 42 81 (de dilluns a divendres fins a les 20h). Fora d’aquest horari, s’haurà de trucar al 061 o adreçar-se al Centre d’Urgències Cerdanyola – Ripollet.

 

 • L’empresa Moventis informa de la reestructuració d’horaris en les diferents línies que paren a Barberà del Vallès. Podeu consultar els canvis en aquest enllaç.

 

 • La Secretaria General de Treball, Afers Socials i Famílies estableix una dotació d’una persona funcionària de qualsevol cos per als Jutjats de Pau per dur a terme les següents actuacions:
  – Expedició de llicències d’enterrament
  Matrimonis en risc de mort (article 52 del Codi Civil)
  Inscripcions de naixement en termini peremptori

 

 • Les instal·lacions de l’Organisme de Gestió Tributària ubicat a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de Barberà del Vallès romandrà tancat. L’atenció a les persones contribuents es mantindrà a través dels següents canals:
  – Telemàticament (www.orgt.diba.cat)
  Correu electrònic, a l’adreça orgt.atenciociutadana@diba.cat

 

 • La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Barberà del Vallès s’afegeix al comunicat que ha emès l’entitat a nivell estatal on valora les mesures preses pel Govern d’Espanya en matèria d’habitatge. Podeu llegir el comunicat complet aquí.
 • El Servicio Público de Empleo Estatal informa que qualsevol persona que s’hagi vist afectat per un ERTE, no ha de presentar la sol·licitud personalment. Properament s’informarà de com fer-ho a través de l’empresa.

Dijous, 19 de març – 10.50h

 • Segons fonts municipals, la Policia Local ja ha dut a terme a Barberà del Vallès el tancament de dos establiments que restaven oberts tot i no poder fer-ho per les mesures de l’estat d’alarma. A més, aquest dimecres també s’han realitzat 7 denúncies a ciutadans i ciutadanes per estar al carrer i no respectar el confinament decretat.
 • El Tercer Sector Social sol·licita al govern català que proporcioni el material de seguretat i prevenció que necessita per no posar en risc ni les persones en situació de vulnerabilitat a les quals les entitats socials continuen atenent durant la crisi ni als i les professionals del sector que segueixen oferint suports a aquests col·lectius (gent gran, persones amb discapacitat i infància, entre altres). Per una altra banda, el Banc dels Aliments sol·licita donacions per a mantenir  les seves activitats afectades pel coronavirus.
 • L’Institut Català de les Dones (ICD) reorganitza els serveis que gestionen per poder garantir l’atenció a les dones en situació de violència masclista durant els dies que duri el confinament. Es reforça el servei 900900120 permanent d’atenció a dones en situació de violència masclista. A més, l’ICD ofereix en el web dones.gencat.cat informació actualitzada de com accedir als diferents serveis d’atenció d’altres departaments de la Generalitat i dels ens locals.

 

 • El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha elaborat una llista amb una sèrie de recomanacions a tenir en compte per l’estalvi energètic a la llar durant la situació actual de teletreball i confinament derivada de la crisi del Coronavirus.
 • Els Serveis de 1ª Acollida  de Persones nouvingudes i d’Assessorament Jurídic d’Estrangeria de l’Oficina de Convivència i Participació Ciutadana que es presten des de les dependències de Marquesos de Barberà, 125, no faran atenció presencial, per garantir la seguretat tant de les usuàries dels Serveis com de les professionals i no contribuir a la seva propagació. Per a qualsevol consulta us podeu adreçar al correu electrònic acollida@bdv.cat o per telèfon al 93 729 71 71.

Dimecres, 18 de març – 09.00h

 • El Departament d’Educació ajorna la preinscipció escolar del segon cicle d’infantil, primària i secundària fins que es pugui garantir la seva realització en “condicions de normalitat”. Aquesta estava prevista inicialment entre el 23 de març i l’1 d’abril.
 • S’ajorna la celebració de les proves de Selectivitat un mes. Aquestes, previstes per a celebrar-se el 9, 10 i 11 de juny, es duran a terme el mes de juliol, el dia 10 com a màxim.
 • El Consell de Ministres acorda prorrogar durant un any la validesa dels Documents Nacionals d’Identitat (DNI), que caduquin des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma. El 14 de març, el govern va decidir cancel·lar el servei d’expedició i renovació de DNI i passaport mitjançant el servei de cita prèvia o assistint a les comissaries per a evitar aglomeracions. És possible que la decisió s’estengui als permisos de conduir. En l’actualitat la seu electrònica de la Direcció General de Trànsit no assenyala que el servei estigui inactiu, però sí que està complet de manera indefinida.
 • Correus implementa noves mesures com escurçar l’horari hàbil de les seves oficines i una reducció del personal operatiu. Les oficines obriran únicament des de les 9.30h fins a les 12.30h, guardant tots els protocols dictats per les autoritats sanitàries.
  Mentre l’estat d’alarma estigui activat, en Correus només estarà operatiu el personal estrictament imprescindible per a la prestació del servei públic, que tal com van anunciar des de l’entitat, serà l’únic servei que es desenvoluparà.
 • L’Ajuntament de Barberà suspèn el servei de recollida de mobles, estris vells i poda. La Deixalleria municipal romandrà també tancada al públic, només hi haurà el personal estríctament necessari per donar suport al servei de recollida de residus i a la brigada municipal.  Es recomana no dipositar residus voluminosos al carrer, com mobles i trastos, i mantenir-los a casa mentre durin les mesures excepcionals fins al restabliment del servei

Dimarts, 17 de març- 14.00h

 • A la roda de premsa del comitè de gestió tècnica del coronavirus Fernando Simón, director del Centre d’Alertes i Emergències Sanitaries, ha actualitzat les dades de contagi:
  • Hi ha 1.987 casos nous a Espanya i 11.178 casos en total, un 17% més que durant les últimes 24h.
  • Hi ha hospitalitzats un 46% de los casos i un 5% de los casos, 563, estan a la UCI. Un 4% dels pacients han mort, 491 persones. Hi ha 1.028 altes que són el 9% del total.
  • La Comunitat de Madrid concentra el 43% dels casos i Catalunya el 13%, amb 1.394 casos.

Podeu recuperar la roda de premsa a continuació:

https://twitter.com/xarxanoticies/status/1239863536983126016

 • Segons el Servei Català de Trànsit, aquest matí la mobilitat a l’àrea metropolitana de Barcelona ha baixat un 13% respecte ahir dilluns. Han sortit de l’AMB 10.000 vehicles menys i han entrat 15.000 vehicles menys. Trànsit encoratja a evitar tots els desplçaments possibles per “frenar el coronavirus” i “evitar el risc de patir un accident de trànsit que pugui col·lapsar més els serveis sanitaris”.

Dimarts, 17 de març- 13.00h

 • Segons fonts de la plantilla, la fàbrica de components Magneti Marelli, amb uns 400 treballadors a Barberà del Vallès, continua aplicant l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació com estava previst abans de la crisi sanitària pel Covid-19 per necessitats productives.
  • La representació dels treballadors i l’empresa han signat 70 dies d’ERTO que s’han d’aplicar esgraonadament entre març i desembre perquè l’empresa al·legava manca d’encàrrecs.
  • Ahir el subcomitè de seguretat i salut va plantejar prevenir contagis ‘regulant’ el conjunt dels empleats 15 dies, però la companyia no està disposada a aturar la producció si el Govern espanyol no ho ordena, segons les mateixes fonts que afirmen no entendre l’actitud de l’empresa.
 • Cat Salut permet donar-se d’alta a l’eina La Meva Salut per telefòn per reduir l’atenció presencial als CAP. Des de La Meva Salut es podrà dur a terme e-consulta, contactar directament amb el metge o metgessa de capçalera i descarregar receptes, entre d’altres tràmits.

Dimarts, 17 de març- 8.50h

 • El Departament de Territori i Sostenibilitat adopta noves mesures de funcionament dels serveis de transport públic de viatgers per combatre la propagació del coronavirus:
  • El transport públic ferroviari i per carretera, urbà i interurbà, reduirà la seva freqüència horària de servei en dia feiner entre un 33% i un 67%.
  • Podeu consultar totes les mesures adoptades en l’àmbit de transport aquí.
 • La Generalitat habilitarà targetes moneder per a les famílies dels menors beneficiaris de les beques menjador i per als menors usuaris dels serveis d’intervenció socioeducativa amb servei d’àpat, a través d’un acord amb La Caixa.
 • Els Serveis d’Atenció a les Dones (SIAD) de l’Oficina de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Barberà del Vallès no faran atenció presencial, per garantir la seguretat tant de les usuàries del Servei com de les professionals i no contribuir a la seva propagació. Es continuarà fent el seguiment a les usuàries del SIAD de forma telefònica. Per a qualsevol consulta es pot trucar al mateix telèfon, 93 729 71 71 Ext. 221.
 • L’Ajuntament de Barberà actualitza l’App municipal. A la nova versió les persones usuàries compten amb un enllaç directe a l’apartat web municipal amb la darrera hora sobre el COVID-19 i una icona que redirigeix directament al 061.


Dilluns, 16 de març- 13h

 • Segons fonts oficials la Policia Local de Barberà del Vallès no ha hagut de fer cap intervenció a cap establiment per incompliment de la normativa establerta al Reial Decret.

Dilluns, 16 de març- 11h

 • L’Ajuntament de Barberà del Vallès informa que “les obres en curs a la ciutat estan procedint al seu tancament. Per dur a terme aquesta parada en l’activitat, les empreses constructores han de deixar aquestes obres en condicions de seguretat”. A “les obres de construcció de la Comissaria de la Policia Local, demà es preveu formigonar un forjat que està a punt i així podran tancar de manera que no és malmeti el material”.

Dilluns, 16 de març – 10h

Actualment l’Estat espanyol es troba en estat d’alarma instaurat amb l’objectiu de limitar els desplaçaments i el contacte entre la ciutadania. Aquesta situació implica que els ciutadans i ciutadanes només podran dur a terme desplaçaments per a un nombre de casos limitats:

 1. Adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.
 2. Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.
 3. Desplaçament al lloc de treball per efectuar prestacions laborals, professionals o empresarials.
 4. Retorn al lloc de residència habitual.
 5. Assistència i cura a persones grans, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.
 6. Desplaçament a entitats financeres.
 7. Per causa de força major o situació de necessitat.
 8. Qualsevol altra activitat de naturalesa anàloga degudament justificada.
 9. Personal estranger acreditat com a membre de les missions diplomàtiques, oficines consulars i organismes internacionals.

Aquestes accions s’hauran de dur a terme de manera individual.

El govern espanyol també ha dictat el tancament de tots els locals i establiments excepte els que venguin productes de primera necessitat (alimentació, farmàcia, centres mèdics, tintoreries, òptiques, ortopèdies, botigues d’alimentació d’animals domèstics i tecnologia).

De moment, aquestes mesures extraordinàries s’allargaran durant 15 dies i a més s’afegeixen a les d’àmbit local ja decretades durant aquests dies per l’Ajuntament de Barberà del Vallès:

Per atendre consultes, el Departament de Salut manté actiu el telèfon del CatSalut Respon (061), tot i que ha demanat un ús responsable després d’haver registrat una allau de trucades. En el cas d’emergències greus i de risc vital, cal trucat al 112.

El Departament també ha elaborat un test digital amb preguntes senzilles per saber si es pot estar afectat pel coronavirus.

Join the discussion

 1. Pingback: Què hem explicat Ràdio Barberà la primera setmana d'Estat d'Alarma? - radiobarbera.cat

 2. Pingback: Resum continguts: del 20 al 24 d'abril - radiobarbera.cat

 3. Pingback: Resum continguts: del 27 d'abril al 8 de maig - radiobarbera.cat

 4. Pingback: Resum continguts: de l'11 al 15 de maig - radiobarbera.cat

 5. Pingback: Resum continguts: del 18 al 22 de maig - radiobarbera.cat

 6. Pingback: Resum continguts: del 2 al 5 de juny - radiobarbera.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *