Informació local

Coronavirus: L’esport local, a l’espera de poder reiniciar les competicions

Tots els sectors de la societat s’han vist afectats per la propagació del COVID-19. El món de l’esport no és una excepció. Totes les temporades que estaven en marxa han quedat suspeses fins a nova ordre. Aquí és on sorgeix el principal problema: saber com i quan es podran reiniciar les competicions.

A nivell professional ja s’estan escoltant i llegint moltes alternatives, però… en l’àmbit amateur i local?

Les entitats esportives de Barberà del Vallès estan a l’espera que arribin indicacions per part de les diferents institucions. Primer, lògicament, caldrà esperar a que les autoritats sanitàries donin el vist-i-plau per aixecar l’estat d’alarma actual. Després caldrà reorganitzar-lo tot. A dia d’avui només una federació s’ha pronunciat sobre el futur de part de les seves competicions. Es tracta de la Real Federación Española de Voleibol que, en un comunicat, va anunciar donar per acabades les seves dues primeres competicions nacionals quedant sense resolució el desenllaç de la 1ª Nacional on tenim el primer equip del Club Voleibol Barberà. Però, la Federació Catalana de Voleibol va reaccionar amb un altre comunicat criticant que aquesta decisió es va prendre sense tenir en compte a tots els clubs i a totes les federacions territorials implicades.

De la resta de federacions res se sap. Això sí, en la gran majoria de casos s’han afanyat a oferir propostes per tal que el confinament passi de la millor manera possible.

Us en donem alguns exemples:

Des de la Federació Catalana de Basquetbol proposen publicar el vostre vídeo de bàsquet a casa a xarxes socials amb el hashtag #BàsquetMaiPara (des de cistelles impossibles en una cistella de bàsquet de qualsevol mida, a exercicis tècnics en espais reduïts, passant a encistellar qualsevol element en una cistella o similar).

La Federació Catalana d’Handbol anima a no aturar-se i convida a mencionar a la @FedCatHandbol compartint els exercicis, entrenaments, llançaments, aturades, jugades…

https://twitter.com/FedCatHandbol/status/1240566681744936965

La Federació Catalana de Futbol publica a la seva web periòdicament taules d’exercicis de la guia pràctica d’entrenament a casa, dirigida als seus federats i federades. El pla de treball està orientat a mantenir la condició física durant aquest període transitori sense competició, amb circuits complets dirigits a jugadors i jugadores de futbol i futbol sala, així com també a àrbitres.

La Federació Catalana de Patinatge es fa ressò dels vídeos amb esportistes de les diverses disciplines de la roda petita entrenant en els seus domicilis o demanant que la gent es quedi a casa, així com els de tècnics i preparadors físics recomanant programes i exercicis d’entrenament han omplert les xarxes en uns dies en els que molta gent està confinada als seus domicilis o amb la mobilitat limitada per la situació. Amb els hashtags #JoEmQuedoaCasa #Joentrenoacasa o #Quedatacasa, els esportistes, clubs i tècnics d’hoquei patins han estat els més actius a les xarxes en les últimes hores, en les que han circulat vídeos de jugadors, jugadores i tècnics catalans de l’OK Lliga masculina i femenina.

Paral·lelament, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha creat un servei nou i gratuït: Ufec i Uesports a Casa, que res no t’aturi! Aquest nou apartat de contingut digital es nodrirà cada dia amb nou material per seguir treballant i gaudint de l’activitat física des de casa:

  • Contingut a l’abast en qualsevol moment des del web d’Ufec i Uesports, amb vídeos, rutines i consells de nutrició i salut.
  • Sessions “live” amb el personal tècnic a través d’Instagram de les instal·lacions.
  • Contingut extra propi als canals de Youtube: UFEC TV i Uesports.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *