Informació local

Som Comerç, Som Barberà: “Haurem de treballar de valent per sortir del forat”

Òptica Herrero (facilitada per ‘Som Comerç, Som Barberà’)

La crisi sanitària que estem vivint i la crisi econòmica van estretament lligades. Aquesta setmana tant el govern espanyol com la Generalitat han aprovat mesures d’urgència per pal·liar al màxim els problemes econòmics que s’estan presentant durant aquests dies. I sobretot per ajudar, en la mesura del que sigui possible, als autònoms, empreses i persones acomiadades de les seves feines. 

Un dels col·lectius vulnerables de la nostra ciutat és ‘Som Comerç, Som Barberà’. Una agrupació de comerciants afectats plenament per aquesta crisi. De la vintena d’associats, només un forma part del sector de l’alimentació. De la resta, els únics que estan autoritzats a obrir són les òptiques i, en aquests moments la seva activitat es limita a arreglar ulleres i a vendre líquid per a lentilles, el que comporta “un descens de les vendes del 95%” segons el President de l’associació, en Dani Fenoy. 

Tant Fenoy com la resta de comerciants viuen aquests moments amb molta preocupació. Malgrat les mesures anunciades, no saben com acabarà la situació, ni com ni quan arribaran les ajudes. “En uns dies arribarà el lloguer del local, la quota d’autònom, la gestoria i tots els subministraments bàsics de la botiga. A més, en determinats establiments a tot això li hem de sumar els salaris del personal contractat”, ha explicat Fenoy. 

Ja tenen clar que aquest mes no podran rebre cap salari, però tampoc saben com fer-se càrrec dels pagaments. Malgrat les ajudes anunciades tant pel govern central com per la Generalitat tenen por que aquestes no arribin a temps. Per això, algunes companyes de ‘Som Comerç, Som Barberà’ han iniciat una campanya de conscienciació de cara als propietaris del locals comercials per poder negociar els pagaments. De moment han aconseguit que alguns propietaris siguin solidaris i comprensius amb la situació. 

“Està clar que després d’aquesta crisi sanitària haurem de posar-nos a treballar de valent, entre tots, per sortir del forat” ha conclòs Fenoy. 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *