Informació local

Coronavirus: transport públic a mig gas el cap de setmana

Els transports públics varien les seves freqüències durant el primer cap de setmana des de l’entrada de l’estat d’alarma per prevenir la propagació del coronavirus i les primeres mesures excepcionals en el servei de transport públic per frenar-ne la propagació.

Igual que durant els dies feiners, l’oferta de la xarxa de transport s’adaptarà a les circumstàncies i demanda inusuals i, en línies generals, serà entre el 30 i el 50% del que és habitual en dissabtes i diumenges.

El metro de Barcelona, Ferrocarrils de la Generalitat, TRAM i els autobusos urbans i interurbans de l’àrea de Barcelona reduiran doncs la seva oferta al voltant d’un 50% del que és habitual un dissabte o diumenge. La disminució d’expedicions i freqüències anirà en funció de cada operador i de cada línia, de manera que sempre es garanteixi l’ocupació de no més d’un terç de la capacitat dels vehicles. Per això, pot haver operadors o franges horàries amb una oferta superior.

També el servei de bus nocturn, tant els serveis metropolitans de l’AMB com els serveis interurbans de la Generalitat de Catalunya, serà aproximadament del 50% les nits de divendres, dissabte i diumenge. Una reducció que ja es va aplicar el passat dissabte.

Metro, Ferrocarrils de la Generalitat i TRAM, per la seva banda, finalitzaran el servei nocturn la mitjanit de divendres i la de dissabte. Els operadors de transport detallaran l’oferta de cap de setmana a les seves respectives pàgines web, xarxes socials i altres elements propis.

La resta de mesures del transport públic les podeu llegir aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *