Informació local

Les targetes moneder equivalents a les beques menjador es repartiran a Barberà del Vallès a partir del dijous 26 de març

Imatge del Consell Comarcal

Actualització: canvi de les dates d’entrega. El repartiment començarà el dijous 26

El regidor de Serveis Socials i Infància de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, Daniel González, ha atès a Ràdio Barberà per explicar quan, com i on es repartiran les targetes moneder que corresponen a les 450 famílies barberenques amb infants beneficiaris de la beca menjador. Segons González està previst que el repartiment comenci el dijous 26 de març i encara no les tenen a Serveis Socials.

Però, què són exactament aquestes targetes? El Departament d’Educació de la Generalitat de Cataluña va anunciar el dilluns 16 de Març que aquestes famílies rebrien unes “targetes moneder”, és a dir, amb una quantitat econòmica per substituir la prestació que normalment es fa al menjador dels centres educatius, tancats des del divendres 13 de març. No obstant això, Daniel González ha declarat que “la Generalitat ha donat una informació que no era 100% real perquè ha informat que les targetes estan disponibles i només estaven en tràmit”.

Les conegudes com beques menjador, anomenades oficialment Ajuts individuals de menjador, cobreixen el 50% o de fins al 100% del cost del menjador escolar als alumnes que compleixin els requisits establerts. El regidor González ha explicat que totes les targetes moneder inclouen 4 euros per infant i dia per cobrir el suport a l’alimentació dels infants reconegut com a dret amb la beca. Es poden fer servir a qualsevol establiment per pagar. D’entrada, ha explicat Daniel González, quan les famílies les rebin inclouran els primers 10 dies sense servei de menjador (40 euros) i són autorecarregables quan passin els dies.

Es repartiran 144.000 targetes moneder a Catalunya i segons la Generalitat s’han començat a repartir aquesta setmana amb una primera inversió de 6 milions s’euros. Al Vallès Occidental corresponen 17.388 targetes i a Barberà del Vallès serán 450 les famílies que es beneficiaran d’aquest ajut.

Les famílies amb dret a percebre aquesta targeta moneder rebran un missatge de Whatsapp al mòbil amb les instruccions necessàries, el dia i l’hora que hauran de recollir la targeta al centre de serveis socials del carrer del Bosc núm. 21. Citar a les famílies amb uns 15 minuts de diferència ha de servir per garantir tota la seguretat sanitària. Si algú família no vol recollir-la en l’actual situació d’emergència no perdrà el dret i la podrà recollir més endavant.

Pots escoltar l’entrevista completa on el regidor Daniel González explica els detalls a continuació:

Join the discussion

  1. Pingback: Covid-19: darrera hora - radiobarbera.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.