Informació local

Creu Roja Sabadell: “La nostra funció és arribar allà on altres persones o autoritats no arriben”

Foto: Creu Roja Sabadell

Una de les raons de ser de Creu Roja és “estar a prop de les persones que ho estan passant malament“, tal com manifesta David Jové, coordinador de l’ONG a l’àrea de Sabadell, Barberà, Badia i Sant Quirze. Per aquest motiu des de Creu Roja Sabadell fa dies que treballen en diversos àmbits per a donar suport als col·lectius més vulnerables a causa de la crisi sanitària del Covid-19. A diferents municipis de la comarca l’entitat ha adoptat tasques, que prèviament duien a terme entitats socials, de repartiment d’aliments i altres productes per aquelles persones que es troben confinades i que, per diversos motius, no poden sortir de casa.

Mitjançant han anat passant els dies, les accions de Creu Roja s’han hagut d’adaptar cada dia a les noves circumstàncies, fet que ha provocat que augmenti el volum d’activitat de la ONG a la zona. “S’ha incrementat la intensitat al carrer, en la línia de donar suport a les administracions locals i entitats, perquè com els voluntaris eren persones grans, Creu Roja ha anat rellevant les entitats socials per a fer la tasca de repartiment d’aliments”, afegeix Jové.

Concretament a Barberà del Vallès l’activitat de Creu Roja s’ha iniciat aquest dimecres 25 de març amb el repartiment a domicili de productes, servei del qual se’n beneficien gairebé una desena de famílies, tot i que, tal i com afirma David Jové, aquest nombre pot canviar : “Donarem el suport mentre hi ha hagi aquesta necessitat i garantint la seguretat del personal de Creu Roja i de les persones a les que servim”.

“A Barberà la tasca es centra en la distribució i suport a domicili. Bàsicament es tracta de portar aliments, productes higiene i medicació“, explica Jové que afegeix que principalment s’està atenent a “persones grans o amb patologies i col·lectius de risc”.

Jové destaca sobretot que a l’hora de dur a terme aquests serveix es garanteix la seguretat tant dels treballadors com d’aquelles persones a qui ajuden. El fet que Creu Roja sigui un organisme a escala internacional, assegura el coordinador de Creu Roja Sabadell, garanteix que les persones treballadores comptin amb els equipaments de seguretat necessaris per a poder dur a terme els diferents serveis.

Tot i que es tracta d’un “procediment molt restrictiu, on no hi ha contacte, no s’entra a les llars i sempre es manté la distància de seguretat”, Jove també ha volgut destacar un altre dels aspectes d’aquests serveis, ja que el fet que les persones confinades puguin veure i parlar amb algú els aporta un gran benefici psicològic.

A més de Barberà del Vallès, Creu Roja també està duent a terme accions a Sabadell i Badia del Vallès. En la capital vallesana, s’ha instal·lat a Fira Sabadell per a poder dur a terme el repartiment d’aliments del qual s’encarregava prèviament el Rebost Solidari. A Badia del Vallès, el camp Sergio Busquets està acollint un altre punt de repartiment d’aliments, dels quals se n’estan beneficiant 180 famílies.

Per una altra banda, des de l’inici de la crisi sanitària Creu Roja ha posat en marxa un dispositiu en el qual ha dut a terme 2.500 trucades a persones dels col·lectius més vulnerables per, sobretot, garantir la informació, detectar les necessitats d’aquestes i per poder reduir la possible angoixa a través de les converses.

Podeu escoltar la entrevista íntegre a continuació:

Foto: Creu Roja Sabadell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *