Informació local

A qui i com afecta l’aturada de les activitats no-essencials fins al 9 d’abril?

Actualitzat el dijous 2 abril a les 8:40

Des de la darrera mitjanit i fins al dijous 9 d’abril queda aturada tota l’activitat no essencial a Espanya. És una mesura que endureix les condicions de confinament ja previstes a l’estat d’alarma en vigor des del 14 de març per reduir la mobilitat i evitar els contagis.

Aquesta nova mesura es va aprovar en un Consell de Ministres extraordinari ahir diumenge i es va publicar per la seva entrada en vigor al Butlletí Oficial de l’Estat més tard de les onze de la nit. L’enduriment del confinament segurament ha generat dubtes entre la ciutadania: qui continua treballant i qui no? Em pagaran? Qui es fa càrrec dels sous? M’afectarà a les vacances?

Des de Ràdio Barberà intentem resoldre alguns d’aquests dubtes:

L’aturada comença dilluns 30 de març?

Sí,  ha entrat en vigor a les 00:00h. Tot i així el Govern espanyol ha previst que aquelles empreses que no es puguin aturar de cop (per exemple, algunes industries) puguin funcionar avui amb l’únic propòsit de possibilitar l’aturada “sense perjudicar de manera irremeiable o desproporcionada la represa de l’activitat empresarial.” També poden acabar la seva feina els transportistes que s’encarreguin de serveis no-essencials i estiguessin ja enmig d’un viatge.

Qui ha d’anar a treballar? Quin són el serveis essencials?

Les activitats que es consideren essencials han quedat detallades en 25 punts al BOE. Es tracta de: tota activitat relacionada amb la sanitat i el sistema sociosanitari (com l’atenció a gent gran, entre d’altres). Un sector que ocupa 1,7 milions de persones. També el treball de la llar i les cures, l’atenció a les dones víctimes de violència de gènere i tota la cadena que fa possible la provisió dels productes de primera necessitat, com l’alimentació, la higiene o els productes farmacèutics. Es permet continuar amb la seva activitat a les empreses d’hosteleria i restauració amb serveis a domicili i a companyies que es dediquen a la distribució i entrega de productes de comerç comprat a distància.

A més, s’inclou aquelles empreses que han reconduit la seva activitat per produir materials necessaris per combatre la pandemia del Covid-19 com mascaretes (en el cas de la industria textil) o gels (en el cas de la química).

Altres serveis que es consideren essencials són tots aquells que fan possibles els subministres bàsics, el transport, manteniment, neteja i reparació d’averies, el tractament de residus, cossos de seguretat i protecció civil, serveis financers i assessories legals, empreses de telecomunicacions, mitjans de comunicació, les actuacions judicials no suspeses, Correus o els Centre d’Acollida de Refugiats i els Centres d’Estancia Temporal d’Immigrants.

Podeu consultar la llista completa d’activitats que es consideren essencial al document oficial del Govern espanyol que enllacem.

Protecció Civil ha editat un document de preguntes i respostes sobre les restriccions.

Què passa amb la resta d’empreses i persones treballadores?

Si l’activitat que fan no està inclosa a la llista han de tancar. És difícil calcular quantes persones han de continuar treballant i quantes han de quedar-se a casa. La periodista Victòria Oliveres del Catalunya Plural ha estimat amb les dades de l’INE que classifiquen els llocs de feina que uns 3,7 milions de persones d’un total de 20 milions de persones assalariades són enviades a casa amb aquest decret.

Què passa amb els sous?

Totes aquelles persones que no treballen a aquestes activitats essencials i, per tant, no poden anar a treballar es trobaran en una situació que el Govern ha descrit com a “permís retribuit recuperable”. És a dir, no han de prestar els seus serveis a l’empresa, però rebran el seu sou complet a càrrec d’aquesta. Però, les hores que no es treballaran en aquestes 8 o 9 jornades laborals (a algunes comunitats el dijous 9 d’abril és festiu) s’hauran de recuperar més endavant. El decret deixa en mans de patronals i sindicats decidir com es farà aquesta recuperació abans del 31 de desembre perquè la jornada laboral es fixa anualment.

És com la resta de permisos retribuits?

Els permisos als treballadors i treballadores, per exemple pel naixement d’un fill, són un dret i no són obligatoris com en aquest cas. A més, són retribuits i no s’han de recuperar les hores no prestades. Per tant, la situació de les dues properes setmanes s’assembla més aviat a la distribució irregular de jornada, les borses d’hores o altres mecanismes similars de compensació de la jornada laboral entre empresa i plantilla.

A qui no afecta aquesta nova mesura?

El permís obligatori retribuït i recuperable no s’aplicarà a qui fa teletreball. Algunes empreses amb capacitat de fer-ho fins ara podien escollir fer teletreball o no. En canvi, ara estan obligades si no formen part de les activitats essencials. Tampoc afectarà els treballadors i treballadores a qui s’ha aplicat un ERTO o que estiguin de baixa temporal.

Join the discussion

  1. Pingback: Covid-19: darrera hora - radiobarbera.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *