Informació local

Noves mesures que afecten els animals de companyia: Prohibit passejar al gos a més de 100 metres de casa

Actualment no existeix cap evidència científica que provi que els animals domèstics puguin transmetre el Covid-19, però durant aquests moments hem d’intentar evitar al màxim la propagació del virus. Per això, per exemple, canvia la nostra manera de relacionar-nos amb la resta de gossos quan anem a passejar el nostre.

Sobre aquest tema, l’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés Trillo, ha dictat un Ban pel qual s’estableixen determinades mesures complementàries durant el període de declaració de l’estat d’alarma respecte als animals de companyia. Són les següents:

– Pel que fa a les passejades amb gos:

 • Només pot sortir a passejar una persona al gos, amb l’excepció de famílies monoparentals que no puguin deixar els seus fills sols a casa.
 • Les passejades han de ser curtes, fins a una distància límit de 100 metres del domicili de la persona titular o acompanyant del gos. 
 • Hem de recordar que s’han de recollir les deposicions i diluir l’orina amb una solució d’aigua i detergent. 
 • Tampoc està permès anar a passejar al gos per zones rurals o boscoses, si aquestes es troben a més de 100 metres del domicili indicat.
 • Després de passejar al gos s’ha de netejar el morro, la cua, l’anus i els coixinets plantars. Ho hem de fer amb tovalloletes aptes per a animals, o desinfectants naturals, en cap cas alhocols, desinfectants químics, lleixius…, ja que d’aquesta manera només farem malbé la pell de l’animal. 
 • Les passejades no poden tenir com a finalitat cap activitat d’oci i cal mantenir la distància de seguretat (dos metres) amb persones i animals. 

-Pel que fa a les visites a clíniques veterinàries:

 • S’haurà d’avisar abans d’anar a la clínica i assegurar-se que és imprescindible desplaçar-se per solucionar el problema. L’animal haurà d’anar acompanyat d’una sola persona que es desinfectarà a l’entrada i a la sortida de la clínica. 

-A l’hora d’alimentar els gats del carrer:

 • Només ho poden fer aquelles persones autoritzades per l’Ajuntament i només en les colònies autoritzades per l’Ajuntament.
 • Per fer-ho, s’han de prendre les mesures de prevenció necessàries (una sola persona minimitzant el temps d’exposició i respectant la distància de seguretat) i en cas de portar guants i mascareta fer un bon ús d’aquests. 

-El decret també estableix mesures recomanables per a persones que han donat positiu per coronavirus i que tenen mascotes:

 • Es recomana deixar la mascota a càrrec d’una altra persona i utilitzar utensilis nous per a l’animal.
 • Si no hi ha la possibilitat de deixar l’animal a ningú, la persona infectada haurà de netejar-se les mans amb molta freqüència, utilitzar mascareta i evitar el contacte físic amb la mascota en la mesura del possible. A més, s’hauran de rentar i desinfectar constantment els materials i complements relacionats amb la mascota. 

Des de l’Ajuntament es recorda que totes les persones que no segueixen els apartats d’obligat compliment seran objecte de denúncia per part de les autoritats. 

Des del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona fan també recomanacions que podeu llegir aquí: http://www.covb.cat/ca/premsa/noticies/recomanacions-pel-passeig-dels-gossos 

 

Join the discussion

 1. Pingback: Covid-19: darrera hora - radiobarbera.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.