Informació local

La Barberà més solidària

Mascaretes donades a l’Hospital Parc Taulí. Unió Esportiva Barberà.

“En situacions com aquestes és quan surt el millor i el pitjor de les persones”. Ho hem dit, ho hem escoltat i és ben cert. Nosaltres volem fixar-nos, precisament, en la part positiva de tot el que està provocant aquesta pandèmia. Parlem d’iniciatives que tenen una finalitat comuna: ajudar a qui pitjor ho passa en aquests moments. 

Us parlem d’una ciutat que, com la majoria de ciutats del món, està unint forces i recursos davant l’adversitat. De la primera iniciativa de la qual us parlem és d’una relacionada amb l’Escola de Bàsquet de la Unió Esportiva Barberà. Concretament d’una història protagonitzada, entre d’altres, pel Jordi Fernández Bufias. Ell és el Director de l’Institut ‘Forat del Vent’ de Cerdanyola del Vallès i també forma part del grup de pares i mares de l’equip de bàsquet del premini de la Unió Esportiva Barberà.

Fernández es va assabentar de la iniciativa de fer material de protecció amb impressores 3D. Eren els primers dies de confinament i va decidir anar a buscar les impressores 3D de l’institut. Mentrestant, a través de l’equip de bàsquet va contactar amb ell una infermera de l’Hospital Parc Taulí, que sabia que tant el Jordi com un altre pare estaven començant a fer viseres de protecció.

La infermera els hi demana ajuda molt emocionada i, en aquell moment, tant el Jordi com la resta de gent que hi està col·laborant, decideixen fer les viseres i muntar les pantalles al moment per tal de poder distribuir-les de la manera més ràpida possible. Així que a través del grup de pares i mares de l’equip de premini de bàsquet, aconsegueixen amb l’ajuda del veïnat tot el material que els hi fa falta per confeccionar més de 50 viseres en poc més d’un dia. 

Per això des d’aquell moment en Jordi, i també un altre dels pares de l’equip, l’Òscar Burguillos, comencen a teixir una petita xarxa de contactes tant a Barberà com a Cerdanyola i gràcies a la solidaritat aconsegueixen poder crear els EPIs el mateix dia que arriba el material. 

Ara, en aquesta petita xarxa solidària barberenca compten amb 5 màquines operatives. A Cerdanyola, l’Ajuntament els hi ha cedit 3 impressores 3D i compten amb l’ajuda de 5 persones més. També hi ha una persona que fa la connexió Cerdanyola-Barberà per distribuir els equips de protecció diàriament.

El Jordi està molt orgullos de l’equip de bàsquet “no paren! però no ens oblidem del moviment veïnal, brutal!”. De tota manera recorda que necessiten “més impressores 3D”, ja que actualment estan enviant material al Taulí, a les residències de Barberà i Cerdanyola, als CAPs, als Mossos d’Esquadra…

Però hi ha moltes més històries que s’estan movent a la nostra ciutat:

  • Des de la botiga Dolçe Pecat han cosit mascaretes per donar-les a les residències de gent gran i a les farmàcies de Barberà on els hi faltava material per poder protegir-se del Covid-19

  • Al Centre Dental la Romànica han cedit part dels seus Equips de Protecció Individuals també als professionals de la salut de l’Hospital Parc Taulí.

  • A l’Institut la Romànica han fet una donació al cos dels Mossos, sobretot mascaretes i ulleres de seguretat. I a més, també s’afegeixen a la crida per continuar buscant a gent que disposi d’impressores 3D.

  • L’empresa barberenca Pinter ha fet una donació de 10.000 mascaretes al Taulí.

  • L’empresa barberenca Caldic Ibèrica també ha fet una donació de 300 mascaretes, en aquest cas per a l’hospital temporal Vallès Sud.

En definitiva, tota mena d’iniciatives que ens ajuden a no perdre la fe durant aquests dies tan complicats per a tothom. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *