Notícies de la ràdio

Guia dels continguts de Ràdio Barberà des del 24 de març

Des de l’inici de l’Estat d’Alarma, Ràdio Barberà hem treballat a distància per continuar informant de l’actualitat de Barberà del Vallès, de l’evolució de l’emergència sanitària i de les informacions de proximitat que la ciutadania barberenca pot necessitar, seguint amb la nostra funció de servei públic.

L’equip de Ràdio Barberà som conscients que es publiquen tantes informacions que es fa realment difícil seguir-les. Per aquest motiu, el 24 de març vam fer un resum dels primers continguts durant el confinament.

A continuació us expliquem que hem publicat les darreres setmanes amb enllaços directes als continguts:

Per una banda, a la 98.1 de la FM i a l’emissió per internet seguim amb una programació de serveis mínims que inclou butlletins informatius de Catalunya Informació, el Notícies en Xarxa, càpsules d’informació institucional i consells de salut, i també oferta cultural, amb un conte diari a les 20:30 hores gràcies a la col·laboració de la ciutadana Rafaela Bonet i el concurs Pica Lletres els dijous a les 16 hores.

Per altra banda, el seguiment de l’actualitat, les entrevistes i reportatges els estem oferint a través de la nostra pàgina web i les xarxes socials. A la web hem ofert més de 50 actualitzacions informatives de darrera hora i de dilluns a divendres oferim un Butlletí Especial que podeu escoltar a Ivoox, Facebook i Instagram. A la web hem publicat tots aquests reportatges, entrevistes i notícies: 

  • Entrevistes per conèixer l’estat dels serveis públics municipals:

Un dels nostres objectius ha estat oferir informació actualitzada sobre com funcionen els serveis mínims de la ciutat i com s’ha adaptat l’atenció a la ciutadania. Hem entrevistat l’alcalde Xavier Garcés que va fer un balanç general de l’estat de la ciutat, el regidor Daniel González en referència als serveis socials i l’atenció als col·lectius vulnerables i la regidora Mònica Sempere per explicar quin servei d’assessorament laboral, econòmic i empresarial es fa des de la Fundació Barberà Promoció i el centre de Negocis Nodus Barberà.

A més, el regidor Joan Muñoz va fer un repàs a totes les afectacions de la pandèmia i l’Estat d’alarma al calendari cultural i esportiu de Barberà del Vallès i en una altra entrevista va explicar en què consisteix la línia telefònica habilitada pel Servei de Mediació Comunitària. La treballadora social del Servei d’Informació i Atenció a les Dones, Elena Peñarrubia, va exposar a Ràdio Barberà quin és el funcionament actual d’aquest servei fonamental de l’Oficina de Polítiques de Gènere

  • Seguiment de l’impacte econòmic i social a Barberà del Vallès:

La crisi sanitària ha precipitat també una emergència en l’àmbit laboral, econòmic i social. Als Butlletins informatius hem explicat les dades de l’atur registral, la destrucció de llocs de feina o els Expedients de Regulació temporal d’ocupació, entre altres informacions. A la web hem explicat actuacions concretes per respondre a emergències.

Per exemple, com s’han gestionat les targetes moneder que substitueixen les conegudes com a beques-menjador i quines eines hi ha per fer front a la violència masclista durant el confinament amb la psicòloga del SIAD Maria José Chinchilla.

Des de Creu Roja Sabadell van explicar-nos en una entrevista les seves actuacions al nostre municipi i també vam publicar un reportatge al voltant de diverses iniciatives solidàries a Barberà del Vallès. A més, vam informar sobre com impactava a les llibreries un Sant Jordi sense activitat presencial  i quin era l’estat dels Polígons barberencs a l’inici abans de l’aturada temporal de les activitats no essencials.

  • Com s’adapta el dia a dia a Barberà del Vallès?

La vida quotidiana ha quedat totalment trasbalsada i és un repte continuar amb la majoria d’activitats. Un dels sectors que està intentant seguir endavant telemàticament és l’educatiu amb tots els inconvenients pedagògics i també amb els problemes derivats de la bretxa digital. A Ràdio Barberà vam parlar amb els Instituts perquè ens expliquessin com ho vivien i també amb les escoles per comentar l‘inici virtual del tercer trimestre.

Així mateix hem informat de l’activitat de les entitats esportives a les xarxes socials i, fins i tot, de l’adaptació de les pastisseries per la mona de Pasqua.

Informacions de servei:

Altres informacions:

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *