Serveis informatius

Activat el Pla INUNCAT per les fortes pluges

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT per la previsió de pluges que poden donar acumulacions destacades sobretot a les comarques de la meitat nord-est del país i que poden fer augmentar els cabals d’alguns rius i rieres. L’Ajuntament de Barberà del Vallès ha activat la fase de pre-alerta.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu la possibilitat de superar el llindar d’acumulació de 100 litres/m2 en 24 hores aquest dimarts a les comarques de la Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, Selva i Vallès Oriental, i amb menor probabilitat a les comarques de l’Alt i Baix Empordà, Maresme, Osona, Moianès, Bages, Vallès Occidental, Baix Llobregat i Barcelonès.

Davant d’aquest episodi,Protecció Civil de la Generalitat recomana informar-se permanentment de la situació meteorològica i les possibles afectacions viàries abans de sortir de casa.  Tot i que la mobilitat ja està molt restringida per l’estat d’alarma, convé encara més extremar les precaucions entorn de rius i rieres perquè poden portar aigua abundant de forma sobtada i convertir-se en una zona extremadament perillosa.

Protecció Civil també ha activat l’alerta del pla VENTCAT per l’avís del Servei Meteorològic de Catalunya de fort vent de component est a partir d’aquest dimarts al migdia i fins dimecres a les comarques del litoral de Barcelona i Girona.

Cal extremar especialment la prudència en la mobilitat a les zones on bufi fort el vent, tant a peu com amb vehicle, per la possible caiguda de branques o altre mobiliari urbà.

A banda, el Servei Meteorològic de Catalunya també preveu fort onatge de més de 2,5 metres d’alçada amb mar de fons de l’est. Protecció Civil de la Generalitat recorda que cal mantenir la prudència a les zones afectades pel fort onatge, allunyant-se d’espigons i esculleres.

Join the discussion

  1. Pingback: Covid-19: darrera hora - radiobarbera.cat

  2. Pingback: Resum continguts: del 20 al 24 d'abril - radiobarbera.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.