Notícies de la ràdio

Sant Jordi confinat a Barberà del Vallès

Fotografia de l’Ajuntament de Barberà del Vallès. Sant Jordi 2018

La diada de Sant Jordi, el 23 d’abril, es caracteritza per omplir carrers i places de gent, llibres i roses. Enguany no es podrà omplir la Plaça de la Vila de Barberà del Vallès de paradetes ni es formaran cues a llibreries i floristeries, però s’han buscat fórmules alternatives per gaudir de la festivitat.

D’una banda, la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes van anunciar una data alternativa per celebrar Sant Jordi, el 23 de juliol,  i d’altra banda, aquesta setmana celebrarem la diada encara que sigui virtualment amb multitud d’iniciatives.

A Barberà del Vallès, l’Ajuntament, els equipament culturals i les entitats fan diverses propostes d’activitats sense sortir de casa. Sota el “Sant Jordi a casa” des de l’Ajuntament animen a seguir les recomanacions i propostes d’activitats virtuals, mitjançant les xarxes socials com: obres de teatre, tallers de manualitats, contacontes o concerts. A més, criden a compartir fotografies i vídeos amb el HT #StJordiBdVConfinat a Instagram.

Quines són aquestes activitats i recomanacions?

  • La Biblioteca Esteve Paluzie és l’epicentre del programa. Han organitzat activitats relacionades amb la literatura i amb la cultura que es poden seguir a través dels seus comptes de Facebook, Twitter i Instagram durant tota la setmana del 20 al 27 d’abril. Per exemple, des del dilluns 20 d’abril i fins a l’obertura de la Biblioteca hi ha en marxa un concurs de punts de llibre obert a totes les edats. 

https://twitter.com/BiblioBarbera/status/1252524843490213888

A més, durant tota aquesta setmana desenvolupen la campanya ‘Digues quin llibre vols que la biblioteca compri per Sant Jordi‘.  La iniciativa consisteix en que la ciutadania faci arribar a través de les xarxes socials, correu o whats app propostes de contes, novel·les o assaig pel fons de la Biblioteca. Es compraran al comerç local i quan la Biblioteca torni a obrir estaran disponibles en prestec. Hi ha activitats habituals que no s’aturen: durant tot el mes d’abril i de maig continua el concurs de Microrelats de la Microbiblioteca

El mateix 23 d’abril hi haurà una programació especial per la diada de Sant Jordi amb tres sessions de contes, dues de manualitats i una petita formació de Podcasts.  El divendres 24 d’abril hi haurà una nova sessió de l‘hora del conte confinat i han anunciat que encara en hi ha més sorpreses que aniran desvetllant al llarg de la setmana.

Totes les activitats de la Biblioteca es poden consultar a la web municipal.

  • El Teatre Municipal Cooperativa recomanarà a la seva web i al seu Facebook obres de teatre. També han col·laborat amb l’Escola Municipal de Música per oferir a través del canal de Youtube del TMC peces musicals gravades des de casa per l’alumnat de l’Escola.

  •  Des del Programa Municipal per a la Gent Gran s’ha treballat en l’organització d’un Sant Jordi virtual on es proposen un total de 7 activitats. A la primera activitat proposen compartir alguna creació com un conte, relat, poesia, dita… posteriorment es farà un recull i es compartirà a través de les xarxes socials. De la mateixa forma, ha animat a compartir receptes tradicionals de Pa de Sant Jordi o fer punts de llibre. Publiquen les seves propostes a Facebook.
  • El servei socioeducatiu per adolescents i joves de Barberà del Vallès impulsa dues activitats per fer des de casa: un concurs de microrelats confinats i una programació de Concerts Confinats en streaming. El concurs de microrelats va començar el 17 d’abril i es tanca el termini de presentació dimarts 21 d’abril a les 23:59h.  Està dirigit a persones d’entre 12 i 29 anys i hi haurà una categoria per adolescents i una altra per joves. Es farà una votació amb instagram per escollir finalistes i un jurat triarà qui guanya. El premis s’entregaran el 23 d’abril a les 19:30h també a Instagram.

“BDV concerts confinats” és una proposta de sessions musicals per streaming amb jovent artista de la ciutat que s’ofereixi a participar. Aquestes sessions es faran els dimarts i els dijous a les 20:15 hores i començaran el 23 d’abril. L’objectiu és donar a conèixer el talent artístic juvenil de Barberà del Vallès, trencar amb l’aïllament i promoure la creació del jovent segons expliquen des del servei socioeducatiu Tota la informació d’aquestes activitats la podeu llegir aquí.

Altres activitats:

  •  Des de la Federació d’Associacions de Veïns proposen que durant aquest Sant Jordi es guarneixin els balcons barberencs amb roses gegants fetes de qualsevol material com paper, cartró, tela… També proposen que es puguin fer personatges com Sant Jordi i la princesa que a la vegada es puguin representar amb les imatges de doctors i doctores, personal de neteja, comerciants… I el drac, enguany és el ‘coronavirus’ de la història. A més, també s’anima a les persones que guarneixin els balcons i finestres amb personatges relacionats amb Sant Jordi que pengin una foto a Instagram amb l’etiqueta #StJordiBdVConfinat que també difón l’Ajuntament.
  • La llibreria Niu de Lletres està fent recomanacions literàries per Sant Jordi mitjançant Facebook, també ofereix lots especials per la Diada i han programat un contecontes.
  • Des de l’Institut Can Planas han compartit amb l’alumnat idees per cel·lebrar Sant Jordi sense trencar el confinament. A més, fan un concurs literari i de fotografia matemàtica.

 

 

 

 

 

Join the discussion

  1. Pingback: Resum continguts: del 20 al 24 d'abril - radiobarbera.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *