Informació local

Solidaritat als comerços barberencs

Establiments tancats a Barberà

Les mostres de solidaritat durant la pandèmia són cada cop més habituals, però no per això tenen menys importància. Un dels sectors que necessita més aquesta solidaritat són les persones autònomes i els petits negocis que porten amb la persiana tancada més temps del que poden aguantar.

Malgrat les ajudes anunciades pels diferents governs, els responsables dels negocis barberencs encara no han rebut una solució que pugui ajudar a la seva economia però, en molts casos han tingut la gran sort de trobar-se amb un arrendador o arrendadora solidària.

Alguns dels establiments que formen part de l’associació ‘Som Comerç, Som Barberà’ van rebre una trucada el mateix dia que es va declarar l’estat d’alarma on els propietaris dels negocis els asseguraven que no s’havien de preocupar pel lloguer. 

  • D&D Studi Deborah Serrano

La Deborah Serrano responsable de l’estudi fotogràfic D&D Studi Deborah Serrano té clar que té molta sort de tenir un arrendador solidari: “Són persones que han entès la situació que estem vivint i s’han posat al nostre lloc, sabent que si no treballes no pots cobrir despeses”. Serrano està molt agraïda, ja que per les persones autònomes la situació s’està complicant cada cop més. De moment, el lloguer del local no el pagarà fins que no torni a treballar amb normalitat, pel que fa a la resta de despeses, factures, pagaments… encara no sap com els podrà afrontar: “estic a l’espera que decideixin si sóc apta o no per rebre ajudes.”

  • Zafiro Tours

El director de l’agència Zafiro Tours de Barberà, el Carlos Díaz, no té cap mena de dubte sobre la sort que ha tingut al poder comptar amb una arrendadora solidària que va entendre des del principi la situació: “Som una agència de viatges, i per tant, vam ser dels primers a veure’ns afectats per la por del Covid-19. Quan va arribar a Itàlia la gent va començar a cancel·lar viatges i van deixar de fer reserves. Quan es va declarar l’estat d’alarma la nostra llogatera ens va trucar i ens va dir que entenia la nostra situació i que no ens preocupéssim pel lloguer”.

Díaz comenta que fins que tot no torni a la normalitat estan tranquils pel tema del lloguer, sense aquesta ajuda era inviable continuar amb el negoci. Ara el que volen és que tot passi el més ràpid possible i que la gent no agafi por a viatjar. “El turisme és un sector molt important i no el podem deixar morir, i més que oci és una necessitat”, aclareix Díaz. El responsable de l’agència, ha explicat que aquests dies de confinament estan aprofitant per pensar en d’altres línies de negoci com activitats i trobades per singles “ens hem d’adaptar a la situació i si hem de reinventar-nos ho farem”. Tampoc descarten apostar més pel turisme nacional.

  • Campa Nails

La Laura Flores, propietària de Campa Nails, va començar amb el negoci fa poc més d’un any i després que es declarés l’estat d’alarma va rebre un missatge del propietari de l’establiment on li deixava clar que tot el temps que el seu saló d’ungles estigués tancat no s’havia de preocupar pel lloguer. “La veritat és que vaig plorar d’alegria, perquè les factures i les despeses s’han de continuar pagant i amb un ingrés de 0 € és molt dur”, explica Flores. 

Del tema de les ajudes encara està a l’espera, també va pensar a demanar un crèdit al banc però “és impensable perquè els interessos que s’acaben pagant són desorbitats”. A més, comenta que hi ha gent que està aprofitant aquesta situació com per exemple els proveïdors “que han encarit el producte una barbaritat”. Tot i que encara no se sap la data en què aquests establiments podran tornar a obrir des de Campa Nails intenten oferir productes que la clientela pugui adquirir ara i gaudir més tard. En el seu cas, ha fet xecs online en previsió del dia de la mare.

  • Dolçe Pecat

La Pepi Expósito, una de les encarregades de Dolçe Pecat, va ser una de les primeres a rebre la bona notícia de la mà del propietari del local on té el seu negoci. Ella és l’encarregada de l’Instagram de ‘Som Comerç, Som Barberà’ i va tenir la idea d’explicar el que havia passat al perfil de l’entitat i des d’aquell moment es van sumar més propietaris solidaris. “A alguns no els va fer cap falta les xarxes socials, ja ho havien fet abans” comenta Expósito.

Tot i aquesta ajuda al mes d’abril es pregunta què passarà al maig. De moment no saben quan podran tornar a obrir i tampoc li sembla just que els propietaris dels locals no cobrin, però no tenen manera d’afrontar els pagaments i les despeses. Pel que fa a les ajudes també les estan esperant. També estan dissenyant xecs regal per al dia de la mare. Els enviaran via whatsapp i les mares el podran utilitzar quan la botiga torni a obrir.

Join the discussion

  1. José Luis

    Hola buenas tardes, soy José Luis de ferretería champi, yo he tenido de momento bastante suerte y el propietario de mi local Joaquin me quitó un mes de pagar al comentarle la situación y me dijo que luego ya arreglaríamos como podamos los pagos , realmente es una persona excelente, la pena es que los bancos y el estado no están a la altura. Como siempre sino es por ayudarnos entre nosotros, no esperemos nada de ellos. No se ponen de acuerdo ni en esta situación es vergonzoso sea el color que sea. Es una pena que no apoyen al pequeño comercio ( autónomo)

  2. Pingback: Resum continguts: del 20 al 24 d'abril - radiobarbera.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *