Informació local

Mercat 11 de Setembre: “Ara és quan més s’ha d’ajudar al comerç i als mercats locals”

La Diputació de Barcelona ha iniciat aquesta setmana la campanya ‘Ara et toca a tu, gràcies’ per tal de potenciar i reforçar el comerç local i ajudar-lo a recuperar-se de l’impacte que està patint per la crisi del Covid-19.

El gerent del Mercat 11 de Setembre, el Sergio Murillo, ens ha donat la seva opinió sobre aquesta campanya: “La iniciativa de la Diputació de Barcelona està bé, sobretot el fet que proposin idees per afavorir el comerç local, però sincerament, es queda curta: de moment no són més que uns cartells genèrics. En cas que es tracti d’una primera acció no està malament, però dubto que només amb això la gent sigui conscient de la importància de comprar en petits comerços locals i mercats municipals, que són els que s’estan ofegant, ara i més que mai és quan se’ls ha de donar suport.”

Quina és la situació actual als comerços i als mercats locals? Des de l’inici del confinament, com és lògic, l’aforament i la freqüència de les visites als comerços han disminuït en un 15%, però tot i això la despesa que es fa tant als supermercats regionals com als comerços locals ha augmentat. Murillo ens ha explicat que la gent va menys al mercat, però quan va carrega més. El motiu, segons el gerent, és molt senzill: “els menjadors escolars estan tancats, no hi ha menús als bars ni als restaurants, la gent està més a casa seva i per tant, s’ha de cuinar a casa. A més, com estem veient la gent està invertint molt més temps a la cuina”.

Pel que fa a les vendes online va haver-hi un creixement exponencial amb l’entrada de la Covid-19 i la part positiva és que aquestes vendes es continuen mantenint. “Fa unes setmanes l’espera per rebre la compra online era de 3 dies. Ara el lliurament de la comanda és l’endemà d’haver comprat, però això no vol dir que s’hi hagin reduït les comandes sinó que ja no viu amb nosaltres la histèria social i la gent fa la seva compra habitual sense excessos”, ha remarcat Murillo.

Sobre l’ambient que es viu durant aquests dies al mercat Murillo ens ha explicat que no té res a veure amb el que es va viure a l’inici de la pandèmia, “la gent té molt clares les normes de seguretat: distància mínima entre persones, la mascareta, els guants… (tot i que no tothom utilitza guants i mascareta). A més, la histèria social dels primers dies ja no hi és i, tot i que de vegades hi ha cues no tenen res a veure amb setmanes anteriors”.

El gerent del Mercat 11 de Setembre, ens ha deixat clar que sobretot estan contents de poder ajudar a les persones que estan confinades proporcionant-los la compra amb aliments frescos i de qualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *