Notícies de la ràdio

Resum continguts: del 27 d’abril al 8 de maig

Des de l’inici de l’Estat d’Alarma, Ràdio Barberà hem treballat a distància per continuar informant de l’actualitat de Barberà del Vallès, de l’evolució de l’emergència sanitària i de les informacions de proximitat que la ciutadania barberenca pot necessitar, seguint amb la nostra funció de servei públic.

A l’espera de l’avenç de les fases de desconfinament, continuem oferint serveis mínims a la 98.1 de la FM i a l’emissió per Internet i el seguiment de l’actualitat a través de les nostres xarxes socials i la nostra pàgina web. Recordem que cada dia oferim la darrera hora de Barberà del Vallès i Butlletins Especials.

L’equip de Ràdio Barberà som conscients que hi ha tants missatges a tots els nivells que gran part de la informació es perd. Per aquest motiu,  periodicament  estem recuperant els continguts d’actualitat que publiquem.

A continuació oferim un resum dels continguts de les darreres dues setmanes (dilluns 27 d’abril fins al divendres 8 de maig):

  • Actualitat municipal: Seguim pendents de l’evolució de l’emergència sanitària a Barberà del Vallès, l’evolució de la crisi econòmica i social i les informacions locals més destacades.  Aquesta setmana hem explicat les primeres 9 mesures municipals per fer front a la crisi del COVID19  recollides a un informe de L’Observatori comarcal del Vallès Occidental. Aquestes mesures són fiscals i de suport econòmic, social i laboral.

Fa una setmana vam explicar que l’Ajuntament de Barberà del Vallès ha comprat 55 tauletes digitals i la Creu Roja de Sabadell s’ha encarregat de repartir-ne 46 a alumnes de famílies vulnerables i que participen del Centre Obert perquè puguin seguir el curs i les activitats de les educadores.

A més, hem informat de la Campanya especial de donació de sang que ha acollit el Teatre Municipal Cooperativa (on 332 persones han donat sang de dilluns a dijous) i hem conversat amb el gerent del Mercat municipal Onze de Setembre, Sergio Murillo.

  • Fases cap a la “nova normalitat”: Des de l’anunci del Consell de Ministres d’un pla per una desescalada “gradual, asimètrica i coordinada” les fases, la seva gestió i les seves implicacions han centrar atenció mediàtica i converses. A Ràdio Barberà vam tractar de fer entenedores les quatre fases del desconfinament

També hem parlat de les normes per les sortides dels infants al carrer i de com els comerços barberencs afrontaven la possiblitat d’obrir amb cita prèvia. 

  • Informació laboral i econòmica:  les dades de l’atur registral i les afiliacions a la Seguretat Social han permès veure en quin punt es troba la crisi socioeconòmica. Hem explicat les dades barberenques comparant-les amb la resta d’àmbits.  A més, l’Observatori municipal ha fet públic l’informe del primer trimestre del 2020 amb dades per entendre en profunditat l’impacte al teixit empresarial i els llocs de feina de Barberà del Vallès de la segona quinzena de març: hem publicat aquesta notícia.

Les dues darreres setmanes hem explicat diverses reivindicacions des dels sindicats i des de treballadors i treballadores. Primer, pel dia internacional de la seguretat i la salut en el treball, després recollint les propostes i protestes dels sindicats del Vallès Occidental pel primer de maig i, per últim, explicant les queixes per les condicions de treball de professionals sanitaris del Consorci Parc Taulí

  • Informació de cultura i esports: Tot i que són àmbits que han patit fortament l’aturada i amb moltes incerteses pel que fa al seu futur proper, l’actualitat esportiva i cultural no està completament aturada. Des dels serveis socioeducatius per adolescents i joves han impulsat els Concerts Confinats  i l’Handbol Barberà ha evitat el descens per les decisions de la Federació Catalana d’Handbol per acabar la temporada. 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.