Informació local

Nova ampliació de la frequència de trens de Rodalies

Renfe incrementa els dies laborables l’oferta al servei de rodalia de Barcelona en hora punta fins el 90% i fins el 87% durant la resta de la jornada. Aquesta mesura, que es posa en marxa l’11 de maig, s’ha pres de forma coordinada amb el titular del servei i segueix els paràmetres marcats per les autoritats. Tant el cap de setmana com a la resta de línies de Rodalies de Catalunya es segueix prestant l’oferta actual.

Durant aquesta última setmana els serveis de Rodalies han registrat un descens diari de demanda que ha està rondant el -86%. D’aquesta manera es manté com a màxim, un nivell d’ocupació que representi un 50% de la capacitat màxima. Així doncs, es respecta el propòsit de mantenir distàncies entre els viatgers recomanades per les autoritats sanitàries.

A la línia R3, pel moment es manté un servei alternatiu per carretera amb tres expedicions per sentit (matí, migdia i tarda-nit) entre Ripoll i Puigcerdà. La mitjana de utilització en aquest tram és de una mitjana de 3 viatgers per servei.

A la línia R7 la Universitat Autònoma de Barcelona està tancada i la resta d’estacions estan servides per l’R4. La RG1 comparteix recorregut amb trens de l’R11 i R1 i els viatgers de la línia RT1 disposen de serveis de les línies R14, R15 i R16 per desplaçar-se entre Tarragona, Vilaseca i Reus. Finalment, a l’RT2, els viatgers disposen dels serveis de les línies R4 al tram L’Arboç-Sant Vicenç de Calders, i dels serveis de les línies R14, R15, R16 i R17 entre Sant Vicenç de Calders i Port Aventura. Cal recordar que els trens de la línia R11 inicien o finalitzen el seu recorregut a l’estació de Portbou.

Aquestes mesures han estat adoptades en el marc de l’Estat d’Alarma decretat pel Consell de Ministres amb motiu de l’emergència sanitària pel Covid-19, que obliga a una situació excepcional de mobilitat i a l’aplicació de mesures extraordinàries. Renfe desaconsella viatjar excepte que sigui per raons inajornables o d’extrema necessitat.

També es recorda de l’obligatorietat d’ús de mascaretes que cobreixin nas i boca a tots els usuaris dels serveis de transport públic i col·lectiu, tant terrestre, com a autobús, taxi, VTC i ferrocarril, com al transport aeri i marítim. El Butlletí Oficial de l’Estat també determina que els treballadors dels serveis de transport que tinguin contacte directe amb els passatgers també hauran d’anar proveïts de mascaretes, així com tenir accés a solucions hidroalcohòliques.

Renfe començarà els pròxims dies una campanya informativa adreçada als viatgers per informar-los de les recomanacions en aquest nou escenari.
La campanya, amb el lema ‘Estar cada cop més a prop depèn també de tu’, es difondrà a través de mitjans de comunicació i de suports a estacions i trens. L’objectiu és donar a conèixer les recomanacions de les autoritats sanitàries per viatjar en transport públic.

Els nous horaris es poden consultar a través dels canals digitals d’informació i atenció al client de Renfe i Rodalies de Catalunya així com als telèfons 900 41 00 41 i 912 320 320.

Join the discussion

  1. Pingback: Resum continguts: de l'11 al 15 de maig - radiobarbera.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.