Informació local

La Coordinadora del moviment Veïnal del Vallès denuncia l’actual situació sanitària a la comarca

Imatge www.tauli.cat

La Coordinadora del moviment  Veïnal  del Vallès ha manifestat en roda de premsa aquest dimecres, 20 de maig, que l’actual situació de pandèmia ha deixat en evidencia les deficiències en personal i equipaments i la “nefasta” gestió del sistema sanitari i de centres sociosanitaris com són les residències.

La falta de llits en els hospitals públics és un dels problemes que ha denunciat la Coordinadora, ja que actualment el Vallès Occidental, amb 3,11 llits per cada 1.000 habitants es troba molt per sota de la mitjana catalana que se situa en 4,72. Arran d’aquestes xifres, l’entitat continua reivindicant la construcció de l’Hospital Ernest Lluch, que atendría 200.000 persones (inclòs el municipi de Barberà del Vallès) i ajudaria així a descongestionar el Parc Taulí.

Les retallades en l’assistència primària que ha afectat directament a la reducció del personal i a la manca d’especialistes és un altre dels aspectes reivindicats per la coordinadora, que manifesta que és un sector molt abandonat i que no ha evolucionat com hauria arran l’augment de població que la comarca ha registrat en els últims anys.

A més, tal com denuncia l’entitat veïnal, la situació de l’assistència primària és la base de la resta de sector i influeix directament en les llargues llistes d’espera (20.500 persones) i en la congestionada situació de les urgències als centres hospitalaris.

Per una altra banda, l’entitat també ha destacat la vunerabilitat actual a les residències de gent gran, les quals han estat les més afectades per la covid-19, així com el déficit de places publiques que hi ha a la comarca. Per aquest motiu, reclamen la creació d’un mínim de dues residències de gestió pública al Vallès.

Aquests són alguns dels aspectes que la Coordinadora denuncia i que ara vol fer arribar a tots els grups parlamentaris, municipis, grups d’oposició, sindicats o altres institucions com el Síndic de Greuges.

Ara, la principal demanda de la Coordinadora és la creació d’una mesa per a poder realitzar una diagnosi de la situació actual de la comarca i a partir d’aquí començar a treballar per a posar solució a l’actual situació.

Des de la Coordinadora del moviment Veïnal del Vallès també han informat que en els propers dies es realitzaran diverses mobilitzacions que s’estendran durant vàries setmanes per a denunciar l’actual situació de la sanitat a la nostra comarca i la falta de voluntat política per a posar-hi remei, i reivindicar totes les millores que es plantegen des dels moviments socials.

Declaració del President de la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell, Manuel Navas:

Join the discussion

  1. Pingback: Resum continguts: del 18 al 22 de maig - radiobarbera.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *