Informació local

L’Ajuntament aprova una despesa extra de 600.000 euros per la gestió del Covid-19

Aquest dimecres, 20 de maig, l’Ajuntament de Barberà ha celebrat el ple ordinari municipal. Es tracta de la segona sessió que no s’ha pogut dur a terme de forma presencial per l’emergència sanitària després que el passat 18 de març s’hagués de suspendre la sessió plenària a causa de la crisi del coronavirus. Ahir de nou es van fer servir mitjans telemàtics.

Tota la sessió plenària del mes de maig la podeu escoltar a continuació:

Òbviament, la pandèmia i els seus efectes de nou va ser el centre de la política municipal, a l’espera de la propera convocatòria d’un ple extraordinari per debatre i aprovar les mesures del batejat com a Pacte per a la Reconstrucció i Recuperació Social i Econòmica de Barberà del Vallès. L’alcalde Xavier Garcés va comunicar que actualment hi ha 363 casos confirmats de Covid-19 a la ciutat i 702 sospitosos.

El ple va aprovar la modificació de crèdit número 8 del 2020 (amb 19 vots a favor de PSC, PCPB, ERC i Cs i dos vots en contra de Podem) per 599.000 de romanent de tresoreria a despeses de neteja, brigada municipal i transport derivades de la gestió de l’emergència sanitària. En canvi, l’altra modificació de crèdit prevista (relacionada amb altres inversions menys urgents) va ser retirada per l’equip de Govern amb el propòsit de presentar-la en un futur ple amb més consens amb la resta de grups.

Per unanimitat es van aprovar diverses modificacions a les ordenances fiscals per “alleugerir la càrrega tributària i fiscal” temporalment” en paraules de l’alcalde Garcés. Aquestes modificacions sobre l’Impost sobre Construccions Instal·lacions i Obres, les llicències urbanístiques, la taxa d’ocupació del sol o altres taxes i impostos estaran en vigor fins al 31 de desembre del 2021.

El consistori va aprovar a proposta d’ERC una moció que demana flexibilitzar les regles fiscals amb la finalitat d’augmentar la capacitat pressupostària del món local. Aquesta moció sol·licitava, per exemple, una modificació urgent de la Llei d’Estabilitat pressupostària i eliminar la regla de despesa pels Ajuntaments amb superàvit, cosa que hauria de permetre “disposar lliurement dels seus estalvis” a l’administració local.  Va rebre el vot favorable de 15 regidors i regidores (PSC, ERC, Podemos i Ciutadans) i 6 abstencions per part de la Plataforma Ciutadana per Barberà.

A més, l’equip de Govern va donar compte al ple del període de pagament a proveïdors, la morositat i l’estat d’execució del pressupost a 31 de març del 2020; dels decrets d’alcaldia i dels aprovats amb motiu de l’estat d’alarma i de la presa de possessió del lloc de treball de tresorera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *