Informació local

Recollida solidària d’aliments dels pensionistes i jubilats de Barberà del Vallès

Imatge d’una concentració de pensionistes el 2018 a Barberà del Vallès

L’Associació de Pensionistes i Jubilats de Barberà del Vallès organitza el proper divendres 29 de maig una recollida solidària d’aliments per entregar-los al Banc d’Aliments de parròquia de Santa Maria de Barberà. Des de l’entitat han explicat que amb aquesta acció, que es farà de 10 a 13 hores a la Plaça de la Vila, volen sensibilitzar al conjunt de la població de la difícil situació laboral i social per moltes famílies de Barberà del Vallès.

El president de l’entitat, Antonio Romero, ha explicat a Ràdio Barberà que s’han decidit a impulsar aquesta campanya perquè estan molt preocupats amb la crisi social que tot just comença i com està afectant a moltes persones de Barberà del Vallès que s’han quedat sense feina i sense cap mitjà de subsistència. Consideren que ara que el pitjor de la crisi sanitària està quedant enrere es veurà l’impacte de la crisi econòmica amb tota la seva crudesa. El Banc d’Aliment de la parròquia Santa Maria, on col·labora el vicepresident de l’entitat Pere Berbel, ja està atenent 867 persones de Barberà del Vallès derivades des dels serveis socials de Barberà del Vallès i les darreres setmanes les peticions d’ajuda alimentària han augmentat.

A diferents municipis els serveis socials i voluntaris de les entitats descriuen un panorama similar amb famílies que mai s’havien vist en la situació d’haver de demanar ajuda alimentària i que de cop han viscut una redució dràstica dels seus ingresos. Les dades de precarietat i pobresa ja eren alarmants abans del coronavirus: a Espanya una de cada 5 persones viu per sota del llindar de la pobresa i una de cada 4 està en risc d’exclusió social segons l’Eurostat.

Davant d’aquesta situació, l’Associació de Pensionistes i Jubilats anima a la ciutadania a donar suport de forma permanent. En el cas del recapte del divendres vinent, que ja estan difonent mitjançant les xarxes socials, demanen aportar productes alimentaris que no es facin malbé ràpid com llegums, pasta o cereals, entre altres. La recollida d’aliments la faran respectant les distàncies de segurerat i les garanties sanitàries. Romero espera que la iniciativa serveixi per ajudar la gent que ho està passant malament ara mateix i també per fer visible el problema generant solidaritat i empatia. “Demà podem ser nosaltres” diuen des de l’Associació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *