Informació local

Proposta per unificar les regions sanitàries de Barcelona, Metropolitana Sud i Nord

Proposta de desescalada del Departament de Salut a partir de l’1 de juny

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha proposat la unificació de les regions sanitàries de Barcelona ciutat, Metropolitana Sud i Metropolitana Nord, a la qual pertany Barberà del Vallès.

Actualment, aquestes 3 àrees sanitàries es troben en la fase 1 de la desescalada i des de Salut consideren que tenen una evolució epidemiològica semblant.

Així que si el govern espanyol aprova aquesta petició, a partir de dilluns 1 de juny, es podran fer desplaçaments entre aquestes tres àrees, on viu gran part de la població de Catalunya. Recordem que en aquests moments, si vivim a Barberà del Vallès, només ens podem desplaçar lliurement pels municipis que formen part de la regió sanitària Metropolitana Nord (que inclou Badalona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, el Maresme, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental).

De tota manera, Salut explica que els desplaçaments més llargs entre la regió hauran de tenir “caràcter prioritari per tal d’accedir a la feina, als serveis i, especialment als espais naturals que no es trobin en l’àmbit local i que s’ha de prioritzar l’activitat a l’aire lliure” i a més, sempre que sigui possible “les persones han de continuar movent-se en l’àrea més local per a aquelles activitats quotidianes i serveis de proximitat”.

Salut també demanarà que a partir del dilluns que ve, les regions sanitàries de Girona i Catalunya Central i les àrees del Penedès i del Garraf continuïn avançant fins a la fase 2 del desconfinament.

La resposta del Ministerio de Sanidad a totes les peticions del Departament de Salut es comunicarà divendres a la tarda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.