Informació local

La Biblioteca Esteve Paluzie reobre les seves portes

La Biblioteca Municipal Esteve Paluzie tornarà a obrir les seves portes un cop Barberà del Vallès ha entrat a la Fase 1 de la desescalada. Serà a partir d’aquest dijous 28 de maig amb uns horaris, uns serveis i unes condicions especials adaptades a la situació sanitària actual. Durant la Fase 0 es van fer tots els esforços necessaris en la preparació del Pla de reobertura, l’adaptació dels serveis i la preparació de les instal·lacions.

L’horari especial adaptat a les actuals circumstàncies és el següent:

  • Dilluns i dimarts de 16.30 a 19.30h
  • Dimecres, dijous i divendres de 10 a 13 h

Durant les següents franges horàries es donarà prioritat a la gent gran:

  • Matí: de 10 a 11 h
  • Tarda: de 19 a 19.30 h

En aquesta Fase 1 la Biblioteca Esteve Paluzie permet agafar documents en préstec amb cita prèvia, a través de mitjans telemàtics o telefònics; demanar informació bibliogràfica, també a través de mitjans telemàtics o telefònics; i retornar els documents en préstec a l’espai habilitat a la porta de la Sala Salvador Allende (els documents retornats quedaran en quarantena durant 14 dies abans de tornar a ser posats en circulació). En aquesta fase, no es pot tenir accés a la col·lecció general de documents, ni utilitzar la biblioteca per a consulta ni per a estudiar. Tampoc es poden utilitzar els ordinadors públics ni el préstec interbibliotecari.

Per demanar cita prèvia cal contactar amb la Biblioteca a través dels següents canals:

  • Telèfon: 937 186 866
  • Correu electrònic: b.barberav.ep@diba.cat
  • Formulari web

L’ús de la mascareta és obligatori per anar a la biblioteca. Així mateix, la Biblioteca proporcionarà gel desinfectant a les persones usuàries que ho desitgin abans de fer qualsevol gestió de préstec o retorn. Amb totes aquestes mesures es vol garantir la seguretat de tothom durant el préstec i retorn dels documents.

Segons com avanci l’epidèmia, més endavant es podrà passar a altres fases de la desescalada. En la Fase 2 hi haurà accés limitat als espais de les biblioteques podent accedir a determinats espais mitjançant cita prèvia, en franges horàries concretes i amb una limitació de temps màxim d’ús. El nombre de punts de lectura es limitarà a un terç de la capacitat màxima de cada espai habilitat i no es podrà accedir directament a la col·lecció documental.

A la Fase 3 es restablirà la programació cultural i formativa, preferentment amb inscripció prèvia. La cabuda màxima a les sales estarà limitada a un terç i sempre en nombre inferior a 30 persones, garantint la distància de seguretat de 2 metres.

Ja a la Fase 4 es recuperaran totalment els serveis i es tornarà a la normalitat.

Aquestes fases poden estar subjectes a modificacions posteriors per part de les administracions competents. La Biblioteca Municipal Esteve Paluzie informarà de qualsevol canvi a través dels seus canals habituals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *