Informació local

Barcelona ciutat, Metropolitana Sud i Nord: una sola regió sanitària

Des de dilluns 1 de juny, les regions sanitàries de Metropolitana Nord (a la qual pertany Barberà del Vallès), Metropolitana Sud i Barcelona ciutat s’unifiquen i es consideren una única regió sanitària.

El ministerio de Sanidad, ha acceptat la petició presentada per la Generalitat, i això vol dir que la ciutadania de Barberà podrà circular lliurement per tots els municipis que comprenen aquesta àrea sanitària, i per tant, es podrà connectar de nou amb la capital, que encara estava aïllada per la pandèmia.

Es queden fora d’aquesta reunificació les comarques del Garraf i de l’Alt Penedès, que formen part de l’àrea Metropolitana Sud, però que a partir de dilluns passaran a la fase 2, igual que ho faran Girona i Catalunya Central.

El Departament de Salut de la Generalitat va prendre la decisió d’unificar la zona Metropolitana Nord, Sud i Barcelona ciutat després de comprovar que totes tres tenen una evolució epidemiològica semblant. De totes maneres, sembla que els últims dies sembla que l’evolució de les diferents zones no ha estat igual: els últims 15 dies a Barcelona ciutat s’han confirmat 873 casos de COVID-19, a l’àrea Metropolitana Sud s’han diagnosticat 510 nous contagis, i a la Metropolitana Nord 446. Tot i això, a totes les àrees les dades han millorat les darreres setmanes.

Recordem que tot i aquesta reunificació, els desplaçaments més llargs entre la regió hauran de tenir caràcter prioritari a l’hora d’accedir a la feina, als serveis i també als espais naturals que no es trobin en l’àmbit local. 

Si vols consultar a quina regió pertany un municipi pots fer-ho aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *