Informació local

Activitats per commemorar el Dia mundial del Medi Ambient

El proper 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient, que enguany arriba amb el lema “És l’hora de la natura”. El Consell Comarcal ha programat diferents actuacions de divulgació i conscienciació ambiental en el marc de la Setmana del Medi Ambient que es commemora a l’entorn del 5 de juny. Des de l’ens comarcal es vol incidir en diferents aspectes que treballa habitualment, com el consum responsable, l’ús de la biomassa com a energia renovable de proximitat que cuida dels nostres boscos, la qualitat de l’aire, l’eficiència energètica o el turisme sostenible.

També es vol conscienciar sobre aspectes relacionats amb la importància de construir ciutats circulars i la mobilitat sostenible per avançar envers els objectius de reducció d’impacte ambiental a la comarca.

Així, fins al divendres 5, a les 17 hores, es durà a terme, amb inscripció prèvia, un taller o activitat online amb una temàtica relacionada amb la gestió dels residus, la reutilització, o el reciclatge. Les activitats estan pensades per a un públic familiar i per a persones interessades en la matèria o que vulguin canviar hàbits per una societat més sostenible. Es faran a través de la plataforma ZOOM que permet la interacció del públic assistent.

El programa inclou les següents activitats:

  • Dimarts 2 de juny: Aprèn a fer compostatge a casa.
  • Dimecres 3 de juny: Taller de reutilització de les càpsules de cafè.
  • Dijous 4 de juny: Vull ser una flor. Conte infantil sobre compostatge.
  • Divendres 5 de juny: Aquest residu on va? Sessió informativa sobre separació de residus i resolució de dubtes.

A més, des del Consell Comarcal cada dia es difondran missatges de conscienciació ambiental. També s’han programat dos tallers virtuals referents a consum sostenible i estalvi energètic. Sempre seran a través de la plataforma ZOOM, de forma gratuïta i amb inscripció prèvia.

El 3 de juny a les 18 hores es farà el taller “Apunta’t al consum sostenible” on es donaran a conèixer consells i “tips” per a un consum de proximitat, sostenible i responsable. I el 4 de juny a les 18 hores es farà el taller “Consells d’eficiència energètica a la llar”, amb la difusió de bones pràctiques que podem aplicar a casa per l’estalvi i l’eficiència energètica.

El 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, és la data més important en el calendari oficial de les Nacions Unides per a fomentar la consciència i l’acció global a favor de la protecció del medi ambient. Des de 1974, aquest dia s’ha convertit en una plataforma global d’abast públic, àmpliament celebrat en més de 100 països.

Aquest dia va ser instituït per les Nacions Unides per alertar sobre la degradació ambiental i donar a conèixer les necessitats de preservar i millorar el medi ambient. Es va escollir aquesta data perquè aquest dia s’havia iniciat la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient Humà, celebrada a Estocolm el 1972, a partir de la qual es va crear el Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient. Realitzat per primera vegada el 1974, ha estat una campanya insígnia per a la sensibilització sobre les noves qüestions ambientals de la contaminació de la mar i l’escalfament global, amb el consum sostenible i delictes contra la natura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *