Informació local

Les llars d’infants municipals no reobriran en la fase 2

Foto: Llar d’infants municipal El Bosquet (www.bdv.cat)

Donades les circumstàncies d’excepcionalitat que estem vivint, poc a poc es va sabent quin serà el futur més immediat de molts àmbits del nostre municipi. Així, aquest dijous s’ha donat a conèixer que Barberà del Vallès no reobrirà les seves llars d’infants municipals en la fase 2 de la desescalada. Simplement ho faran de manera puntual per acomiadar-se dels infants i les seves famílies, i finalment l’atenció presencial es reprendrà al curs vinent, al mes de setembre.

El passat 20 de maig, i després de l’aprovació del Pla d’obertura de centres educatius pel PROCICAT, el Departament d’Educació va publicar les instruccions per al desplegament d’aquest Pla d’obertura dels centres educatius en Fase 2 de desescalada. Tal com estableixen aquests documents, es poden obrir els centres educatius en aquesta fase, amb autorització prèvia del Departament d’Educació i sempre que es garanteixin les mesures establertes per les autoritats sanitàries pel que fa a l’adequació d’espais, mesures de distanciament i higiene, i vulnerabilitat d’alumnat i personal.

Segons un comunicat publicat al web municipal de l’Ajuntament de Barberà aquestes mesures “no permetrien continuar amb els projectes educatius de les Llars d’Infants ni amb els criteris pedagògics que les fonamenten, limitant-se a oferir un servei d’acollida per motius de conciliació familiar”.

Segons el text “les tutores dels infants matriculats a les Llars d’Infants Públiques Municipals es van posar en contacte amb les famílies per saber com estaven i conèixer les seves necessitats amb relació a aquesta possible obertura“.

Després d’una anàlisi “de les mesures requerides en les instruccions del Departament d’Educació i les necessitats manifestades per les famílies, finalment s’ha pres la decisió de no obrir les Llars d’Infants per a l’atenció presencial a infants fins a l’inici del pròxim curs escolar 2020-2021“.

De la mateixa manera des de les llars d’infants s’han posat en contacte amb les famílies per oferir la possibilitat de mantenir una entrevista amb cita prèvia, amb els tutors o tutores o amb l’equip directiu “per tal de tancar aquest curs tan diferent” i poder recollir pertinences, realitzar el lliurament de l’informe corresponent i poder acomiadar-se.

Per una altra banda, des de les llars d’infants també ofereixen a aquelles famílies amb infants matriculats que es trobin en una situació d’extrema dificultat, la possibilitat de posar-se en contacte amb els diferents centres per tal d’estudiar cada cas individual i buscar alternatives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *