Informació local

Un 8,5% de l’alumnat d’Infantil a Barberà del Vallès demana el servei d’acollida

Fotografia d’arxiu extreta de bdv.cat

Poca afluència als centres educatius de Barberà del Vallès en el primer dia de Fase 2. Dels 900 alumnes matriculats a Educació infantil només 77 han sol·licitat el servei d’acollida i encara menys han assistit

El Pla d’Obertura de Centres educatius a partir de la Fase 2 del desconfinament de la Generalitat de Catalunya ha generat molta polèmica i l’oposició dels sindicats de mestres. El curs finalitzarà el 19 de Juny i ho farà de manera telemàtica, però el Departament ha establert algunes activitats presencials: un servei d’acollida per l’alumnat del segon cicle educació infantil (3 a 6 anys) en horari de 9 a 13 hores, acció educativa voluntària amb l’alumnat de 6è de primària per donar suport a la finalització d’etapa, també amb 4t d’ESO, 2n de Batxillerat o darrers cursos de cicles formatius i tutories personalitzades o grups reduïts si s’escau a tots els cursos. Les Llars d’Infants municipals de Barberà, on hi ha matriculats 386 nadons d’entre 0 i 3 anys, ja van anunciar que no obririen fins al setembre després de consultar les famílies.

Cada Escola i Institut de Barberà del Vallès s’ha preparat per respondre a les possibles necessitats i ha organitzat l’atenció presencial garantint les mesures sanitàries amb un pla específic d’obertura. Dins el pla s’estableix quants docents i no docents estaran disponibles per l’atenció presencial i quants estan exempts per ser grup de risc o conciliació familiar. Per exemple, a l’Escola Martí i Pol 22 docents compaginaran presencial i telemàtic, però hi haurà més de 15 persones treballadores al centre entre docents i no docents. A l’Escola Elisa Badia 22 docents i no docents estaran disponibles per l’atenció presencial. Pel que fa al servei d’acollida del 8 al 19 de juny han establert ràtios màximes de 8 infants a P3 i 10 a P4 i P5. Tot i això les previsions apunten que cap centre arribarà a aquestes xifres.

A Barberà del Vallès a l’inici del curs 2019-2020 hi havia 5.095 alumnes matriculats als centres educatius. D’aquests, 901 estaven matriculats a Educació Infantil a les escoles municipals. Segons les dades de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Barberà del Vallès les famílies han sol·licitat atenció presencial per 77 infants d’aquest cicle, és a dir, un 8,5% de l’alumnat. Per exemple, a l’Escola Pablo Picasso la previsió era de 4 alumnes, a Can Llobet 12, 9 a Can Serra o 6 l’Escola Martí i Pol segons els plans d’obertura dels centres. Les primeres dades dels centres de la jornada del dilluns 8 de Juny apunten que van assistir menys alumnes dels previstos.

Més peticions a 6è

A sisè de primària les sol·licituds són més nombroses. A l’Escola Pablo Picasso 35 alumnes, 40 a l’Escola Can Llobet, 27 a l’Escola Can Serra i l’Escola Miquel Martí i Pol 46. El centres han establert grups d’entre 8 i 10 alumnes que acudiran diferents dies dues hores per l’acció presencial d’acompanyament emocional i tancament de l’etapa. A cada centre s’han establert horaris diferents que els tutors comunicaran: a l’Escola Elisa Badia les sessions s’estan fent entre el dilluns 8 de Juny i el dijous 11. En canvi, a l’Escola Miquel Martí i Pol acudiran el 16, 17 i 18 de Juny.

Pel que fa a la resta de cursos de primària alguns centres han establert uns horaris i grups per fer mitja hora de tancament del curs i recollida de pertinences, altres tutories amb cita prèvia o altres fórmules similars. Per aquest motiu, la majoria de plans d’obertura no inclouen una previsió exacta pels cursos de 1er a 5è, però alguns sí com l’Escola Pablo Picasso que ha rebut 73 sol·licituds.

Instituts

Als instituts el suport lectiu es continuarà fent bàsicament de manera telemàtica. A l’Institut Can Planas es faran atenció presencial voluntària a Segon de Batxillerat relacionada amb la preparació per a les proves d’accés a la universitat en grups de màxim 15 alumnes fins al 19 de juny. En canvi, a l‘Institut La Romànica les classes de preparació seran telemàtiques i en tots els cursos si cal atenció individual i presencial s’ha de notificar per correu electrònic.

A Barberà del Vallès a l’inici del curs hi havia matriculats 2.168 alumnes de Primària, 1.343 d’ESO i 297 de Batxillerat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.