Informació local

1 milió d’euros perquè ‘ningú es quedi enrere’

Un moment del Ple municipal celebrat de forma telemàtica

El passat dimecres 3 de juny es va dur a terme una sessió extraordinària del Ple municipal en el qual es va aprovar el Pacte Local per a la reconstrucció i recuperació social i econòmica de Barberà del Vallès.

Al document es plantegen diversos objectius a dur a terme fins al 31 de desembre de 2021, que s’aniran executant en diferents etapes i que s’han dividit en 9 blocs diferents: Emergència Social de suport a les persones, activitat participativa de suport a les entitats locals, activitat econòmica de suport als negocis locals, serveis essencials municipals per garantir la gestió pública, pressió fiscal per garantir la liquiditat de famílies i empreses, governança participativa amb la ciutadania al centre de la política, administracions supramunicipals, drets civils i ciutadania i finalment, gestió de dol.

Per tal d’assolir els objectius, s’han destinat 3.300.000€ a aquest Pacte Local. Concretament a la partida d’Emergència Social, en què l’objectiu és ‘que ningú quedi enrere’, s’ha destinat 1.000.000€, dels quals resten 850.000€. A més, aquesta partida s’ha dividit en tres grans eixos: mesures per garantir les necessitats bàsiques, mesures per garantir el dret a l’habitatge i mesures per a col·lectius socials.

En què consisteixen les mesures per garantir les necessitats bàsiques? Destaquen mesures com l’augment de la dotació pressupostària per reforçar el servei d’atenció domiciliària, la creació d’un servei extraordinari per garantir la justícia social -fruit de situacions com la que estem vivint- i poder gestionar possibles ajudes com l’Ingrés Mínim Vital.

A més, es dotarà de manera econòmica als bancs d’aliments locals quan hi hagi ruptura d’estocs i s’articularan els recursos per garantir l’alimentació, medicaments o altres necessitats bàsiques a persones vulnerables. Aquest apartat també contempla de forma prioritària l’habilitació del nou espai previst pels Serveis Socials municipals.

Quines són les mesures per garantir el dret a l’habitatge? D’entre aquestes mesures destaquen la moratòria als lloguers dels habitatges de titularitat municipal a persones vulnerables i revisió dels imports en funció de la renda.

A més, també es contempla la consolidació del servei de l’Oficina del Dret a l’Habitatge per atendre a les persones que es puguin trobar en risc d’impagament o de pèrdua del seu habitatge per situacions derivades de la conjuntura actual.

I en què consisteixen les mesures per a col·lectius socials? Entre d’altres, se seguirà mantenint el dispositiu iniciat pels Serveis Socials Municipals i per la Policia Local per saber quin és l’estat i quines són les necessitats de les persones de més de 75 anys que viuen soles, es formalitzarà un protocol d’atenció contra la violència de gènere i un protocol d’atenció contra la violència infantil en situacions excepcionals. S’ajudarà als centres educatius a lluitar contra la bretxa digital i s’articularan recursos com la targeta moneder, per garantir l’atenció a la infància i l’adolescència en situacions de gravetat com l’actual.

El Pacte Local per a la reconstrucció i recuperació social i econòmica de Barberà del Vallès es va aprovar amb els vots a favor de Ciutadans, Esquerra Republicana de Catalunya i el Partit dels Socialistes de Catalunya i amb les abstencions de Podemos i de la Plataforma Ciutadana per Barberà.

Join the discussion

  1. Pingback: 15 mesures per reforçar els serveis essencials municipals - radiobarbera.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.