Informació local

Pacte Local perquè ‘cap negoci tanqui’

El Pacte Local per a la reconstrucció i recuperació social i econòmica de Barberà del Vallès, aprovat el passat 3 de juny en una sessió extraordinària del Ple municipal, amb els vots a favor de PSC, ERC i Cs i les abstencions de Podem Barberà i la PCPB, destinarà un milió d’euros a diverses accions dirigides a la recuperació de l’activitat econòmica.

Una gran part d’aquestes estan dirigides a la recuperació i promoció del comerç de proximitat. En aquest àmbit destaca la creació d’una línia de subvencions de 500.000 euros per fer front als costos i inversions realitzats a conseqüència de la Covid-19; la mediació entre propietaris i llogaters per facilitar la continuïtat de la relació contractual o la inclusió de subvencions específiques destinades al foment de l’activitat comercial de la ciutat dins del Pla Estratègic de Subvencions.

Per una altra banda, també es contempla la simplificació i agilització dels tràmits administratius; l’estudi per a modificar la festivitat local del 6 de juliol al 2 de novembre, com a mesura de dinamització comercial i l’increment de recursos per a dur a terme accions en benefici d’aquest sector, incloent-hi fortes campanyes publicitàries, promoció dels productes de quilòmetre zero i una gran campanya nadalenca juntament amb suport en la cartelleria i difusió.

Des del Pla Local també s’ha posat èmfasi en totes aquelles mesures de seguretat en el comerç a tenir en compte donada l’emergència sanitària. Així el consistori es compromet a distribuir adhesius de marcatge de distàncies, termòmetres d’infraroigs als establiments de serveis (en cas que les autoritats sanitàries ho recomanin), mampares protectores per als taulells, continuar amb les tasques de coordinació per distribuir al petit comerç les donacions d’empreses de material d’EPIS, reforç de la neteja viària, promoció de les zones de vianants els caps de setmana i un estudi de les inversions necessàries al Mercat 11 de setembre pel control d’aforament i l’organització de reunions formatives amb els comerços per explicar protocols sanitaris, entre altres.

Dins del bloc de mesures econòmiques també trobem aquelles destinades a les empreses. En aquest aspecte des de l’Ajuntament de Barberà es pretén fomentar l’ocupació dels locals buits des de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa, reforçar la informació del servei “Reempresa” per aquells comerciants que tinguin la necessitat de traspassar l’activitat comercial o realitzar un estudi sobre la moratòria dels lloguers de les naus de titularitat municipal a empreses amb el compromís de mantenir els llocs de treball.

Finalment aquest bloc també contempla aquelles accions incloses al Pacte Local per a la reconstrucció i recuperació social i econòmica de Barberà del Vallès per al foment de l’ocupació.

D’aquesta manera es gestionaran els Plans d’Ocupació municipals per cobrir necessitats específiques i urgents derivades de la Covid-19, es potenciarà el servei a distància de la Fundació Barberà Promoció i es realitzarà una convocatòria del Consell Econòmic i Social de Barberà del Vallès, ampliat a la totalitat dels agents socials i sanitaris per col·laborar conjuntament en la sortida de la crisi. També es contempla la constitució d’una Comissió o Taula de Reactivació Econòmica amb representació dels empresaris dels sectors econòmics més afectats i als agents socials i la constitució de forma immediata de la Taula Municipal de Comerç.

 

Join the discussion

  1. Pingback: "Barberà dona vida al comerç", la nova campanya de suport al comerç local - radiobarbera.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.